Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vauva­vakuutus

Voit ottaa lapsellesi syntyvän lapsen turvan eli vauvavakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Vauvavakuutus turvaa lapsesi tapaturmien ja sairauksien varalta. Kun otat lapsellesi vauvavakuutuksen jo raskausaikana, varmistat että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja.

Miksi Turvan vauvavakuutus?

Vakuutus on voimassa heti syntymästä lähtien, jopa vanhuuteen saakka.

Suorakorvauskortin avulla asioit helposti ja vaivattomasti hoitolaitoksessa. Lataa TaskuTurva .

Nopeasti hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä vauvavakuutus korvaa?

Voit ottaa lapsellesi vakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Näin varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi , kun lapsi on syntynyt.

Lapsivakuutus muodostuu tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksesta, jotka ovat kattavia vakuutuksia vauvasta vanhuuteen asti. Tapaturmavakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja huoltotoimenpiteitä sekä lääkkeitä. Sairauskuluvakuutus korvaa esimerkiksi lääkärinpalkkioita, sairaalan hoitopäivämaksuja sekä lääkärin määräämiä tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä sekä lääkkeitä.

Sairauden hoitoturva Sisältää

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitoturvasta korvataan lääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisella lääkäriasemalla.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitoturvasta korvataan lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sisältyy vakuutukseen

Myöntämisikä

0-67 v.

Omavastuu

150, 300, 500 tai 1000 €/kalenterivuosi

Huomioitavaa

Syntyvän vauvan voi vakuuttaa jo raskausaikana, jolloin sairauksien hoitoon ei tule rajoitusehtoja.

Tapaturman hoitoturva Sisältää

Korvaa tapaturmavamman hoidosta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva on voimassa kuntoliikunnassa.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva korvaa alle 18-vuotiailla myös kilpaurheilussa sattuneita tapaturmia. Vakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Alle 18-vuotiaat

Omavastuu

0 €

Valinnaiset lisäturvat Myöntämisikä Omavastuu

Tapaturman hoitoturvan ja Urheiluturvan lisäturva korvaa ehdoissa erikseen nimettyjen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja, kuten magneettitutkimuksia ja fysioterapiaa.

0-99 v

150 tai 300 €

Korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta perustuen lainmukaiseen haittaluokitukseen. Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin.

0-99 v

Ei omavastuuta

Vakuutetun tapaturmaisesta kuolemasta maksetaan korvaus vakuutetun omaisille tai vakuutusasiakirjassa nimetyille henkilöille.

0-99 v

Ei omavastuuta

Lataa TaskuTurva-mobiilisovellus lääkärikäyntiä varten

TaskuTurvan avulla löydät näppärästi hoitolaitoksen sekä ilmoitat lääkäri- ja lääkekulut helposti. Kun sairauskuluvakuutuksen omavastuu on maksettu, voit asioida lääkärissä suorakorvauskorttia näyttämällä koko loppuvuoden! Tapaturman osalta omavastuuta ei ole. Lataa TaskuTurva puhelimeesi .

Kodin vakuuttaminen Turvassa kannattaa

Turvassa voimassa oleva saman talouden kotivakuutus alentaa vauvavakuutuksen sairauden hoitoturvan vakuutusmaksua. Jos kotivakuutus päättyy, nousee vakuutusmaksu kotivakuutuksen päättymistä seuraavan vakuutusmaksukauden alusta alkaen. Tutustu kotivakuutuksiin .

Muista kätevä e-lasku

Vauvavakuutuksen ensimmäinen lasku muodostuu 35 päivää ennen laskettua aikaa. Jos laskettuun aikaan on tätä lyhyempi aika, saat ensimmäisen laskun heti vakuutuksen ostettuasi. Ota käyttöösi e-lasku .

Näin ostat vauvavakuutuksen

 1. 1.

  Täytä vanhemman perustiedot
  Täytä laskurille vakuutuksenottajan tiedot. Vakuutuksen voi ostaa odottava äiti tai toinen vanhempi. Siirry laskurille .

 2. 2.

  Valitse vakuutusturva ja vahvista osto
  Valitse sopivat korvausmäärät sekä omavastuu. Vahvista tämän jälkeen osto.

 3. 3.

  Tunnistaudu
  Tunnistaudu laskurille, jos se on tarpeen ja tarkista tekemäsi valinnat.

 4. 4.

  Täytä odottavan äidin terveysselvitys
  Odottava äiti täyttää terveysselvityksen, jonka perusteella päätämme vakuutuksen myöntämisestä.

 5. 5.

  Vakuutuksen myöntäminen
  Kun terveysselvitys on käsitelty, ilmoitamme sinulle, voidaanko vakuutus myöntää. Jos ei, voit hakea vakuutusta uudelleen lapsen syntymän jälkeen. Lue lisää lapsivakuutuksesta .

 6. 6.

  Lapsen synnyttyä
  Ilmoita lapsesi henkilötunnus ja nimi Turvaan kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Voit ilmoittaa syntymäajan laittamalla meille viestiä verkkopalvelun tai TaskuTurva-sovelluksen kautta. Vakuutus on nyt voimassa ja käytettävissä, kun lapsesi tarvitsee hoitoa.

Jos tarvitset apua vauvavakuutuksen ostamisessa tai törmäät ongelmaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme .

