Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kissavakuutus

Turvan kissavakuutuksella saat maatiais- ja rotukissalle vakuutusturvaa eläinlääkärikulujen varalle ja rotukissalle lisäksi menettämisen varalle. Voit myös laajentaa kissasi vakuutusturvaa lisäturvilla.

Miksi Turvan kissavakuutus?

Turvaa taloutesi, jos kissasi sairastuu tai loukkaantuu ja tarvitsee eläinlääkärin hoitoa.

Eläinlääkärikuluvakuutukseen kuuluu kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kissavakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä kissavakuutus korvaa?

Eläinlääkärikuluvakuutuksella vakuutat kissasi sairauden ja tapaturman aiheuttamien eläinlääkärikulujen varalta. Hoitoturva Plus –lisäturvalla voit halutessasi laajentaa eläinlääkärikuluvakuutuksen vakuutusturvaa kissasi tuki- ja liikuntaelinten sairauksien ja vammojen hoitoon. Toisinaan sairauden tai loukkaantumisen seurauksen voit joutua myös luopumaan kissaystävästäsi. Henkivakuutuksella voit vakuuttaa rotukissasi sen menettämisen varalta. Kissan varkautta tai katoamista vakuutus ei korvaa. Jalostuskäytössä olevan kissan henkivakuutusta voi laajentaa Käyttöominaisuusturvalla.

Kissavakuutus Myöntöikä Päättyminen

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa sairauden tai tapaturman tutkimisesta ja hoitamisesta aiheutuneita eläinlääkärikuluja. Tuki- ja liikuntaelinten osalta korvataan ainoastaan ulkoisen tapaturman aiheuttamat vammat ei kuitenkaan polvilumpion sijoiltaanmenoa tai muun nivelen luksaatiota, vaikka se ilmenisi äkillisesti tapaturman yhteydessä.

Kuluja korvataan jokaiselta vakuutuskaudelta valittuun enimmäiskorvausmäärään asti. Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 2 000, 3 000 tai 4 000 euroa. Omavastuu jokaiselta eläinlääkärikäynniltä on 60 euroa ja sen ylimenevistä kuluista 25 %. Lääkekuluista omavastuu on 25 %.

5 viikkoa - 7 vuotta

Voimassa koko eliniän

Henkivakuutus korvaa, kun rotukissasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia, mutta ei korvaa kissan katoamista tai varastamista. Korvattavuus kissan menetyksestä tuki- ja liikuntaelinten sairauden taikka kasvuhäiriön vuoksi edellyttää, että henkivakuutus tehty ennen 4 kk ikää ja vakuutus ollut Turvassa voimassa katkeamattomana. Henkivakuutuksessa ei ole omavastuuta.

5 viikkoa - 7 vuotta

12-vuotiaana

Täydennä lisäturvilla Myöntöikä Päättyminen

Hoitoturva Plus –lisäturvalla voit halutessasi laajentaa eläinlääkärikuluvakuutusta lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinten sairauksien ja vammojen hoitoon.

Osana kuntoutusta vakuutus korvaa myös jatkohoitoon eläinlääkärin määräämän fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Ottamalla vakuutukset ennen kissan 4 kuukauden ikää ja pitämällä ne katkeamattomana voimassa, korvaa Hoitoturva Plus –lisäturva myös kissan kasvuhäiriöt, kuten esimerkiksi patellaluksaation.

Enimmäiskorvausmäärä on yhteinen eläinlääkärikuluvakuutukseen valitsemasi euromäärän kanssa. Fysikaalista hoitoa korvataan enintään 600 euroa vakuutuskautta kohden. Omavastuu jokaiselta eläinlääkärikäynniltä on 60 euroa ja sen ylimenevistä kuluista 25 %. Lääkekuluista ja fysikaalisen hoidon kustannuksista omavastuu on 25 %

5 viikkoa - 4 vuotta

Voimassa koko eliniän

Jalostuskäytössä olevien kissojen henkivakuutusta voi laajentaa Käyttöominaisuusturvalla.

Se korvaa, jos kissasi menettää pysyvästi käyttöominaisuutensa sairauden tai tapaturman seurauksena.

5 viikkoa - 7 vuotta

8-vuotiaana

Etäeläinlääkäri

Kun lemmikilläsi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus Turvassa, tarjoamme kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa. Lue lisää etäeläinlääkäristä .

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Vakuutusehdot ja -oppaat

Alta löydät lemmikkivakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä lemmikkivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Kissavakuutuksen hinta

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat lemmikin ikä ja rotu, valitsemasi vakuutus ja mahdolliset lisävakuutukset, henkivakuutuksen vakuutusmäärä, eläinlääkärikuluvakuutuksessa enimmäiskorvausmäärä ja vakuutuksenottajan asuinpaikka. Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva Plus -lisäturvan vakuutusmaksuista saat alennusta, kun taloutesi kotivakuutus on
Turvassa.

