Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Urheilu­vakuutus

Urheiluvakuutus on lisäturva, jolla voit laajentaa 18 vuotta täyttäneen vakuutetun tapaturman ja matkatapaturman hoitoturvia kattamaan myös kilpaurheilua ja riskialttiita urheilulajeja ja toimintoja.

Miksi Turvan urheiluvakuutus?

Nopeasti hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle.

Turvaksi kilpaurheiluun tai riskialtista lajia harrastaessa.

Korvaa tutkimus- ja hoitokuluja sekä fysioterapiaa.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus urheiluvakuutuksesta.

Mitä urheiluvakuutus korvaa?

Urheiluvakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa.

Urheiluturva Sisältää

Urheiluvakuutuksesta korvataan urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sisältyy vakuutukseen

Urheiluvakuutuksesta korvataan lääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisella lääkäriasemalla.

Sisältyy vakuutukseen

Fysioterapiaa korvataa enintään 5 hoitokertaa jokaista korvattavaa tapaturmaa kohti.

Sisältyy vakuutukseen

Voit ottaa vakuutuksen ilman omavastuuta silloin, kun sinulla on myös tapaturmavakuutus Turvasta.

0*, 150 tai 300 €

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Urheilu­vakuutuksen hinta

Urheiluvakuutuksen hintaan vaikuttavat harrastamasi urheilulaji, urheilulajin luokka, valitut korvaussummat sekä valitsemasi omavastuu. Lisäksi hintaan vaikuttavat ikäsi ja asuinpaikkasi. Voit valita vakuutuksen omavastuuksi 150 € tai 300 € tai ilman omavastuuta, jos sinulla on myös tapaturmavakuutus Turvassa. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden perusteella. Jos harrastat useampaa lajia, hinta määräytyy sen lajin perusteella, joka on korkeimmassa riskiluokassa.

Urheiluvakuutus ei ole ostettavissa verkkokaupasta, sillä räätälöimme turvan juuri sinun tarpeidesi mukaan. Voit pyytää urheiluvakuutuksesta tarjouksen ja olemme sinuun yhteydessä.

Usein kysyttyä urheiluvakuutuksesta

Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun kilpaurheilet tai harrastat tapaturmavakuutuksen tai matkustajavakuutuksen korvauspiiristä poisrajattua riskialtista urheilulajia (esimerkiksi kamppailu- tai taistelulajit). Alle 18-vuotiaalle tapaturmavakuutus korvaa myös kilpaurheilussa tai riskialttiissa lajeissa sattuneet tapaturmat. Tutustu lasten vakuutuksiin tästä .

Urheiluvakuutuksen hintaan vaikuttavat harrastamasi urheilulaji, urheilulajin luokka, valitut korvaussummat sekä valitsemasi omavastuu. L isäksi hintaan vaikuttavat ikäsi ja asuinpaikkasi. Voit valita vakuutuksen omavastuuksi 150 € tai 300 € tai ilman omavastuuta, jos sinulla on myös tapaturmavakuutus Turvassa. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden perusteella. Jos harrastat useampaa lajia, hinta määräytyy sen lajin perusteella, joka on korkeimmassa riskiluokassa.

Urheiluvakuutus ei ole ostettavissa verkkokaupasta, sillä räätälöimme turvan juuri sinun tarpeidesi mukaan. Voit pyytää urheiluvakuutuksesta tarjouksen ja olemme sinuun yhteydessä.

Urheiluluokka vaikuttaa urheiluvakuutuksen hintaan. Voit sisällyttää urheiluvakuutukseen eri lajeja. Tällöin urheiluvakuutuksen hinta määräytyy kalleimmassa riskiluokassa olevan lajin mukaan.

Urheiluluokka 1:

Ampumaurheilu (ammunta), Agility, Ampumahiihto, Avantouinti, Bailatino, Baletti, Bikini Fitness, Bofferointi (miekkailu), Capoeira (tanssiurheilu) , Curling, Frisbeegolf, Golf, Hiihtosuunnistus, Hiihtourheilu, Hirvenhiihto, Historiallinen miekkailu (miekkailu), Iaido (miekkailu), Jousiammunta, Jääkolkka, Keilailu, Kestävyysjuoksu, Koskikellunta, Koskimelonta, Kävelyurheilu, Lainelautailu (vesiurheilu), Laitesoutu (vesiurheilu), Luistelu, Maraton, Melonta, Miekkailu, Nykyaikainen 5-ottelu, Padel, Paintball (värikuulapeli) (ampumaurheilu ja jousiammunta), Pikaluistelu, Purjehdus, Pyöräily, Pöytätennis, Soutu, Squash, Sulkapallo, Suunnistus, Taitoluistelu, Tanssiurheilu, Tennis, Uimahypyt, Uintiurheilu, Ultrajuoksu, Uppopallo, Valjakkourheilu, Vesihiihto, Vesilautailu, Vesipallo, Yleisurheilu.

