Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Omaisuus rikkoutui

Rikkovakuutuksesta korvataan vakuutetun omaisuuden rikkoutuminen äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta sisäisestä tai ulkoisesta syystä.

Toimi näin

 1. 1. Pyri estämään lisävahingot

  Pyri estämään lisävahingot. Jos laite tai järjestelmä korjataan välittömästi, valmistaudu toimittamaan selvityksen rikkoutumisen syystä sekä korjaustoimenpiteistä.

 2. 2. Tee vahinkoilmoitus

  Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme numeroon 01019 5108 . Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet.

 3. 3. Toimita tarvittavat tiedot

  Turvaan tulee toimittaa selvitys rikkoutuneen omaisuuden hankintavuodesta ja -hinnasta. Mikäli omaisuus on korjattavissa, tulee toimittaa korjausarvio.

  Turvalle on annettava mahdollisuus tarkastaa vahingoittunut vakuutettu omaisuus ennen sen korjaamista tai hävittämistä. Turva osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen.

Usein kysyttyä

Vakuutettuna voi olla yrityksen toimitilojen tai omistamien kiinteistöjen talotekniikka tai muut kiinteistön käyttöä palvelevat järjestelmät. Myös yrityksen koneet ja laitteet voivat olla vakuutettuna rikkoutumisen varalta. Tutustu vakuutukseen tarkemmin .

Jos yritys on aiheuttanut toisen omaisuuden rikkoutumisen, katso ohjeet vastuuvahinkoilmoituksen tekemiseen .

Jos esinevahingon takia myös yrityksen toiminta hankaloituu tai keskeytyy ja yritys on vakuuttanut toimintansa keskeytysvakuutuksella, katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen keskeytysvakuutuksesta .

Verkkopalvelussa voivat yrityksen puolesta ilmoittaa sellaiset henkilöt, joille on annettu oikeudet kyseisen vakuutuksen hoitoon. Yrityksesi verkkopalvelun pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voivat antaa sinulle oikeudet verkkopalveluun. Lue lisää verkkopalvelusta ja valtuuttamisesta .

Vai etsitkö näitä?