Loukkaannuin yrittäjänä työssä, työmatkalla tai vapaa-ajalla

Työtapaturmana korvataan sellainen vamma tai sairaus, joka aiheutuu työssä, työmatkalla, ruokailu- tai virkistystauolla tai muutamissa muissa työhön liittyvissä tilanteissa. Lisäksi korvataan yksittäisen, kuormittavan liikkeen aiheuttama kipeytyminen työssä.

Yrittäjän vapaa-ajan vakuutuksesta korvataan vapaa-ajalla sattunut tapaturma, mikäli kyseessä ei ole potilasvahinko, liikennevahinko, raideliikennevahinko, maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain mukainen vahinko tai korvauksia ei makseta jonkin muun lain, esimerkiksi pelastuslain mukaisesti. Yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta ei korvata pahoinpitelyä.

Tapaturman sattuessa korvataan muun muassa aiheutuneita hoito- ja kuntoutuskuluja, ansionmenetystä, pysyvän haitan korvausta, joitakin esinevahinkoja ja vakavammissa vahingoissa perhe-eläkettä ja hautausavustusta.

Toimi näin

 1. Tee vakuutustodistus. Vakuutustodistus kannattaa tehdä Turvan verkkopalvelussa, jolloin tapaturmailmoitukseen ei tarvitse täyttää kaikkia samoja tietoja uudelleen.

  Kirjaudu sisään

  Jos sinulla ei ole verkkopalvelua käytettävissäsi, voit tehdä vakuutustodistuksen sähköisellä lomakkeella.

  Vakuutustodistus

  Voit halutessasi lähettää vakuutustodistuksen matkapuhelimeesi ja/tai tulostaa sen täyttämisen jälkeen. Vakuutustodistuksella saat hoidon maksutta hakeutuessasi lääkäriin. Voit valita hoitopaikkasi, yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Pihlajalinna, Terveystalo ja Mehiläinen.
 2. Ilmoita kätevimmin tapaturmasta Turvan verkkopalvelussa.

  Kirjaudu sisään

  Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopalvelua, ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella.

  Tapaturmailmoitus

  Voit ilmoittaa vahingosta myös korvauspalvelussamme p. 01019 5108. Ilmoita sinulle sattuneesta työtapaturmasta 30 päivän kuluessa vahingosta. Lähetämme sinulle tekstiviestillä tai kirjeellä tiedon siitä, että korvausasia on tullut vireille Turvassa.
 3. Jos olet itse maksanut jotain sairaanhoitokuluja tai omaa omaisuuttasi on rikkoutunut vahingon, ota yhteyttä korvauspalveluumme p. 01019 5108. Säilytä alkuperäiset kuitit ja tositteet maksamistasi kuluista. Aiheutuneista kuluista tulee hakea korvausta viimeistään vuoden kuluessa niiden aiheutumisesta.

  Voit halutessasi lukea lisää korvauksista tästä.
 4. Jos lääkärisi ehdottaa sinulle magneettitutkimusta, fysioterapiaa, leikkaustoimenpidettä tai vastaavaa, pyydä Turvasta etukäteen maksusitoumus. Tarvitsemme asian käsittelemistä varten lääkärinlausunnon. Odota vastauksemme maksusitoumuspyyntöösi. Yhteistyökumppanimme fysioterapian osalta on Fysi Partners.

  Saamme käsittelyyn tarvittavat lääkärinlausunnot suoraan hoitolaitoksilta. Voit kuitenkin halutessasi toimittaa maksusitoumuspyyntöön liittyvän lääkärinlausunnon käsittelyymme. Voit lähettää asiakirjat suojatun yhteyden kautta. Jos vahinkosi on sattunut vapaa-ajalla, tee myös Kelaan sairauspäivärahahakemus.
 5. Kun olet hakenut korvausta, käsittelemme asiasi mahdollisimman pian. Jää siis odottamaan korvauspäätöstämme tai yhteydenottoamme. Mikäli tarvitsemme sinulta lisätietoja tai tositteita, otamme sinuun yhteyttä.