Urheiluluokka 2:

Aerobic, Baseball, Biketrial, Bikini Fitness, BMX-pyöräily, Bodypump, Crossfit, Fitness, Kahvakuula, Kelkkailu, Kilpavoimistelu, Kriketti, Kuntonyrkkeily, Kyykkä (pesäpallo, baseball, kriketti), Köysikiipeily, Köysilaskeutuminen (abseiling) (köysikiipeily), Liitokiekko (frisbee), Longboard, Maastopyöräily, Naisvoimistelu, Nyrkkeily, Ohjaskelkkailu (kelkkailu), Pesäpallo, Potkulautailu, Purjelautailu, Pyöräily, Pyöräsuunnistus, Ratsastus, Ratsujousiammunta ja –miekkailu (ratsastus), Raviurheilu, Reikäkiekko, Ringette, Rullakiekko, Rullalautailu, Rullaluistelu, Seinäkiipeily, Softball, Surffaus (purjelautailu), Team Gym, Telinevoimistelu, Temppupyöräily, Trampoliinivoimistelu, Triathlon, Ultimate, Vikellys, Voimistelu.

Urheiluluokka 3:

Akrobatia, Alppihiihto, Beach-volley (rantalentopallo), Bigair (laskettelu ja alppilajit), Bordercross (laskettelu ja alppilajit), Cheerleading, Freestyle (laskettelu ja alppilajit), Futsal (salijalkapallo), Haavipallo (lacrosse) (muu joukkuepalloilu), Half pipe (laskettelu ja alppilajit), Hockey (sis. myös maa-ja sisähockey), Jalkapallo, Jääkiekko, Jääpallo, Kaukalopallo, Kehonrakennus, Kelkkajääkiekko (jääkiekko), Koripallo, Kumparelasku (laskettelu ja alppilajit), Kuntopaini (painilajit), Kädenvääntö (voimailulajit), Käsipallo, Lacrosse (haavipallo) (muu joukkuepalloilu), Laitesukellus, Laskettelu, Lentopallo, Lippupallo (muu joukkuepalloilu), Lumilautailu, Luutapallo, Maahockey (muu joukkuepalloilu), Maalipallo (muu joukkuepalloilu), Mäkihyppy, Newschool-laskettelu (laskettelu ja alppilajit), Nopeuslasku, Paini, Painonnosto, Parkkilasku (laskettelu ja alppilajit), Parkour (sirkusurheilu ja akrobatia), Pujottelu, Salibandy, Sand Boarding (hiekkasurffaus) (laskettelu ja alppilajit), Sirkusurheilu, Ski Cross (laskettelu ja alppilajit), Slopestyle (laskettelu ja alppilajit), Sumopaini, Suojalkapallo (jalkapallo), Super G (supersuurpujottelu) (laskettelu ja alppilajit), Survival (voimailulajit), Suurpujottelu (laskettelu ja alppilajit), Syöksylasku (laskettelu ja alppilajit), Taitohiihto, Telemark, Urheilusukellus, Vapaapaini, Vapaasukellus, Voimamiesurheilu, Voimanosto.

Urheiluluokka 4:

Aikido (kamppailulajit), Alamäkiajo (downhill), Brasilialainen jujutsu (kamppailulajit), Bujinkan Budo Taijutsu (kamppailulajit), Budo (kamppailulajit), Crashed ice, Combat Hapkido (kamppailulajit), Defendo (kamppailulajit), Downhill Skateboarding, Eskrima (kamppailulajit), Enduro, Freestyle Combat (taistelulajit), Han Moo Do (kamppailulajit), Haidon gumdo (kamppailulajit), Hapkido (kamppailulajit), Hoi Jeon Moo Sool (kamppailulajit), Hokutory ju-jutsu (kamppailulajit), Jeet Kune Do (kamppailulajit), Judo, Jujutsu (kamppailulajit), Jääsurffaus (alamäkiluistelu- ja lautailu), Karate, Kendo (kamppailulajit), Krav Maga (kamppailulajit), Kung Fu (kamppailulajit), Kyusho Aiki Jutsu (kamppailulajit), Leijahiihto, Leijalumilautailu, Leijapurjehdus, Leijasurffaus, Mikroautoilu, Motocross, Muay Boran (kamppailulajit), Muay Thai (kamppailulajit), Moottoriurheilu (sis. mikroautoilu, motocross, enduro, ralli, muu moottoriurheilu), Ninjutsu (kamppailulajit), P.D.F.S (kamppailulajit), Potkunyrkkeily (kamppailulajit), Pradal Serey (kamppailulajit), Ralli, Roller Derby, Savate (kamppailulajit), Siipipurjehdus (alamäkiluistelu- ja lautailu), Taekwondo (kamppailulajit), Taido (kamppailulajit), Taijutsu(kamppailulajit), Thainyrkkeily, Tolkido (kamppailulajit), Tomoi (kamppailulajit), Vale Tudo (kamppailulajit), Vetovarjo.

