Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vakuutuksen irtisanominen

Mikäli olet aikeissa irtisanoa Turvan vakuutuksen, olethan ensin yhteydessä asiakaspalveluumme p. 01019 5110, jotta voimme kartoittaa tilanteesi ja keskustella siihen liittyvistä vaihtoehdoista.

Jos kuitenkin haluat irtisanoa vakuutuksesi, se on aina tehtävä kirjallisesti.

  • Voit lähettää meille verkkopalvelun kautta viestin, jossa irtisanot vakuutuksesi. Kirjaudu Turvan verkkopalveluun siirry viestit > kirjoita viesti > Asiani koskee >Vakuutusta >Irtisanominen. Verkkopalvelun kautta viestisi kulkee automaattisesti salattuna.
  • Tai voit tulla käymään Turvan toimipaikassa ja allekirjoittaa irtisanomisilmoituksen. Katso toimistomme yhteystiedot tästä.

Tarkemmin asiasta lausuu vakuutussopimuslain 12 § jossa todetaan, että vakuutuksenottajalla on oikeus milloin tahansa irtisanoa vakuutus päättymään vakuutuskauden aikana. Irtisanominen on suoritettava kirjallisesti. Muu irtisanominen on mitätön. Jos vakuutuksenottaja ei ole määrännyt vakuutuksen päättymisaikaa, vakuutus päättyy, kun irtisanomista koskeva ilmoitus on annettu tai lähetetty vakuutuksenantajalle. Irtisanomisoikeutta ei kuitenkaan ole, jos vakuutussopimuksen sovittu voimassaoloaika on lyhyempi kuin 30 päivää.