Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matka­vakuutus verkosta -20 %

Matkavakuutus turvaa itsesi ja perheesi sekä mukaan otettavat matkatavarat yllättävien tilanteiden varalta koti- ja ulkomaan matkoilla. Nyt saat verkosta ostettuun matkavakuutukseen 20 % edun vuodeksi koodilla MATKA2024.

Miksi Turvan matkavakuutus?

Saat hoitoa ilman omavastuuta, jos loukkaannut tai sairastut matkallasi.

TaskuTurvasta löydät luotettavan lääkärin yhteystiedot ulkomaan matkalla.

SOS-hätäpalvelu auttaa 24/7 hätätilanteissa ulkomaan matkoilla.

Kattaa myös matkalta myöhästymisen tai matkan keskeytymisen.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Matkavakuutus koostuu Matkustajavakuutuksesta sekä Matkatavaravakuutuksesta, jotka voit ottaa yhdessä tai erikseen omien tarpeittesi mukaan. Voit ottaa Matkustajavakuutuksen joko yhden tai useamman lisäturvan kanssa tai ilman niitä.

MatkustajavakuutusSisältää

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden hoitoa enintään 120 päivää lääkärinhoidon alkamisesta. Matkatapaturman hoitoa korvaamme enintään 3 vuotta tapaturman sattumisesta. Hoitoon tulee hakeutua matkan aikana tai viikon kuluessa matkan päättymisestä.

Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavan hoidon matkakohteessa, jos vakuutetun ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma on yllättäen pahentunut. Ensiapuluonteista hoitoa korvataan matkakohteessa enintään 10 päivän ajalta hoidon alkamisesta.

Sisältyy vakuutukseen

Matkan peruuntumisella tarkoitetaan, että et pääse lähtemään maksetulle matkalle. Keskeytyminen tarkoittaa, että alkanut matka muuttuu. Peruuntumiseen tai keskeytymiseen tulee olla pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut odottamaton ja merkittävä vahinko. Matkan peruuntumisturva on voimassa, kun vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista ja kun peruuntumisen syy on ilmennyt matkan varaamisen ja vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Sisältyy vakuutukseen

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo tai moottoriajoneuvo on myöhässä luonnonmullistuksen, teknisen vian, moottoriajoneuvoon kohdistuneen rikollisen teon, liikenneonnettomuuden tai viranomaisen toimenpiteen vuoksi.

Myöhästymisen vuoksi maksetaan kulut, jotka johtuvat matkan jatkamisesta muulla vastaavalla kuljetusyhteydellä alkuperäiseen määränpäähän tai takaisin Suomeen alkuperäisen matkasuunnitelman mukaisesti. Korvausta maksetaan enintään 2 000 euroa matkan alkuperäisestä hinnasta riippumatta. Myöhästymisen vuoksi maksettavista korvauksista vähennetään maksuhyvitys tai korvaus, jonka vakuutettu on oikeutettu saamaan kuljetusyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä.

Sisältyy vakuutukseen

Vakuutuksesta voidaan korvata sairaankuljetus ambulanssilennolla kotimaahan silloin, kun se potilaan hoidon kannalta on perusteltua ja siitä on etukäteen sovittu Turvan kanssa. Olemassa olevan sairauden äkillistä pahentumista matkalla korvataan vakuutuksesta rajoitetummin. Matkavakuutuksesta korvataan ulkomailla kuolleen vakuutetun kohtuulliset kotiinkuljetuskustannukset tai enintään näitä vastaavat hautauskustannukset ulkomailla.

Sisältyy vakuutukseen
Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvaamme enintään

Tästä turvasta maksamme vakuutetulle korvausta tapaturman aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta.

100 000 € / 200 000 €

Tästä turvasta maksamme korvauksen, jos vakuutettu on kuollut tapaturman seurauksena. Edunsaajana ovat omaiset, mutta edunsaajaa voi muuttaa vakuutuksen voimassaoloaikana.

5 000 €

Tarvitset Urheiluturvan matkalle, jos olet täysi-ikäinen ja aiot matkalla urheilla kilpaa, harrastaa tai kokeilla riskialtista lajia, esimerkiksi laitesukellusta.

Urheiluturva korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti. Tämän turvan saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ilman euromääräistä ylärajaa

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

0, 50 tai 150 € / vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 € / vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus sisältyy automaattisesti määräaikaiseen matkavakuutukseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli tarvitset matkaoikeusturvavakuutuksen jatkuvaan matkatavaravakuutukseesi.

15 % kustannuksista

Matkalla lasten kanssa

Mukana matkustava lapsi kuuluu vanhemman tai isovanhemman matkavakuutukseen. Matkustajavakuutus ja matkatavaravakuutus ovat voimassa alle 18-vuotiaille vanhemman tai isovanhemman kanssa mukana matkustaville lapsille, lapsenlapsille tai puolison lapsille. Jokainen aikuinen tarvitsee kuitenkin oman matkustajavakuutuksen.