Kilpaurheilusta on kyse aina esimerkiksi silloin, kun kilpailuun, otteluun tai muuhun urheilutapahtumaan liittyy vaatimus vakuutusturvasta, esim. lisenssi, pelipassi tai vastaava.

Ennakkoilmoittautumista edellyttävissä kuntourheilutapahtumissa (esim. Naisten kymppi, Finlandia-hiihto, Sulkavan soutu) katsotaan kilpaurheiluksi vain kilpasarjaan osallistuminen.

Ammattiurheilusta on kyse silloin, kun urheilija saa urheilemisesta palkkaa, etuutta tai muuta vastiketta, tai kun hänen on otettava urheilijoiden tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukainen vakuutus.

Riskialttiita urheilulajeja ovat

 • voimailulajit, kuten painonnosto, voimanosto, kehonrakennus, voimamiesurheilu tai vastaava

 • taistelu-, kamppailu-, kontakti- ja itsepuolustuslajit, kuten nyrkkeily, potkunyrkkeily, paini, vapaapaini, judo, karate, miekkailu tai vastaava

 • moottoriurheilulajit, kuten ralli, mikroautoilu, motocross tai vastaava

 • kiipeilylajit, kuten vuori-, kallio-, jää- tai seinäkiipeily, boulderointi tai vastaava. Rajoitus ei koske seinäkiipeilyä silloin, kun käytetään suoja- ja turvavarusteita.

 • ilmailulajit, kuten laskuvarjohyppy, riippuliito, varjoliito, kuumailmapallolento, parasailing, purjelento, basehyppy, tuulitunneliharjoittelu, ultrakevyellä tai harrasterakenteisella koneella lentäminen tai vastaava

 • siipi- ja leijapurjehdus, leijalautailu ja leijahiihto

 • nopeus- ja syöksylasku, freestylehiihto sekä laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella

 • amerikkalainen tai australialainen jalkapallo tai rugby

 • lacrosse

 • benjihyppy

 • urheilu-, laite- tai vapaasukellus

 • roller derby

 • alamäkiajo ja -luistelu

 • parkour

 • valtameripurjehdus tai valtameren ylittäminen veneellä

Näihin lajeihin ei myönnetä urheiluvakuutusta, oli kyseessä kilpaurheilu tai harrastaminen:

 • Alamäkiluistelu, Amerikkalainen jalkapallo, Australialainen jalkapallo

 • Base-hypyt, Benjihyppy, Bouldering, Buhurt

 • Flyboarding

 • Heliski

 • Ilmaurheilu

 • Jääkiipeily, Jäätikkövaellus, Jäätiköllä kiipeily

 • Kalliokiipeily, Kiipeilyurheilu, Kuumailmapallolento

 • Laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella (off-pistelasku), Laskuvarjohyppy, Lentourheilu, Lukkopaini

 • Muu kiipeilyurheilu

 • Off-pistelasku (laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella)

 • Parasailing, Purjelento, Purjeliito, Pyörätuolirugby

 • Riippuliito, Rugby

 • Saunominen (muut lajit), Shoot fighting, Shooto, Showpaini

 • Tuulitunneli

 • Vaellus Pohjoismaiden ulkopuolelle vuoristoon, viidakkoon, aavikolle, erämaahan ja muille asumattomille alueille, Valtameriveneily, Vapaalasku, Vapaaottelu, Varjoliito, Vuorikiipeily

Urheiluvakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa.

Urheiluvakuutus on mahdollista ottaa jatkuvana tai määräaikaisena. Määräaikainen urheiluvakuutus on kannattava silloin, kun harrastat urheilua esimerkiksi ulkomailla tai kokeilet uutta urheilulajia.

Urheiluvakuutuksen voi saada kaikki 18 vuoden iästä alkaen. Alle 18-vuotiailla tapaturmavakuutus kattaa kilpaurheilun ja riskialttiit lajit.

Voit sisällyttää urheiluvakuutukseen eri lajeja. Tällöin vakuutuksen hinta määräytyy kalleimmassa riskiluokassa olevan lajin mukaan.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen tapaturma-, matka- ja sairauskuluvakuutuksesta. Kun vakuutat meillä vielä kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Lapsen tapaturma­vakuutus on voimassa kilpa­urheilussa

Kaikenikäisillä tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-ajan urheilussa, kuten kaveriporukan pallopeleissä tai lenkkeillessä.

Terveysvakuutuksesta turvaa sinulle ja perheellesi

Turvan Terveysvakuutus muodostuu useista räätälöitävistä turvista, joista voit koota juuri sinulle sopivan vakuutusturvan.

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin