<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/turva-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yrityksen ajoneuvon liikennevahinko ulkomailla

Liikennevakuutuksesta korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella liikenteessä sattuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kaskovakuutuksesta vastaavasti korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella sattuneita oman ajoneuvosi vaurioita.

Liikennevahingot

Liikennevahingossa on osallisena muitakin kuin yrityksen ajoneuvo, esimerkiksi toinen ajoneuvo, polkupyöräilijä, jalankulkija, ulkopuolisen omaisuutta, ajoneuvon kuljettaja tai sen matkustaja. Ulkomailla sattuneet liikennevahingot korvataan vahinkomaan liikennevakuutuslain mukaisesti.

  • Henkilövahinkojen osalta kuljettaja ja matkustaja ovat kuitenkin ETA-maissa tapahtuneissa liikennevahingoissa oikeutettuja Suomen liikennevakuutuksen mukaisiin korvauksiin omasta liikennevakuutuksestaan.

  • ETA-alueen ulkopuolella liikennevakuutuksen korvauspiiri on suppeampi ja korvausmäärät alempia kuin ETA-alueella.

  • Jos olet syytön liikennevahinkoon, joka on sattunut ETA-maassa, voit hoitaa vahinkoasian matkasi jälkeen Suomessa vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiön korvausedustajan kanssa.

  • Jos et tiedä, kuka toimii vahingon aiheuttaneen vakuutusyhtiön korvausedustajana Suomessa, Liikennevakuutuskeskus selvittää sen puolestasi. Halutessasi voit hoitaa vahinkoasian myös tapahtumamaassa vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiön kanssa.

  • Älä allekirjoita ulkomailla mitään sellaista asiakirjaa, jonka sisältöä et ymmärrä.

Kaskovahingot

Ulkomailla voi sattua vahinkoja yrityksen omalle ajoneuvolle ilman muita osallisia. Turvan kaskot ovat vakuutusehtojen mukaisesti voimassa myös ulkomailla.

Mikäli ajoneuvo vaurioituu vahingon takia ulkomailla, kannattaa paikan päällä ajoneuvolle teettää vain hätäkorjaus, jotta pääset jatkamaan matkaasi turvallisesti. Jos mahdollista, korjauta vaurioitunut ajoneuvo vasta Suomessa.

Usein kysyttyä

Vai etsitkö näitä?