Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Yritysasiakkaan matkatavarat myöhästyi, rikkoontui tai varastettiin

Voit saada korvausta yrityksen ottamasta matkatavaravakuutuksesta, jos matkatavarat rikkoontuvat tai varastetaan, tai ne eivät saavu perille matkakohteeseen.

Toimi näin

 1. 1. Matkatavarat myöhästyi

  Ilmoita puuttuvista matkataroista heti lentoyhtiölle tai matkanjärjestäjälle.

 2. 2. Säilytä tositteet

  Säilytä hankkimiesi välttämättömyystarvikkeiden ostokuitit ja matkaliput.

 3. 3. Tee vahinkoilmoitus

Toimi näin

 1. 1. Selvitä tiedot

  Selvitä omaisuuden tarkka merkki ja malli, käyttöönottovuosi ja uuden vastaavan hinta.

 2. 2. Tee vahinkoilmoitus.

  Ilmoita vahingosta yritysasiakkaan verkkopalvelussa.  Verkkopalvelu on auki joka päivä klo 7-23.

Toimi näin

 1. 1. Selvitä tiedot

  Selvitä omaisuuden tarkka merkki ja malli, käyttöönottovuosi ja uuden vastaavan hinta.

 2. 2. Ilmoita poliisille

  Tee varkausvahingosta rikosilmoitus paikalliselle poliisille. Säilytä poliisilta saamasi tutkintailmoitus.

 3. 3. Tee vahinkoilmoitus

Usein kysyttyä

Jos matkatavara on kadonnut tai rikkoutunut lennon aikana, tee ilmoitus lentoyhtiölle ja pyydä kirjallinen kopio ilmoituksestasi. Hae ensisijaisesti korvausta lentoyhtiöltä.

Vahingoittuneen esineen ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Kun korvaus maksetaan uuden, lähinnä vastaavan esineen hinnan perusteella, korvauksesta vähennetään ikään perustuva ikävähennys ja yrityksen valitsema omavastuuosuus.

Voit saada korvauksen myös uutena tavarana käyttämämme hankintapalvelun kautta. Tällöin maksat ikävähennyksen ja omavastuuosuuden suoraan hankintapalvelulle ja me maksamme loppuosan. Jos haluat korvauksen tavarana, ilmoita siitä vahinkoilmoituksessa.

Kun matkatavarat eivät saavu perille matkakohteeseen, voit saada korvausta välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluista yrityksen ottaman matkatavaratavaravakuutuksen perusteella.

Kun on kyse lomamatkasta, vakuutus korvaa hygieniatarvikkeiden, vaihtovaatteiden ja muiden välttämättömyystarvikkeiden hankintakustannuksia, kun matkatavarat ovat menomatkalla myöhässä vähintään kaksitoista tuntia kohteeseen saapumisesta. Tämän jälkeen korvataan korkeintaan 100 euroa alkavaa vuorokautta kohden. Korvaus voi olla yhteensä enintään 400 euroa.

Kun on kyse työmatkasta, vakuutus korvaa edellä mainittuja kustannuksia yhteensä enintään 500 euroa, kun matkatavarat myöhästyvät vähintään 4 tuntia. Huomaa, että matkatavaroiden viivästymistä kotimatkalla ei korvata.

Verkkopalvelussa voivat yrityksen puolesta ilmoittaa sellaiset henkilöt, joille on annettu oikeudet kyseisen vakuutuksen hoitoon. Yrityksesi verkkopalvelun pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voivat antaa sinulle oikeudet verkkopalveluun. Lue lisää verkkopalvelusta ja valtuuttamisesta.

Vai etsitkö näitä?