Matkustaako lapsesi yksin?

Mikäli lapsesi matkustaa yksin, tarvitsee hän oman matkustajavakuutuksen.

Matkavakuutustodistus ja viisumitodistus

Kun sinulla on matkavakuutus tai ammattiliittosi on vakuuttanut sinut matkavakuutuksella, matkavakuutuskortti löytyy TaskuTurvasta. Halutessasi voit myös tulostaa matkavakuutustodistuksen verkkopalvelusta.

Viisumitodistuksen voit tilata täältä.

Haluatko vakuuttaa pelkät matkatavarasi?

Matkatavaroiden vakuuttaminen on tärkeää, sillä matkalla voi sattua ja tapahtua. Matkatavaravakuutus voi korvata matkatavaroiden varkauden tai matkatavaroiden katoamisesta tai myöhästymisestä aiheutuneita kuluja. Tutustu Turvan matkatavaravakuutukseen.

Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus - matkavakuutusten vertailu

Matkavakuutusten kilpailutus ja vertailu onnistuu helposti Turvan verkkokaupassa. Vertailussa on tärkeä huomioida omat tarpeet. Reissujen määrästä riippuen voit valita joko jatkuvan tai määräaikaisen matkavakuutuksen. Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, sinun kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, sillä se on sinulle edullisempi ja huolettomampi vaihtoehto. Ulkomaan matkojen lisäksi matkavakuutus on voimassa Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Mikäli tarvitset turvaa vain yksittäisen matkan varalle, voit ostaa määräaikaisen matkavakuutuksen tästä.

Matka­vakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hinta eli matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutuksen hinta määräytyy muun muassa vakuutuksen voimassaoloajan, voimassaoloalueen ja vakuutetun iän perusteella. Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa myös matkustajavakuutukseen valitsemasi turvat. Matkustajavakuutuksessa ei ole omavastuuta. Matkatavaraturvan omavastuuvaihtoehdot löydät yllä olevasta taulukosta.

Laske hinta ja osta

Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, sinun kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, sillä se on sinulle edullisempi ja huolettomampi vaihtoehto. Mikäli tarvitset turvaa vain yksittäiselle matkalle, voi määräaikainen eli kertaluontoinen matkavakuutus olla hyvä ajatus. Voit ostaa määräaikaisen matkavakuutuksen tästä.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

 1. 1.

  Jos sairastut matkan aikana tai sinulle sattuu tapaturma, voit joutua turvautumaan yksityisiin lääkäreihin ja hoitolaitoksiin, jotka saattavat maksaa maltaita.

 2. 2.

  Jos esimerkiksi lentokentälle matkalla olleeseen linja-autoon tulee moottorivika eikä jatkoyhteyksiin enää ehditä, matkavakuutus korvaa tarpeellisia ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja, joita matkan jatkamisesta määränpäähän aiheutuu.

 3. 3.

  Matkavakuutus korvaa äkillisen sairauden tai tapaturman aiheutuneita lääkäri- ja tutkimuskuluja sekä lääkkeitä.

 4. 4.

  Jos ennen matkaa todettu sairautesi pahenee matkakohteessa, matkavakuutus korvaa matkakohteessa annetun ensiapuluonteisen hoidon kustannuksia enintään 10 päivän ajan. Tiesitkö, että esimerkiksi ambulanssilennon kustannuksia ulkomailta Suomeen ei korvata julkisista varoista, vaan ne on jokaisen ihmisen omalla vastuulla?

 5. 5.

  Hoitamalla matkavakuutuksen ajoissa kuntoon ennen reissuun lähtöä voit turvata itsesi lisäksi myös lompakkosi. Matkan peruuntumisesta voi saada korvausta, jos se johtuu omasta tai lähiomaisen äkillisestä sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Myös omaisuudellesi sattunut vahinko, joka edellyttää Suomeen jäämistä, voi oikeuttaa korvaukseen.

Vakuutussopimus on tehtävä aina ennen matkan alkamista. Matkavakuutus tulee voimaan, kun lasku maksetaan viimeistään eräpäivänä.

Matkavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa Suomesta alkavilla työ- ja lomamatkoilla. Matkan tai oleskelun ulkomailla ei katsota katkeavan alle 30 vuorokautta kestävän kotimaassa käynnin vuoksi, jos tarkoitus on palata samaan kohteeseen ulkomailla. Ulkomaiden lisäksi vakuutus on voimassa Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Liikuttaessa edellä mainittujen paikkojen välillä matkavakuutus ei ole voimassa. Matkavakuutus ei ole voimassa sotariskialueilla.

