Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus pari­taloon ja erillis­taloon -20 %

Jos paritalosi tai erillistalosi kuuluu asunto-osakeyhtiöön, tulee sinun vakuuttaa oma irtaimistosi ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen. Muulloin vakuutat irtaimiston lisäksi rakennuksen tai oman puolesi rakennuksesta. Nyt saat verkosta ostettuun kotivakuutukseen 20 % edun vuodeksi.

Miksi Turvan kotivakuutus?

Valitse pari- tai erillistalosi kotivakuutuksen laajuus tarpeidesi mukaan.

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Kotivakuutus asunto-osakeyhtiömuotoiseen paritaloon ja erillistaloon

  • Tarvitset vakuutuksen irtaimistollesi.

  • Irtaimistovakuutus turvaa muun muassa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuuden.

  • Vastuu- ja oikeusturva sisältyvät myös kotivakuutukseen. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat ulkopuolisille henkilöille vahinkoja ja olet niistä lain mukaan korvausvastuussa.

  • Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa.

  • Koti-irtaimistovakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon takia muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.


Lue lisää irtaimiston vakuuttamisesta kerros- ja rivitalon kotivakuutuksen sivulta .

Kiinteistömuotoisen paritalon ja erillistalon vakuutus

  • Tarvitset kotivakuutuksen irtaimiston lisäksi myös omalle talollesi tai osuudellesi rakennuksesta.

  • Saunat sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli tulee vakuuttaa erikseen.

  • Kun kotisi on vakuutettu Turvassa, sopimukseen kuuluvat myös vastuu- ja oikeusturva.

Lue lisää rakennuksen vakuuttamisesta Omakotitalon kotivakuutus -sivulta .

Tiesitkö, että kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa?

Saat kodin, mökin ja niiden irtaimistojen vakuutusmaksuista alennusta, kun olet suojannut omaisuuttasi turvalaitteilla. Toimivat turvalaitteet voivat myös poistaa omavastuusi vahingon sattuessa. Lue lisää alennukseen oikeuttavista turvalaitteista .

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Tarvitsetko todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle?

Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset -välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus .

Usein kysyttyä

Kotivakuutuksen hinta riippuu siitä, asutko asunto-osakeyhtiömuotoisessa vai kiinteistömuotoisessa pari- tai erillistalossa. Asunto-osakeyhtiömuotoisessa talossa tarvitset pelkästään koti-irtaimistovakuutuksen, johon sisältyy vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Kiinteistömuotoisessa pari- ja erillistalossa rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi ikäsi, rakennuksen sijaintipaikkakunta, kokonaispinta-ala, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, käyttötarkoitus, tekniset ominaisuudet, enimmäiskorvausmäärä, vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä.

Vakuutustarve riippuu siitä, asutko asunto-osakeyhtiömuotoisessa vai kiinteistömuotoisessa pari- tai erillistalossa. Asunto-osakeyhtiömuotoisessa talossa tarvitset pelkästään koti-irtaimistovakuutuksen, johon sisältyy vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Yhtiö vakuuttaa tällöin rakennuksen kiinteistövakuutuksella. Kiinteistömuotoisessa pari- tai erillistalossa tarvitset kotivakuutuksen irtaimiston lisäksi myös omalle talollesi tai osuudellesi rakennuksesta. Huomaathan, että saunarakennukset sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli tulee vakuuttaa erikseen.

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan koti-irtaimistollesi vakuutuslaskurilla .

Irtaimistovakuutus korvaa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuuden. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Kun otat vakuutuksen pari- tai erillistalollesi, turvaat itse rakennuksen lisäksi siihen kuuluvan tekniikan sekä kiinteät sisustukset. Saunarakennukset ja ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Asiaa kotivakuutuksesta

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Katso esimerkkejä siitä, miten Turva korvaa kotivakuutukseen liittyviä vahinkoja.

Mitä eroa on tuote- ja kotivakuutuksella?

Erilaiset tuotevakuutukset turvaavat vain yhden esineen, kun taas kotivakuutuksen piirissä on koko kodin irtaimisto.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin