Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Koti­vakuutus omakoti­taloon -20 %

Omakotitalossa vakuutettavana on irtaimiston lisäksi talo ja muut tontilla olevat rakennukset. Nyt saat verkosta ostettuun kotivakuutukseen 20 % edun vuodeksi.

Lue edusta tarkemmin

Miksi omakotitalon kotivakuutus Turvasta?

Valitse omakotitalosi kotivakuutuksen laajuus tarpeidesi mukaan.

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä omakotitalon kotivakuutus korvaa?

Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuudellesi. Voit valita omat vakuutusturvat rakennuksille ja irtaimistollesi. Vain Laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Koti-irtaimistollesi saat myös Laaja Plus -lisäturvan. Jos tykkäät reissata ulkomailla, voit liittää myös matkatavaraturvan helposti irtaimistosi vakuutukseen. Vertaile, millaisten vahinkojen varalta voit vakuuttaa omakotitalosi ja valitse itsellesi sopivin kotivakuutuksen laajuus.

LaajaPerusSuppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen irtaimistolle

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin pintojen tai rakennuksen LVISA-laitteiden äkillisiä rikkoutumisia. Esimerkiksi, kun kodinkone rikkoutuu ja siitä vuotava vesi vahingoittaa parkettia, puu kaatuu talon päälle tai rakennuksen talotekniikkaan liittyvä LVISA- laite kuten lämminvesivaraaja tai ilmalämpöpumppu rikkoutuu.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin irtaimiston, kuten puhelimen, silmälasien, television, pakastimen, huonekalujen ja muun kodin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden rakennuksen rakenteille, pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua. Esimerkiksi, kun astianpesukone tai talon käyttövesiputkisto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen (30 mm/h tai 75 mm/vrk), vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu maanpinnalta rakennukseen vaurioittaen rakennuksesta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa tai lukitusta varastosta varastetaan ruohonleikkuri.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon. Esimerkiksi myrsky vaurioittaa omakotitalon peltikattoa tai syöksyvirtauksen kaatama puu vahingoittaa rakennusta. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo ja sen sammutusvedet vahingoittavat omakotitaloa ja sen irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Koti-irtaimiston vakuutus korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, palovahingoissa enintään 18 kuukauden ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden vuoksi.

Esimerkiksi, jos tulipalo on vahingoittanut kotiasi ja joudut vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan pois kotoa. Laaja ja peruskotivakuutus korvaavat myös, jos väliaikaisen poismuuttamisen syynä on esimerkiksi astianpesukoneesta tai talon käyttövesiputkiston rikkoutumisesta aiheutunut korvattava vesivahinko.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää, lapsesi vahingoittaa naapurin autoa tai ulkopuolinen liukastuu kotisi pihalla itsensä loukaten.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

Hyvä tietää

Omakotitalon vakuutus kattaa omakotitalon ja sen talotekniikan lisäksi yhteensä enintään 10 000 euroon asti ulkomitoiltaan enintään 15 neliön ulkorakennukset, hoidetun pihan ja sen kasvuston. Saunarakennukselle tarvitset aina oman vakuutuksen.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Omakotitalon kotivakuutuksen hinta

Kodin irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutuksenottajan ikä, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, rakennuksen sijaintipaikkakunta, käyttötarkoitus ja tekniset ominaisuudet sekä mahdollinen enimmäiskorvausmäärä. Kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa.

Laske hinta ja osta

Tiesitkö, että kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa?

Saat kodin, mökin ja niiden irtaimistojen vakuutusmaksuista alennusta, kun olet suojannut omaisuuttasi turvalaitteilla. Toimivat turvalaitteet voivat myös poistaa omavastuusi vahingon sattuessa. Lue lisää alennukseen oikeuttavista turvalaitteista.

Usein kysyttyä

Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutuksenottajan ikä, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, rakennuksen sijaintipaikkakunta, käyttötarkoitus ja tekniset ominaisuudet sekä mahdollinen enimmäiskorvausmäärä. Täysarvovakuutuksessa vakuutusmaksuun vaikuttaa erityisesti rakennuksen koko, joka lasketaan bruttopinta-alan perusteella. Myös omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutusmaksuun. Korkeamman omavastuun myötä maksat itse enemmän vahingon sattuessa, mutta vakuutusmaksu on pienempi. Myös turvalaitteilla on vaikutusta hintaan.

Omakotitaloasujana sinun kannattaa ottaa vakuutus irtaimiston lisäksi myös talolle sekä muille tonteilla sijaitseville rakennuksille. Kun otat vakuutuksen omakotitalollesi, turvaat samalla itse rakennuksen, siihen kuuluvan tekniikan sekä kiinteät sisustukset. Saunarakennukset sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen.

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla.

Turvan irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja –laitteet ja arvo-omaisuus. Erillistä vakuutusturvaa tarvitset, jos esimerkiksi kuljetat arvokasta omaisuutta mukanasi tai matkustat ulkomailla. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen.

Rakennuksen vakuutus on voimassa myös sen rakentamisen ja remontoinnin aikana. Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet. Lisäksi vakuutus kattaa 5 000 euroon asti rakennus- ja korjaustyötä varten vuokratut ja lainatut koneet ja laitteet sekä tilapäiset työmaarakennelmat ja -rakennukset. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.

Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Tutustu talkoovakuutukseen tästä. Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Tutustu lakisääteiseen tapaturmavakuutukseen tästä.

Muista vakuuttaa myös itsesi ja perheesi tapaturmien varalta! Tutustu tapaturmavakuutukseen.

Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti, kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Tällöin vakuutusturvaan kuuluu muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet.

Täysarvovakuuttamisella tarkoitetaan rakennuksen todellista, vahinkohetken arvon mukaista vakuutusta. Vakuutettaessa arvoon ei vielä oteta kantaa. Täysarvovakuutuksessa on tärkeää, että rakennuksesta annetut tiedot ovat oikein, erityisesti rakennuksen bruttopinta-ala, joka lasketaan ulkomittojen mukaan. Kun uudistat ja huollat kotiasi ja korjaat mahdolliset puutteet, saat siitä oikean arvon mukaisen korvauksen vahingon sattuessa.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon

  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa

  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä

  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Saunat sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen. Voit ostaa kotivakuutuksen kaikille rakennuksille yhdellä kerralla verkosta.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

Tarvitsetko todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle?

Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus.

Kirjaudu verkkopalveluun

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Asiaa kotivakuutuksesta

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Kilpailuta kotivakuutus

Kotivakuutus on omakotirakentajan tärkeimpiä työkaluja

Rakennustyömaalla putkitöiden ja tapetoinnin lomassa on hyvä muistaa myös asianmukaiset vakuutukset.

Kotivakuutus rakentaessa

Mitä kotivakuutus korvaa?

Katso esimerkkejä siitä, miten Turva korvaa kotivakuutukseen liittyviä vahinkoja.

Lue mitä kotivakuutus korvaa

Tutustu myös muihin vakuutuksiin