Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vuokran­antajan vakuutus

Sijoitusasunnon tai -kiinteistön vakuuttaminen on tärkeää, koska kotivakuutuksesi antaa suojaa vain omassa käytössäsi olevan omaisuuden omistamiseen ja hallintaan liittyen.

Miksi Turvan vuokranantajan vakuutus?

Turvaa sijoitusasunnon kiinteät kalusteet, koneet ja laitteet.

Kattaa oikeuskuluja vuokralaisen kanssa syntyneissä riita-asioissa.

Vuokranantajan laajennukset voi lisätä omaan kotivakuutukseen.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Miksi vuokranantajan kannattaa ottaa vakuutus?

Asuinhuoneiston kiinteät sisustukset, vuokralaisen käyttöön jätetyt kalusteet, samoin kuin vuokralle antamasi omakotitalo tai mökki, kannattaa vakuuttaa yllättävien tapahtumien, kuten tulipalon, vesivahingon, varkauden ja ilkivallan varalta.

Sijoituskohteen omistajana tarvitset myös kodin vastuu- ja oikeusturvavakuutuksiin omat laajennukset. Laajennukset suojaavat sinua kohteen omistamiseen tai hallintaan liittyviltä vahingonkorvausvaatimuksilta sekä auttavat mahdollisissa sijoituskohteen oikeudellisten riitojen kustannuksissa.

Mitä sijoitusasunnossa kannattaa vakuuttaa?

Vuokranantajana voit vakuuttaa sijoitusasunnosta sisustuksia ja kalusteita. Lisäksi voit ottaa vuokranantajan vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen laajennukset.

Sijoitusasunnon omistajana voit vakuuttaa asunnon kiinteät sisustukset ja osat sekä kalusteet oman kotivakuutuksesi lisäturvana. Turvassa vakuutetun omakotitalosi tai mökkisi kiinteät sisustukset sisältyvät rakennuksen vakuutukseen.

Kiinteillä sisustuksilla tarkoitetaan asunto-osakeyhtiölain mukaisia osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla olevia asumiskäyttöä palvelevia kiinteitä koneita, kalusteita ja laitteita sekä seinä-, lattia- ja kattopinnoitteita, rakenteita ja huoneistossa tehtyjä sisustus- ja parannustöitä. Kiinteisiin sisusteisiin katsotaan kuuluvaksi myös jääkaappi, pakastin, astianpesukone, liesi ja liesituuletin. Tällaisen omaisuuden voit vakuuttaa erikseen kiinteinä sisustuksina.

Kalusteet voivat olla vuokralaisen käyttöön jättämiäsi tavanomaisia irtaimia esineitä kuten huonekalut, mikroaaltouuni, televisio ja pyykinpesukone. Tällaiset tavarat voit vakuuttaa erikseen kalusteina.

On kuitenkin hyvä huomata, että vakuutuksesta ei korvata vuokralaisen tai hänen vieraansa tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttamaa vahinkoa tai varkautta.

Vuokranantajan vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen laajennukset tarjoavat suojaa muussa kuin omassa käytössäsi olevan asuinkiinteistön tai osakehuoneiston omistamiseen, hallintaan ja kunnossapitoon liittyviin riskeihin.

Vastuun laajennus kattaa ainoastaan kohteen omistajan oman vahingonkorvausvelvollisuuden, ei vuokralaisen vuokranantajalle tai muille aiheuttamia vahinkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vuokralainen aiheuttaa vahinkoa asunnolle, sen kalusteille tai taloyhtiölle, omistajan vastuuvakuutuksen laajennus ei kata näitä vahinkoja. Vuokralaisella onkin aina hyvä olla oma vastuuvakuutus kattamaan omia vahingonkorvausvastuitaan.

Vuokranantajan oikeusturvan laajennus kattaa oikeudellisia kuluja, jos joudut käymään oikeutta vuokralaisen kanssa esimerkiksi vuokrasaatavista tai vuokralaisen aiheuttamista asunnon vaurioista.

Vuokranantajan laajennukset ovat tarpeellisia,

 • kun omistat tai osaomistat muussa kuin omassa asuinkäytössäsi olevia asuinhuoneistoja, omakotitaloja tai vapaa-ajan asuntoja.

 • vaikka vuokraisit asunnon sukulaisellesi, et peri asumisesta vuokraa tai asunto on tyhjillään.

Vuokranantajan laajennukset voit lisätä omaan kotivakuutukseesi, jos sinulla tai perheelläsi on yhteensä enintään 5 vuokrattua kohdetta. Laajennukset voit ottaa siihen omistusosuuteen, jonka sinä tai kanssasi samassa taloudessa asuva perheenjäsenesi omistatte.

 1. 1.

  Remontoit huoneistoa vuokrasuhteiden välissä. Kiinnität kylpyhuoneessa uutta naulakkoa ja ruuvi osuu seinärakenteen sisällä olevaan vesiputkeen. Vuotava vesi aiheuttaa vahinkoa taloyhtiölle.

 2. 2.

  Käyt huoneistossa ilmaamassa patterit huolimattomasti, minkä seurauksena taloyhtiölle aiheutuu vesivahinko.

 3. 3.

  Vuokralaisen kiivetessä mökin katolle huonokuntoiset tikkaat irtoavat kiinnikkeistään ja pudotessaan vuokralainen satuttaa itsensä. Vamman hoitamisesta aiheutuu hoitokuluja.

 1. 1.

  Vuokralainen on vuokrasuhteen päättyessä vahingoittanut tahallisesti huoneistoa. Vuokralaista vastaan on nostettu syyte vahingonteosta. Jos joudut palkkaamaan lakimiehen korvausvaatimustesi esittämiseen, oikeusturvavakuutuksen laajennus kattaa oman lakimiehesi kuluja.

 2. 2.

  Vuokralainen jättää vuokrat maksamatta, ja joudut nostamaan kanteen vuokrien perimiseksi ja vuokralaisen häätämiseksi. Vuokralainen kiistää vaatimuksesi. Vakuutus kattaa oikeudenkäyntikulujasi ehtojen mukaisesti.

 3. 3.

  Myyt sijoitusasuntosi. Asunnossa todetun kosteusvaurion takia asunnon ostaja vaatii hinnanalennusta, johon et suostu. Vakuutus kattaa riita-asian hoitamisesta aiheutuvat oikeudenkäyntikulusi ehtojen mukaisesti.

Vuokralainen nukahtaa humalassa lattiakaivon päälle ja vesi valuu rakenteisiin ja alakerran asuntoon. Vahingonkorvausvastuu on vuokralaisella. Jos häneltä tai hänen omasta vastuuvakuutuksestaan korvauksia ei saada, vahinko jää taloyhtiön ja alakerran asukkaan vastuulle tai heidän vakuutuksistaan korvattaviksi.

Sijoitusasunnon vakuuttaminen

Jos haluat vakuuttaa omistamasi ja vuokraamasi asunnon, ota yhteyttä asiakaspalveluumme .

Asiaa kotivakuutuksesta

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Kotivakuutus on omakotirakentajan tärkeimpiä työkaluja

Rakennustyömaalla putkitöiden ja tapetoinnin lomassa on hyvä muistaa myös asianmukaiset vakuutukset.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Katso esimerkkejä siitä, miten Turva korvaa kotivakuutukseen liittyviä vahinkoja.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin