Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
9.3.2023

Turva ja SOS-hätäpalvelu mukana matkallasi

Äkillinen sairastuminen tai tapaturma maailman toisella puolen voi sekoittaa koko retkiseurueen lomatunnelmat ja suunnitelmat. Varmuutta lähimmästä lääkäriasemasta ei välttämättä ole tai esimerkiksi kielimuuri voi hankaloittaa asioiden hoitamista paikan päällä.

Nainen pitää pientä lasta sylissä rannalla.

Mikä on SOS-hätäpalvelu?

SOS International on pohjoismaalaisten vakuutusyhtiöiden omistama matkahätäpalveluyhtiö, josta Turvakin omistaa osan. Yhtiö hoitaa kootusti pohjoismaalaisten vakuutusyhtiöiden matkavahinkoasioita ympäri maailman. Suomalaiset reissaajat voivat soittaa huoletta hätäpalvelunumeroon ja pyytää apua reissussa askarruttaviin asioihin, sillä palvelua saa ympäri vuorokauden suomen kielellä. Kaiken kaikkiaan SOS:in henkilökunta puhuu jopa 37 eri kieltä!

SOS-hätäpalvelussa työskentelee yhteensä noin 110 henkilöä. Pohjoismaiden matkahätäpalvelukeskus sijaitsee Kööpenhaminassa, missä Suomen tiimissä työskentelee vakituisesti noin 30 työntekijää. Hätäpalvelunumeroon soittaessa voi olla varma siitä, että linjoilla päivystää suomea puhuva asiantuntija kaikkina vuorokauden aikoina.

Suomessa SOS:in palveluksessa työskentelee 9 lääkäriä, jotka auttavat matkalla yllättäneen sairastumisen tai tapaturman hoitamisessa. Suomea puhuvia lääkäreitä löytyy myös eri puolilta maailmaa, sillä osa heistä asuu vakituisesti Suomen ulkopuolella: Tanskassa, Malesiassa, Yhdysvalloissa ja Ecuadorissa.

Turvan asiakkaiden ei tarvitse siis murehtia sairastumisen aiheuttamista pattitilanteista vuoden kohokohtana, kauan odotetulla ja ansaitulla lomalla. Jo yli 20 vuoden ajan yhteistyökumppaninamme toiminut SOS-hätäpalvelu hoitaa asiantuntevasti matkavahinkoja ympäri maailman!

Miten SOS auttaa matkalla?

SOS-matkahätäpalveluun tulee yhteensä noin 150 000 yhteydenottoa vuodessa, joista runsas 18 000 on suomalaisten matkavahinkoasioita. Apua annetaan esimerkiksi luotettavan lääkäriaseman löytämisessä, paikallisessa lääkärissä asioimisessa, aikaisemman kotiinpaluun järjestämisessä tai muissa yllättävissä tilanteissa. SOS-hätäpalvelulla on vuosien varrella rakentunut kattava ja luotettava yhteistyöverkosto, jonka avulla sopimukset eri palveluntuottajille hoituvat mutkattomasti eri puolilla maailmaa.

– Isoimmat turistikohteet, kuten Kreikka, Turkki ja Espanja tuntevat SOS:in hyvin, joten maksusitoumukset etenkin näissä kohteissa toimivat sujuvasti. Suurimpien turistikohteiden lääkäriasemilla voi saada palvelua parhaimmassa tapauksessa myös suomen kielellä. Eksoottisemmissa matkakohteissa paikalliset agenttimme selvittävät asiat paikallisten toimijoiden kanssa, jolloin asia saadaan hoidettua, kertoo SOS:in Suomen tiiminvetäjä Pia Jantunen.

Jos matkalla äkillinen sairaus tai tapaturma yllättää ja akuuttia lääkärihoitoa tarvitaan, SOS hoitaa usein maksusitoumukset suoraan ulkomaisten hoitolaitosten kanssa. SOS järjestää myös tilapäismajoituksia tai lentojen muutoksia, jos matkakohteeseen joutuukin jäämään suunniteltua pidemmäksi aikaa esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Myös vakavammissa tapauksessa SOS järjestää potilaan ambulanssi- tai paarilennätyksen ulkomailta takaisin Suomeen.

SOS-matkahätäpalvelun työtehtävien kirjo on laaja – monenlaisia tapauksia selvitellään ympäri vuorokauden. Tarvittaessa SOS:in Kööpenhaminan toimipaikan ja Turvan välillä asiaa voidaan tarkistaa hyvinkin nopeasti, sillä Turvan korvausasiantuntijat päivystävät vuorotellen 24/7 äkillisten tilanteiden varalta. Tällaisia tapauksia voivat olla esimerkiksi isommat leikkausoperaatiot tai ambulanssilennätykset, joissa Turvan korvausosaston asiantuntijoiden apua tarvitaan.

Ota yhteys heti SOS:iin, jos sairastut matkalla

Jos sairastut matkalla, ota yhteyttä SOS-matkahätäpalveluun +358 1019 5111. Löydät myös TaskuTurva-mobiilisovelluksestamme lähimmän lääkäriaseman yhteystiedot ulkomailla. Kaikki lääkäriasemat eivät välttämättä tunnista TaskuTurvan matkavakuutuskorttia tai tiedä SOS-matkahätäpalvelua. Näissä tilanteissa yhteydenotto SOS:iin kannattaa.

Saat SOS:ista palvelua omalla äidinkielelläsi nopeasti ja asiantuntevasti ympäri vuorokauden. SOS lähettää lääkärilaskut suoraan Turvaan, eikä reissussa tarvitse välttämättä käyttää omaa rahaa tai aikaa korvaushakemuksen tekemiseen.

– Asiakkaat voivat matkustaa todella turvallisin mielin ja SOS:issa homma toimii! Sinne ei tarvitse paljoa jonotella puhelimessa, kun henkilöstöä on sen verran paljon ja palveluakin saa suomen kielellä, kiteyttää Turvan korvausasiantuntija Taina Kotovainio SOS:in palvelukokemuksia.