Vakuutukset ovat voimassa vakuutuskirjaan merkityn ajan. Jatkuva matkavakuutus on yleisimmin voimassa 3 kuukautta yhtäjaksoisesti kestävillä matkoilla.

Jos olet lähdössä ulkomaille pidemmäksi aikaa, esimerkiksi vuodeksi opiskelemaan tai talveksi etelään, voit pidentää voimassaoloaikaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan, että Kela-kortin on oltava voimassa koko ulkomailla oleskelun ajan, jotta voit saada korvausta matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluista.

Jatkuva matkustajavakuutus päättyy viimeistään silloin, kun vakuutettu täyttää 100 vuotta. Määräaikainen matkustaja- ja matkatavaravakuutus päättyy sovittuna ajankohtana yksittäisen matkan jälkeen.

Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat omat lapset ja lapsenlapset sekä samassa taloudessa asuvat muut kuin omat lapset. Myös puolison alle 18-vuotiaat lapset kuuluvat vakuutuksen piiriin, vaikka nämä eivät asuisikaan samassa taloudessa. Yksin matkustavalla lapsella tulee olla oma matkavakuutus.

Matkustajavakuutuksessa ei ole omavastuuta. Matkatavaravakuutukseen voit puolestaan valita omavastuuksi 0, 50 tai 150 euroa.

Jos olet täysi-ikäinen ja aiot matkalla urheilla kilpaa, harrastaa tai kokeilla riskialtista lajia, esimerkiksi laitesukellusta, tarvitset erillisen Urheiluturvan matkalle.

Urheiluturva korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti. Tämän turvan saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Matkatavaravakuutus korvaa matkatavarasi esimerkiksi silloin, jos ne varastetaan matkan aikana. Matkatavaroilla tarkoitetaan mukaan otettujen tavaroiden lisäksi matkalla hankittuja tavaroita sekä passia ja matkalippuja. Rahat ja maksuvälineet sisältyvät matkatavaroihin 500 euroon asti. Silmälasit ja piilolinssit ovat vakuutettuna matkatavaravakuutuksessa.

Valitse matkatavaroiden vakuutusmäärä huolella, sillä se on yhteinen enimmäiskorvausmäärä kaikille matkan aikana sattuneille matkatavaravahingoille. Matkatavaravakuutus sisältää aina matkavastuuvakuutuksen. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheesi aiheutatte matkan aikana ulkopuolisille henkilö- tai esinevahinkoja, joista olette vastuussa.

Lue lisää matkatavaravakuutuksesta.

Kun vertailet matkavakuutuksia, mieti ensin omia tarpeitasi. Kuinka usein matkustat ja millaista turvaa matkoillesi kaipaat? Halvin matkavakuutus ei aina ole itselle sopivin. Valitse jatkuva matkavakuutus, jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa. Mikäli teet yksittäisiä matkoja silloin tällöin, saattaa sinulle riittää määräaikainen eli kertaluontoinen matkavakuutus. Se on edullinen matkavakuutus harvoin matkustavalle. Kilpailuta matkavakuutus Turvan matkavakuutuslaskurilla ja vertaile jatkuvan ja määräaikaisen matkavakuutuksen hintoja. Näet sinulle kuuluvat edut ja alennukset syöttämällä tietosi laskurille.

Laske hinta ja osta

Näin asiakkaamme kertovat matkavakuutuksesta

"Matkavakuutuksesta sain vaivattomasti ja nopeasti korvauksen keskeytyneestä matkasta johtuvista kuluista. Rahat oli tilillä parin päivän päästä hakemuksen jättämisestä."

"Sain erittäin hyvää palvelua tänään kun soittelin matka- ja matkatavaravakuutuksesta. Oli erittäin miellyttävä henkilö toisessa päässä ja asiat selvisi."

"Osaava ystävällinen vastaus. Sain tiedon matkavakuutuksesta jonka hankin kun liittovakuutus iän myötä päättyi."

Sitaatit ovat Turvan asiakaspalautekyselystä (2023). Olemme varmistaneet palautteiden aitouden lähettämällä palautekyselyyn johtavan linkin tekstiviestillä vain Turvassa asioineille.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Asiaa matkavakuutuksesta

Matkailijan muistilista

Passi ja hammasharja, mitäs muuta pitikään muistaa?

Vinkit onnistuneeseen matkaan

Sairaanhoitokortti vai matkavakuutus

Lue, mitä eroja näillä kahdella on ja miksi molempia tarvitaan.
Tutustu eroihin

SOS-hätäpalvelu auttaa hätätilanteissa matkalla

Jos pattitilanne yllättää reissussa, ota yhteys SOS:iin.

Tutustu hätäpalveluun

Tutustu myös muihin vakuutuksiin