Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus turvaa matkalla mukana olleet tavarat äkillisten ja ennalta arvaamattomien tilanteiden varalta. Matkatavaravakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus.

Miksi Turvan matkatavaravakuutus?

Jos matkatavarat myöhästyvät vähintään 4 tuntia, saat korvauksen välttämättömyystarvikkeista.

Voit lisätä matkatavaraturvan myös Turvan kotivakuutukseen, jolloin et tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta.

Tarkista, kuuluuko liittosi ottamaan vakuutukseen jo matkatavaravakuutus.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaroiden myöhästymisiä ulkomaan matkakohteesta ja katoamisia, kun matkatavarat ovat kuljetusyhtiön hallussa. Matkatavaravakuutus korvaa, jos lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän haltuun luovutetut matkatavarat eivät saavu perille ulkomaan matkakohteeseen ja niiden tilalle on hankittava välttämättömyystarvikkeita, kuten vaatteita ja hygieniatarvikkeita. Voit ottaa matkatavaravakuutuksen erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa.

Valitse matkatavaroiden vakuutusmäärä huolella, sillä se on yhteinen enimmäiskorvausmäärä kaikille matkan aikana sattuneille matkatavaravahingoille. Matkatavaravakuutus sisältää aina matkavastuuvakuutuksen. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheesi aiheutatte matkan aikana ulkopuolisille henkilö- tai esinevahinkoja, joista olette vastuussa.

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

0, 50 tai 150 € / vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 € / vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus sisältyy automaattisesti määräaikaiseen matkavakuutukseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli tarvitset matkaoikeusturvavakuutuksen jatkuvaan matkatavaravakuutukseesi.

15 % kustannuksista

Matkatavaravakuutuksen hinta

Matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen voimassaoloaika, voimassaoloalue ja omavastuun suuruus. Huomioithan, että verkossa voit ostaa matkatavaravakuutuksen vain matkustajavakuutuksen kanssa yhdessä. Mikäli haluat ostaa pelkän matkatavaravakuutuksen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Laske hinta ja osta

Ulkomaan matkatavarat kotivakuutuksessa

Jos olet vakuuttanut matkatavarat Turvan koti-irtaimistovakuutukseen liitetyllä Matkatavaraturvalla, et tarvitse ulkomaan reissuille erillistä matkatavaravakuutusta. Matkatavaraturva on kotivakuutuksen lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia. Matkatavaraturvan sisältymisen kotivakuutukseesi tarkistat helposti TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta. Jos Matkatavaraturva ei kuulu vielä kotivakuutukseesi, voit lisätä sen siihen näppärästi ottamalla yhteyttä tai ostamalla verkosta matkavakuutuksen.

Usein kysyttyä matkatavaravakuutuksesta

Matkatavaroita ovat matkalle mukaan otettu omaisuus ja matkalla hankittu koti-irtaimistoon rinnastettava omaisuus sekä passi ja matkaliput.

Verkkokaupasta voit ostaa matkatavaravakuutuksen vain matkustajavakuutuksen kanssa yhdessä. Mikäli haluat ostaa pelkän matkatavaravakuutuksen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Matkatavaravakuutus korvaa matkatavarasi esimerkiksi silloin, jos ne varastetaan matkan aikana. Matkatavaroilla tarkoitetaan mukaan otettujen tavaroiden lisäksi matkalla hankittuja tavaroita sekä passia ja matkalippuja. Rahat ja maksuvälineet sisältyvät matkatavaroihin 500 euroon asti. Silmälasit ja piilolinssit ovat vakuutettuna matkatavaravakuutuksessa.

Valitse matkatavaroiden vakuutusmäärä huolella, sillä se on yhteinen enimmäiskorvausmäärä kaikille matkan aikana sattuneille matkatavaravahingoille. Matkatavaravakuutus sisältää aina matkavastuuvakuutuksen. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheesi aiheutatte matkan aikana ulkopuolisille henkilö- tai esinevahinkoja, joista olette vastuussa.

Matkatavaravakuutuksen omavastuu on valittavissa 0€, 50€ tai 150€ / vahinkotapahtuma.

Matkatavaravakuutus on talouskohtainen eli se on voimassa kaikille saman talouden jäsenille. On tärkeää valita vakuutusturvaan riittävä korvaussumma, joka kattaa kaikkien matkatavarat.

Terveysvakuutukseen liitettävä matkatavaravakuutus on mahdollista ottaa ilman omavastuuta. Kotivakuutukseen sisältyvä matkatavaravakuutus sisältää omavastuun kotimaassa matkustettaessa.

Matkavastuuvakuutuksesta korvaamme matkalla ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista vakuutuksenottaja on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Matkaoikeusturvavakuutus korvaa lakimiesavun kustannuksia yksityiselämään liittyvissä riita-, rikos-, tai hakemusasioissa, jotka ovat sattuneet matkalla ja liittyvät välittömästi matkaan ja matkustamiseen.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät matkatavaravakuutukseen liittyvät vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Asiaa matkavakuutuksesta

Matkailijan muistilista

Passi ja hammasharja, mitäs muuta pitikään muistaa?

Vinkit onnistuneeseen matkaan

Sairaanhoitokortti vai matkavakuutus

Lue, mitä eroja näillä kahdella on ja miksi molempia tarvitaan.
Tutustu eroihin

SOS-hätäpalvelu auttaa hätätilanteissa matkalla

Jos pattitilanne yllättää reissussa, ota yhteys SOS:iin.

Tutustu hätäpalveluun

Tutustu myös muihin vakuutuksiin