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Vauvavakuutuksen hinta

Tiesitkö, että vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi, kun lapsi on syntynyt. Lapsivakuutuksen hintaan taas vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja valittu omavastuu. Lapsivakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.


Usein kysyttyä vauvavakuutuksesta

Voit ostaa vauvan vakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Tällöin puhutaan syntyvän lapsen turvasta eli vauvavakuutuksesta. Vauvavakuutuksella varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Voit hakea syntyvälle lapsellesi vakuutusta ennen lapsen syntymää, kuitenkin aikaisintaan, kun rakenneultraäänitutkimus on tehty. Vakuutus syntymättömälle lapselle myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella. Äidin on oltava vakuutusta haettaessa alle 43-vuotias.

Vauvavakuutus turvaa lapsesi tapaturmien ja sairauksien varalta. Voit valita syntyvän lapsen turvaan sairauden ja tapaturman hoitoturvien lisäksi myös tapaturmaisen haitan ja tapaturmaisen kuoleman turvat.

Vauvavakuutus tulee ottaa ennen lapsen syntymää. Turva muuttuu automaattisesti sairauden hoitoturvaksi lapsen synnyttyä. Muistathan ilmoittaa lapsen nimen ja henkilötunnuksen Turvaan kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Voit ilmoittaa syntymäajan laittamalla meille viestiä verkkopalvelun tai TaskuTurva-sovelluksen kautta.

Vauvavakuutuksen voi ostaa odottava äiti tai toinen vanhempi. Mikäli toinen vanhempi ei asu samassa taloudessa odottavan äidin kanssa ja haluat ostaa vauvavakuutuksen, ota yhteyttä asiakaspalveluun .

Vauvavakuutuksen voi ostaa verkosta, kun laskettuun aikaan on yli 30 päivää ja rakenneultra on tehty. Vauvavakuutuksen voi ostaa verkosta odottava äiti tai samassa osoitteessa asuva toinen vanhempi. Odottavan äidin tulee olla alle 43-vuotias. Jos jokin verkko-ostamisen rajoitus täyttyy, otathan yhteyttä asiakaspalveluun .

Äidin on oltava vakuutusta haettaessa alle 43-vuotias. Syntyvän lapsen turva myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella.

Kyllä tarvitaan. Vakuutusturva myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella. Jos vakuutusta ei voida myöntää odottavan äidin terveydentilasta johtuen ennen vauvan syntymää, vakuutusturvaa voi hakea lapsen synnyttyä hänen omien terveystietojen perusteella.

Kaksosraskaudessa vakuutusturvan myönnöstä päätetään äidin terveydentilatietojen perusteella. Jos sikiöitä on useampi kuin kaksi, vakuutusturvaa voi hakea lasten synnyttyä heidän omien terveystietojen perusteella. Monisikiöraskauden kohdalla otathan yhteyttä asiakaspalveluumme .

Kyllä, v auvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi lapsen synnyttyä. Muistathan ilmoittaa lapsen nimen ja henkilötunnuksen Turvaan kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Voit ilmoittaa syntymäajan laittamalla meille viestiä verkkopalvelun tai TaskuTurva-sovelluksen kautta.

Vauvavakuutus on voimassa lapsen syntymään asti. Lapsen synnyttyä vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi.

Vauvavakuutuksen ensimmäinen lasku muodostuu 35 päivää ennen laskettua aikaa. Jos laskettuun aikaan on tätä lyhyempi aika, saat ensimmäisen laskun heti vakuutuksen ostettuasi. Muista ottaa käyttöösi e-lasku, niin vakuutus ei jää maksamatta. Lue lisää e-laskusta .

Vauvan syntymäaika tulee ilmoittaa Turvaan kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Voit ilmoittaa syntymäajan laittamalla meille viestiä verkkopalvelun tai TaskuTurva-sovellukse n kautta.

Vauvavakuutus kannattaa ottaa, koska sillä turvaat vauvan yllättäviltä sairauksilta ja tapaturmilta ensi hetkistä alkaen. Syntymättömän lapsen vakuutus on kannattavaa ottaa jo raskausaikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Näin varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi, kun lapsi on syntynyt. Lapsen nimi ja henkilötunnus on ilmoitettava Turvaan.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen tapaturma-, matka- ja sairauskuluvakuutuksesta. Kun vakuutat meillä vielä kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta. Turvassa voimassa oleva saman talouden kotivakuutus alentaa sairauskuluvakuutusten vakuutusmaksua. Jos kotivakuutus päättyy, nousee vakuutusmaksu kotivakuutuksen päättymistä seuraavan vakuutusmaksukauden alusta alkaen. Tutustu kotivakuutuksiin .

Asiaa vauvavakuutuksesta

Lapsivakuutuksen hankkiminen kannattaa

Lapsen vakuutuksiin liittyen kuulee usein puhuttavan lapsivakuutuksen varauksesta tai syntymättömän lapsen vakuutuksesta.

Vauva tulossa

Ennen vauvan syntymää on hyvä valmistautua tulevaan ja hankkia ajoissa kaikki tarpeellinen.


Vinkit lapsen korvatulehduksen hoitoon

Välikorvantulehdus on ikävä, mutta varsin yleinen vaiva etenkin vauvoilla ja taaperoikäisillä lapsilla.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin