Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Yrityksen ajoneuvon liikennevahinko ulkomailla

Liikennevakuutuksesta korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella liikenteessä sattuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kaskovakuutuksesta vastaavasti korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella sattuneita oman ajoneuvosi vaurioita.

Liikennevahingot

Liikennevahingossa on osallisena muitakin kuin yrityksen ajoneuvo, esimerkiksi toinen ajoneuvo, polkupyöräilijä, jalankulkija, ulkopuolisen omaisuutta, ajoneuvon kuljettaja tai sen matkustaja. Ulkomailla sattuneet liikennevahingot korvataan vahinkomaan liikennevakuutuslain mukaisesti.

 • Henkilövahinkojen osalta kuljettaja ja matkustaja ovat kuitenkin ETA-maissa tapahtuneissa liikennevahingoissa oikeutettuja Suomen liikennevakuutuksen mukaisiin korvauksiin omasta liikennevakuutuksestaan.

 • ETA-alueen ulkopuolella liikennevakuutuksen korvauspiiri on suppeampi ja korvausmäärät alempia kuin ETA-alueella.

 • Jos olet syytön liikennevahinkoon, joka on sattunut ETA-maassa, voit hoitaa vahinkoasian matkasi jälkeen Suomessa vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiön korvausedustajan kanssa.

 • Jos et tiedä, kuka toimii vahingon aiheuttaneen vakuutusyhtiön korvausedustajana Suomessa, Liikennevakuutuskeskus selvittää sen puolestasi. Halutessasi voit hoitaa vahinkoasian myös tapahtumamaassa vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiön kanssa.

 • Älä allekirjoita ulkomailla mitään sellaista asiakirjaa, jonka sisältöä et ymmärrä.

Kaskovahingot

Ulkomailla voi sattua vahinkoja yrityksen omalle ajoneuvolle ilman muita osallisia. Turvan kaskot ovat vakuutusehtojen mukaisesti voimassa myös ulkomailla.

Mikäli ajoneuvo vaurioituu vahingon takia ulkomailla, kannattaa paikan päällä ajoneuvolle teettää vain hätäkorjaus, jotta pääset jatkamaan matkaasi turvallisesti. Jos mahdollista, korjauta vaurioitunut ajoneuvo vasta Suomessa.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita tarpeen vaatiessa SOS hätäpalveluun

  Mikäli vahingossa tuli henkilövahinkoa, hakeudu tarvitsemaasi hoitoon.

  Soita hätäpalveluun esimerkiksi silloin, jos tarvitset apua lähimmän lääkäriaseman löytämisessä, jos hoidon laskuttamisessa on ongelmia tai jos joudut ulkomailla sairaalahoitoon. SOS-hätäpalvelu palvelee sinua suomen kielellä ympäri vuorokauden numerossa +358 1019 5111.

  Pyydä ulkomaisesta hoitolaitoksesta liikenteen henkilövahingon takia annetun hoidon sairauskertomus tai lääkärilausunto mukaasi. Varsinkin tehdyt toimenpiteet ja kuvantamistutkimusten tulokset ovat tärkeitä liikennevahingon jatkokäsittelyä varten.

 2. 2. Jos ajoneuvon vauriot ovat pieniä

  • Ota kuvia ajoneuvosi vaurioista.

  • Jos ajoneuvoa ei voi ajaa, hinauta se lähimmälle korjaamolle.

  • Korjauta tarvittaessa vahinko ja maksa korjaus itse. Säästä alkuperäiset asiakirjat.

  • Tee vahinkoilmoitus Turvan verkkopalvelussa. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet etenemisestä.

  • Pyydämme alkuperäiset asiakirjat ja lisäselvitykset tarpeen mukaan (esim. laskut, kuitit, rikosilmoitus, valokuvat, mahdollinen yhteinen vahinkoilmoitus).

 3. 3. Jos ajoneuvosi vauriot ovat suuremmat ja korjaus kestää useita päiviä

  • Ota kuvia ajoneuvon vaurioista.

  • Tee vahinkoilmoitus viipymättä yrityksen verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme numeroon 01019 5108. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet.

  Kirjaudu verkkopalveluun

Usein kysyttyä

Vakuutuksen tarkemmat tiedot löydät vakuutusehdoista ja -oppaista. Ne löydät yrityksen verkkopalvelusta.

Verkkopalvelussa voivat yrityksen puolesta asioida sellaiset henkilöt, joille on annettu oikeudet kyseisen vakuutuksen hoitoon. Yrityksesi verkkopalvelun pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voivat antaa sinulle oikeudet verkkopalveluun. Lue lisää verkkopalvelusta ja valtuuttamisesta.

Vai etsitkö näitä?