Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkapuhelin tai tabletti rikkoutui

Jos sinulla on laajan tason kotivakuutus, vie laite yhteistyökumppanillemme Fonumille korjattavaksi tai arvioitavaksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta.

Haetko korvausta liittosi matkatavaravakuutuksesta tai oletko jo korjauttanut laitteesi ja haluat hakea korvausta kotivakuutuksestasi? Katso silloin täältä ohjeet vahingosta ilmoittamiseen .

Toimi näin

 1. 1. Vie laite Fonumille

  Vie laite korjattavaksi Fonumille. Näet toimipaikat Fonumin sivuilta . Otathan
  mukaan henkilöllisyystodistuksen!

 2. 2. Fonum tarkastaa laitteen

  Fonum arvioi laitteen vaurioiden ja iän perusteella, kannattaako laitetta korjata.
  Maksat Fonumille paikan päällä korjauskuluista vain omavastuuosuutesi ja
  mahdollisen ikävähennyksen osuuden.

Usein kysyttyä

Jos laitetta ei kannata tai voi korjata, omavastuuosuutesi ja mahdollinen ikävähennyksen osuus vähennetään korvauksesta.

Yleisimpien puhelinmallien osalta korjaus onnistuu useimmiten saman päivän aikana. Harvinaisempiin malleihin voidaan joutua tilaamaan varaosia erikseen, jolloin korjausaika on pitempi.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asioida Fonumilla, voit postittaa laitteesi korjattavaksi alla olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Teethän vahinkoilmoituksen Turvaan ennen laitteen postittamista. Voit tehdä sen verkkopalvelussamme tai soittamalla numeroon 01019 5108 (ma-pe klo 9-16). Saat Turvasta ohjeita ja vahinkonumeron liitettäväksi postipakettiin.

Ohjeet laitteen postittamiseksi Fonumin huoltoon:

1. Kirjaudu laitteen tileistä ulos: iCloud Etsi iPhoneni-toiminto tai Android-laitteissa Google-tili. Mikäli laite on kirjautunut tilillesi, on mahdollista, että huoltotoimenpiteitä ei voida suorittaa loppuun ennen uloskirjausta ja laite palautetaan.

2. Ota laitteesta varmuuskopio itsellesi ennen lähetystä. Huollon aikana on mahdollista, että laite joudutaan alustamaan ja laitteen sisältö tyhjenee ilman erillistä ilmoitusta. Fonum ei vastaa laitteen sisällöstä tai hävinneistä tiedoista.

3. Pakkaa puhelin huolellisesti: kääri puhelin sanomalehteen tai muuhun pehmeään materiaaliin. Pakkaa puhelin mieluiten pahvilaatikkoon tai paksuun kuplamuovipussiin huolellisesti suljettuna. Lisää paketin sisälle lappu, josta löytyy seuraavat tiedot:

a. Seloste, mitä laitteessa on vikana

b. Laitteen näytön lukituskoodi. Voit myös poistaa koodin käytöstä ennen postitusta.

c. Omat tarkat yhteystietosi: vahinkonumero, nimi, kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero

4. Sulje paketti huolellisesti ja lisää paketin päälle seuraavat tiedot:

ASIAKASPALAUTUS 638665

Fonum Oy Ab
Postipalvelu

Kaarlenkatu 9-11, 00530 Helsinki

5. Vie paketti postiin – postipalvelu on sinulle maksuton.

6. Saat tekstiviestin kun laite on saapunut huoltoon ja se on otettu käsittelyyn.

7. Kun laite on huollettu ja postitettu takaisin, saat sähköpostilla tai tekstiviestillä lähetyksen seurantatunnuksen.

Nyt voit nojata taaksepäin ja odottaa, että puhelin saapuu korjattuna takaisin. Jos sinulla tulee kysyttävää laitteesi tilasta, voit soittaa Fonumille numeroon 020 1321 430 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen keskushuolto@fonum.fi otsikolla "Postipalvelu".

Voit tarkistaa vakuutuksesi sisällön ja mahdollisen omavastuun TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

iPhone-puhelimen korjaustoimenpiteitä ei aloiteta ennen kuin laitteen Find My iPhone/Etsi iPhoneni -toiminto on poistettu käytöstä. Katso ohjeet toiminnon poistamiseen täältä .

Jos iPhonen korjaus ei ole mahdollista, ensisijainen korvaustapa on hankkia tilalle vastaava tehdashuollettu vaihtolaite, jos se on kannattavaa. Vaihtolaite rinnastetaan korjaukseen.

Alkuperäinen takuu päättyy puhelimen korjaukseen. Korjauksen yhteydessä Turvan asiakkaat saavat korjauksen yhteydessä Fonumin myöntämän alkuperäistä takuuta vastaavan takuun jäljellä olevalle ajalle.

Korjaustyölle ja varaosille on elinikäinen takuu. Takuu ei kuitenkaan koske akkuja ja kosteusvaurioituneita laitteita.

Korjauksissa käytetään laadultaan alkuperäistä vastaavia osia. Fonum korjaa kaikenmerkkisiä laitteita.

Vai etsitkö näitä: