Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu

Kilpailuta kotivakuutuksesi kätevästi verkossa. Kotivakuutuksen kilpailutus ei maksa mitään. Voit laskea kotivakuutuksen hinnan verkkokaupassamme, vaikka et ostaisikaan vakuutusta heti. Voit vertailla helposti eri vaihtoehtoja ja valita juuri sinun kodillesi sopivan vakuutuksen.

Miten kotivakuutuksen kilpailutus toimii?

 1. 1.
 2. 2.

  Anna kotisi tiedot
  Syötä kotisi pinta-ala ja muut pyydetyt tiedot laskuriin. Tarvitsemme myös suomalaisen henkilötunnuksesi, jotta voimme laskea sinulle tarkan hinnan sekä sinulle kuuluvat alennukset.

 3. 3.

  Katso hinta
  Näet kotivakuutuksen hinnan valintojesi perusteella heti. Mahdollinen ammattiliitto- ja omistaja-alennus on huomioitu vakuutuksen hinnassa suoraan.

 4. 4.

  Vertaile ja valitse
  Vertaa eri vaihtoehtoja ja valitse paras vakuutus kodillesi ja irtaimistollesi.

 5. 5.

  Tunnistaudu
  Tunnistaudu kotivakuutuslaskurille pankki- tai mobiilitunnuksillasi ja vahvista osto.

Huomioi nämä asiat, kun kilpailutat kotivakuutusta

 • Kiinnitä huomiota hinnan lisäksi myös kotivakuutuksen sisältöön. Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole tarpeisiisi nähden paras kotivakuutus. Siksi kotivakuutuksen vertailu ja kilpailutus on tärkeää.Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavinta turvaa omaisuudellesi ja se korvaa myös omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Halutessasi voit parantaa laajaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Ulkomaanmatkoja varten voit liittää irtaimistosi vakuutukseen myös matkatavaraturvan. Alla olevasta taulukosta näet, mitä Turvan eri kotivakuutukset kattavat.

 • Mieti, millaisten vahinkojen varalta haluat kotisi ja irtaimistosi vakuuttaa. Turvassa voit valita kotivakuutuksen kattavuuden kolmesta tasosta: laaja, perus ja suppea. Laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Lisäturvaa vakuutukseesi saat valitsemalla Laaja Plus -lisäturvan. Perustason vakuutus taas on hyvä turva isompien vahinkojen, kuten palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalle. Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Turvassa kotivakuutukseesi kuuluu aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

 • Tarkista, millaisia jatkuvia alennuksia voit saada. Ammattiliiton jäsenenä saat Turvasta jatkuvan 10 % liittoalennuksen. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- tai henkivakuutusta.

Tutustu Turvan kotivakuutuksiin.

Vertaile Turvan kotivakuutuksia

Taulukosta näet, millaisia vahinkoja eri laajuiset kotivakuutukset korvaavat. Sen avulla voit valita itsellesi sopivan kotivakuutuksen.

LaajaPerusSuppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen irtaimistolle

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin pintojen tai rakennuksen LVISA-laitteiden äkillisiä rikkoutumisia. Esimerkiksi, kun kodinkone rikkoutuu ja siitä vuotava vesi vahingoittaa parkettia, puu kaatuu talon päälle tai rakennuksen talotekniikkaan liittyvä LVISA- laite kuten lämminvesivaraaja tai ilmalämpöpumppu rikkoutuu.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin irtaimiston, kuten puhelimen, silmälasien, television, pakastimen, huonekalujen ja muun kodin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden rakennuksen rakenteille, pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua. Esimerkiksi, kun astianpesukone tai talon käyttövesiputkisto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen (30 mm/h tai 75 mm/vrk), vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu maanpinnalta rakennukseen vaurioittaen rakennuksesta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa tai lukitusta varastosta varastetaan ruohonleikkuri.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon. Esimerkiksi myrsky vaurioittaa omakotitalon peltikattoa tai syöksyvirtauksen kaatama puu vahingoittaa rakennusta. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo ja sen sammutusvedet vahingoittavat omakotitaloa ja sen irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Koti-irtaimiston vakuutus korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, palovahingoissa enintään 18 kuukauden ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden vuoksi.

Esimerkiksi, jos tulipalo on vahingoittanut kotiasi ja joudut vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan pois kotoa. Laaja ja peruskotivakuutus korvaavat myös, jos väliaikaisen poismuuttamisen syynä on esimerkiksi astianpesukoneesta tai talon käyttövesiputkiston rikkoutumisesta aiheutunut korvattava vesivahinko.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää, lapsesi vahingoittaa naapurin autoa tai ulkopuolinen liukastuu kotisi pihalla itsensä loukaten.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

Mikä vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan?

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutuksenottajan ikä, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, rakennuksen sijaintipaikkakunta, käyttötarkoitus ja tekniset ominaisuudet sekä mahdollinen enimmäiskorvausmäärä. Laske kotivakuutuksen hinta.

Irtaimistovakuutus

Irtaimiston kotivakuutus on turvanasi, jos kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tavaroita kohtaa äkillinen ja yllättävä vahinko. Irtaimistovakuutus korvaa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuuden. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi. Tutustu irtaimistovakuutukseen.

Kotivakuutuslaskuri

Laske kotivakuutuksen hinta helposti ja nopeasti verkkokaupassamme ja osta juuri sinun kodillesi sopiva vakuutus.

Laske hinta ja osta

Vertaa ja valitse itsellesi paras kotivakuutus

Kotivakuutuksen kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: suppea, perus ja laaja kotivakuutus. Vertaile kotivakuutuksia ja valitse juuri sinun kodillesi sopiva vakuutus.

Kattava laaja kotivakuutus

Laaja kotivakuutus on vaihtoehtosi, kun haluat kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Moni asiakas valitseekin laajan kotivakuutuksen, jota voi entisestään parantaa Laaja Plus -lisäturvalla.

Vielä kattavampi Laaja Plus -lisäturva

Laaja Plus -lisäturva korvaa koti-irtaimistoa pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla. Se kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja yhteensä enintään 2 000 euroon asti, kun kyseessä on yksityiskäytössäsi oleva laite. Laaja Plus -lisäturvassa kiinteisiin sisustuksiin, joita ovat mm. tapetit ja lattiapinnoitteet, kuuluvat myös yhtiöjärjestyksessä mainitut, huoneistoa koskevat osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennukset enintään 15 000 euroon asti. Kun sinulla on Laaja Plus -lisäturva, säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

Joskus perustason kotivakuutus riittää

Perustaso on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa rikkoutumisvahinkojen varalta, mutta haluat turvata omaisuutesi esimerkiksi palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalta.

Suppea kotivakuutus tarpeesi mukaan

Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Palovahinkojen lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan myös vahinkoja, jotka johtuvat luonnonilmiöistä, varkaudesta tai vahingonteosta.

Matkatavaraturva mukaan matkalle

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukana olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia. Lue lisää matkatavaravakuutuksesta.