Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus kerros- ja rivitaloon -20 %

Rivi- ja kerrostalossa asuessasi tarvitset kotivakuutuksen, joka turvaa kotisi tavarat, sisustuksen sekä lattia- ja seinäpinnat. Nyt saat verkosta ostettuun kotivakuutukseen 20 % edun vuodeksi.

Miksi Turvan kotivakuutus?

Voit valita itse, millaisten vahinkojen varalta haluat irtaimistosi vakuuttaa.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä kerros- ja rivitalon kotivakuutus korvaa?

Voit valita kotivakuutuksen rivi- tai kerrostaloon oman tarpeesi mukaan. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuudellesi ja se korvaa myös omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Lisäturvaa vakuutukseesi saat valitsemalla Laaja Plus -lisäturvan. Vertaile, mitä kerros- ja rivitalon vakuutus korvaa ja valitse itsellesi sopivin laajuus.

Mitä korvataan Laaja Perus Suppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin irtaimiston, kuten puhelimen, silmälasien, television, pakastimen, huonekalujen ja muun kodin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa 15 000 euroon asti esimerkiksi kodin lattia- ja seinäpintojen, kiinteiden kaapistojen, sähkölieden ja liesituulettimen äkillisen rikkoutumisen tai vahingoittumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden huoneiston pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, kuten astianpesukoneesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa tai lukitusta häkkivarastosta varastetaan laskettelusukset.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon esimerkiksi pihapiirille tai sen kalusteille. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo tuhoaa kaiken omaisuuden tai savuvahingot ja sammutusvedet tekevät kodista asumiskelvottoman.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, palovahingoissa enintään 18 kuukauden ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden vuoksi. Kustannuksia korvataan enintään 3 000 euroa/kuukausi. Esimerkiksi, jos tulipalo on vahingoittanut kotiasi ja joudut vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan pois kotoa. Laaja ja peruskotivakuutus korvaavat myös, jos väliaikaisen poismuuttamisen syynä on esimerkiksi astianpesukoneesta aiheutunut korvattava vuotovahinko.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen, vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu rakennukseen vaurioittaen rakennusta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää, lapsesi vahingoittaa naapurin autoa tai törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

valinnainen lisäturva

valinnainen lisäturva

valinnainen lisäturva

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Tarvitsetko todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle?

Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset -välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus .

Neljä viidestä asiakkaasta suosittelee Turvaa

Kohtaamistamme asiakkaista jopa neljä viidestä on valmiita suosittelemaan Turvaa myös tuttavilleen. ( Turvan asiakaspalautekysely 2022 )

Kun suosittelet tuttavallesi Turvaa , hyödytte molemmat. Hän saa vakuutusturvan, sinä puolestasi palkkioksi S-ryhmän 20 euron lahjakortin.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Kerros- ja rivitalon kotivakuutuksen hinta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta.

Tiesitkö, että kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa?

Saat kodin, mökin ja niiden irtaimistojen vakuutusmaksuista alennusta, kun olet suojannut omaisuuttasi turvalaitteilla. Toimivat turvalaitteet voivat myös poistaa omavastuusi vahingon sattuessa. Lue lisää alennukseen oikeuttavista turvalaitteista .

Usein kysyttyä

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikkakunta, asunnon asuinpinta-ala, valittu vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Myös turvalaitteilla on vaikutusta hintaan.

Irtaimistolla tarkoitetaan kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa. Asuntokohtaisessa varastotilassa ja taloyhtiön yhteiskäytössä olevassa urheilu- ja harrastevälinevarastossa oleva irtaimistosi on vakuutettu 5 000 euroon asti. Muista pitää omaisuutesi lukittuna myös varastotiloissa.

Kerros- ja rivitaloasujana vastaat oman irtaimistosi ja kotisi pinnoitteiden vahingoista ja näiden vahinkojen varalle kannattaa ottaa vakuutus. Oma kotivakuutus on hyvä olla, vaikka olisit erityisen huolellinen oman omaisuutesi kanssa. Esimerkiksi naapurin saunan kiukaan oikosulusta alkunsa saanut tulipalo voi tuhota myös sinun omaisuuttasi, jolloin oma vakuutuksesi tulee tarpeeseen. Rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii asunto-osakeyhtiö. Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat tärkeitä, koska vahingonkorvaukset tai asianajokulut saattavat nousta korkeiksi.

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla .

Turvan irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi. Se, millaisia vahinkoja vakuutuksesi korvaa, riippuu valitsemasi vakuutusturvan tasosta.

Irtaimistosi on vakuutettu sekä Suomessa muuttokuljetuksen aikana että molemmissa asunnoissa kaksi kuukautta. Kannattaa kuitenkin varmistaa, ovatko tavaroidesi enimmäiskorvausmäärät riittävät. Määrät näet vakuutuskirjaltasi tai verkkopalvelustasi.

Kotivakuutuksella on vakuutettuna myös piha, sen kasvusto ja ulkomitoiltaan enintään 15 neliön rakennukset yhteensä enintään 10 000 euroon asti. S aunarakennus tulee kuitenkin vakuuttaa aina erikseen. Pihalla tavanomaisesti pidettävä irtaimisto kuten piha- ja puutarhakalusteet sekä pihagrilli sisältyvät vakuutukseesi.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Vuokranantaja edellyttää usein, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus, joka sisältää vastuuvakuutuksen esimerkiksi sen varalta, että vuokralainen aiheuttaa huolimattomuudelleen vahinkoa muille kuin vuokranantajalle tai itselleen, esimerkiksi taloyhtiölle . Irtaimiston kotivakuutus turvaa niin vuokralaisen omat tavarat kuin asunnon kiinteät sisusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat.

Pariskunta tai perhe voi ottaa yhden yhteisen kotivakuutuksen vuokra-asuntoon. Tällöin vakuutus otetaan jomman kumman asunnossa asuvan nimiin. Tällöin vakuutus kattaa vakuutuksenottajan ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt.

Kimppakämpässä tulee kaikkien asukkaiden ottaa omat kotivakuutukset. Tällöin asunnon neliöt jaetaan kaikkien kämppisten kesken ja jokainen vakuuttaa oman osuutensa asuinneliöistä sekä omat tavaransa.

Asiaa kotivakuutuksesta

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Saako vuokra-asuntoa remontoida?

Isoveli osaisi maalata seinät, serkku uusia keittiön, mutta saako asuntoa remontoida omin luvin?

Miksi kotivakuutus kannattaa?

Kotivakuutuksesta saat turvaa harrastusvälineille ja kodinkoneille.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin