Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Lapsivakuutus

Lapsivakuutus helpottaa perheesi arkea lapsen sairastuessa tai tapaturman sattuessa. Vakuutus mahdollistaa nopeamman hoitoonpääsyn, sillä se korvaa hoidon niin julkisella kuin yksityisellä lääkäriasemalla.

Miksi Turvan lapsivakuutus?

Kattava kokonaisturva sekä sairauksien että tapaturmien varalle.

Suorakorvauskortin avulla asioit helposti ja vaivattomasti hoitolaitoksessa. Lataa TaskuTurva.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus lapsivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä lapsivakuutus korvaa?

Lapsivakuutus muodostuu tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksesta, jotka ovat kattavia vakuutuksia vauvasta vanhuuteen asti. Tapaturmavakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja huoltotoimenpiteitä sekä lääkkeitä. Sairauskuluvakuutus korvaa esimerkiksi lääkärinpalkkioita, sairaalan hoitopäivämaksuja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä sekä lääkkeitä.

Tapaturman hoitoturvaSisältää

Korvaa tapaturmavamman hoidosta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva on voimassa kuntoliikunnassa.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva korvaa alle 18-vuotiailla myös kilpaurheilussa sattuneita tapaturmia. Vakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Alle 18-vuotiaat

Omavastuu

0 €

Sairauden hoitoturvaSisältää

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitoturvasta korvataan lääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisella lääkäriasemalla.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitoturvasta korvataan lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sisältyy vakuutukseen

Myöntämisikä

0-67 v.

Omavastuu

150, 300, 500 tai 1000 €/kalenterivuosi

Huomioitavaa

Syntyvän vauvan voi vakuuttaa jo raskausaikana, jolloin sairauksien hoitoon ei tule rajoitusehtoja.

Valinnaiset lisäturvatMyöntämisikäOmavastuu

Tapaturman hoitoturvan ja Urheiluturvan lisäturva korvaa ehdoissa erikseen nimettyjen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja, kuten magneettitutkimuksia ja fysioterapiaa.

0-99 v

150 tai 300 €

Korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta perustuen lainmukaiseen haittaluokitukseen. Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin.

0-99 v

Ei omavastuuta

Vakuutetun tapaturmaisesta kuolemasta maksetaan korvaus vakuutetun omaisille tai vakuutusasiakirjassa nimetyille henkilöille.

0-99 v

Ei omavastuuta

Lataa TaskuTurva-mobiilisovellus lääkärikäyntiä varten

TaskuTurvan avulla löydät näppärästi hoitolaitoksen sekä ilmoitat lääkäri- ja lääkekulut helposti. Kun sairauskuluvakuutuksen omavastuu on maksettu, voit asioida lääkärissä suorakorvauskorttia näyttämällä koko loppuvuoden! Tapaturman osalta omavastuuta ei ole. Lataa TaskuTurva puhelimeesi.

Tarvitsetko todistuksen lapsen tapaturmavakuutuksesta urheiluseuralle?

Urheiluseuralle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus urheiluseuralle / Lataa voimassaolotodistus.

Kirjaudu verkkopalveluun

Vauva tulossa?

Voit ostaa lapsellesi vakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Vauvavakuutuksella varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Lapsen synnyttyä vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi. Tutustu vauvavakuutukseen.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Lapsivakuutuksen hinta

Lapsivakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja valittu omavastuu. Lapsivakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Pyydä tarjous

Usein kysyttyä lapsivakuutuksesta

Lapsivakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja valittu omavastuu. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Voit hakea lapsellesi vakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Tällöin puhutaan syntyvän lapsen turvasta eli vauvavakuutuksesta. Vauvavakuutuksella varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Lapsen synnyttyä vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi.

Lapsivakuutus mahdollistaa nopeamman hoitoon pääsyn, sillä se korvaa niin julkisella kuin yksityisellä lääkäriasemalla annetun hoidon. Lapsivakuutus muodostuu tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksista, jotka ovat kattavia vakuutuksia vauvasta vanhuuteen asti. Tapaturmavakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja huoltotoimenpiteitä sekä lääkkeitä. Sairauskuluvakuutus korvaa esimerkiksi lääkärinpalkkioita, sairaalan hoitopäivämaksuja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä sekä lääkkeitä.

Voit valita, minkä verran vahingosta haluat jättää omalle vastuullesi. Sairauden hoitoturvan omavastuuksi voit valita 150, 300, 500 tai 1000 euroa. Suuremman omavastuun voit valita esim. silloin, kun haluat turvaa vain vakavien sairauksien varalle. Sairauden hoitokulujen omavastuu vähennetään kerran kalenterivuodessa (1.1.–31.12.). Tapaturman hoitoturvassa omavastuuta ei ole.

Lapsivakuutuksessa korvaamme hoitokuluja enintään vakuutuskirjassa mainittuun enimmäismäärään saakka. Maksetut korvaukset vähentävät enimmäiskorvausmäärää. Hoitokuluja korvataan siltä osin kuin niitä ei korvata sairausvakuutuslain tai jonkin muun lain perusteella.

Sairauden hoitoturvan ja syntyvän lapsen turvan myöntäminen ratkaistaan aina terveysselvityksen perusteella. Vakuutettavan terveydentilan perusteella vakuutukset voidaan myöntää ilman rajoitusehtoja, rajoitusehdoin tai ne voidaan hylätä. Rajoitusehdoilla tarkoitetaan sairauksia tai vammoja, jotka on rajattu korvauksen ulkopuolelle. Jos sinulla on ollut saman tyyppinen vakuutus toisessa vakuutusyhtiössä, sano se irti vasta kun olet saanut meiltä päätöksen vakuutuksen myöntämisestä.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen tapaturma-, matka- ja sairauskuluvakuutuksesta. Kun vakuutat meillä vielä kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta. Turvassa voimassa oleva saman talouden kotivakuutus alentaa sairauskuluvakuutusten vakuutusmaksua.

Asiaa lapsivakuutuksesta

Lapsen tapaturma­vakuutus on voimassa kilpa­urheilussa

Kaikenikäisillä tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-ajan urheilussa, kuten kaveriporukan pallopeleissä tai lenkkeillessä.

Lapsen tapaturmavakuutus

Vinkit lapsen korvatulehduksen hoitoon

Välikorvantulehdus on ikävä, mutta varsin yleinen vaiva etenkin vauvoilla ja taaperoikäisillä lapsilla.

Katso vinkit korvatulehdukseen

Lapsivakuutuksen hankkiminen kannattaa

Lapsen vakuutuksiin liittyen kuulee usein puhuttavan lapsivakuutuksen varauksesta tai syntymättömän lapsen vakuutuksesta.

Lapsivakuutuksen hankinta

Tutustu myös muihin vakuutuksiin