Usein kysyttyä

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat

  • kissan ikä ja rotu

  • valitsemasi vakuutus ja mahdolliset lisävakuutukset

  • henkivakuutuksen vakuutusmäärä

  • eläinlääkärikuluvakuutuksessa enimmäiskorvausmäärä ja vakuutuksenottajan asuinpaikka

  • kotivakuutus: Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva​ Plus -lisäturvan maksuihin saat 25 prosentin alennuksen, kun taloutesi kotivakuutus on Turvassa. Jos kotivakuutus päättyy, poistuu sen perusteella annettu alennus ja mainittujen vakuutusten vakuutusmaksu nousee kotivakuutuksen päättymistä seuraavan vakuutuskauden alusta alkaen.

Vakuutusmaksu voi muuttua vuosittain, kun kissasi ikääntyy.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen!

Kissasi tulee olla vakuutuksia tehtäessä vähintään viiden viikon ikäinen, mutta alle kahdeksanvuotias. Hoitoturva Plus -vakuutuksen myönnämme vain alle viisivuotiaalle kissalle.

Kissasi tulee olla vakuutusta tehtäessä vähintään viiden viikon ikäinen, mutta alle kahdeksanvuotias. Hoitoturva Plus -vakuutuksen saat eläinlääkärikuluvakuutuksen lisäturvana vain alle viisivuotiaalle kissalle. Kissasi terveydentila vaikuttaa vakuutuksien myöntämiseen. Saatat tarvita vakuutusta ottaessasi myös eläinlääkäritodistusta tai kopiota kauppakirjasta.

Henkivakuutuksessa kissasi vakuutusmäärä saa olla korkeintaan siitä maksettu ostohinta tai lemmikin saavutusten, kuten näyttely- tai kilpailumenestyksen, perusteella määritelty markkina-arvo. Henkivakuutusta et saa maatiaiskissoille. Käyttäessäsi rotukissaa jalostukseen voit lisätä henkivakuutukseen Käyttöominaisuusturvan, joka on lisäturva lemmikin pysyvän käyttöominaisuuden menetyksen varalle.

Kissavakuutuksen myöntäminen ratkaistaan aina kissan terveysselvityksen perusteella, joten terveysselvityksen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Terveysselvityksen täyttää aina vakuutuksenottaja. Terveystietojen perusteella vakuutukselle voi tulla eläinkohtaisia korvausrajoituksia.

Eläinlääkärin lausuntoa tarvitaan, kun haet eläinlääkärikuluvakuutusta ja kissasi on täyttänyt 5 vuotta tai Hoitoturva Plus -lisäturvaa ja kissasi on täyttänyt 3 vuotta. Kauppakirjasta tarvitsemme kopion, kun haet kissallesi henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on 3000 euroa tai enemmän.

Kissavakuutus on voimassa Pohjoismaissa. Muissa EU-maissa, Iso-Britanniassa ja Sveitsissä vakuutukset ovat voimassa, kun Pohjoismaiden ulkopuolelle lähtemisestä on kulunut alle 12 kuukautta.

Hoitoturva Plus korvaa eläinlääkärin tuki- ja liikuntaelinsairauden tai –vamman jatkohoitoon määräämää fysioterapiaa sekä fysikaalista tai osteopaattista hoitoa, enintään 600 euroa/vakuutuskausi. Omavastuu on 25 prosenttia kustannuksista.

Kun lemmikilläsi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus Turvassa, tarjoamme kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa.

Yhteistyökumppanimme FirstVetin etäeläinlääkäripalvelu toimii näin:

  • missä ikinä oletkin, saat avun nopeasti videopuhelun välityksellä

  • FirstVet-etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 7-24

  • saat kolme maksutonta käyntiä vuonna 2024

  • käynnit ovat maksuttomia, kun kyseessä on vakuutuksesta korvattava sairaus tai tapaturma

  • FirstVet laskuttaa suoraan Turvaa ja samalla tietosi välitetään korvauskäsittelyä varten Turvaan

Lue lisää etäeläinlääkäripalvelusta .

Henkivakuutuksella voit vakuuttaa lemmikkinäsi olevan rotukissan kuoleman varalta. Henkivakuutuksesta saat korvausta, kun vakuutuksen voimassaoloaikana kissasi kuolee tai sairastuu taikka vahingoittuu tapaturmaisesti niin vakavasti, että hoidosta huolimatta eläinlääkäri joutuu lopettamaan kissasi.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva Plus –lisäturvan voit pitää voimassa kissan koko eliniän ajan. Hoitoturva Plus -lisäturva päättyy eläinlääkärikuluvakuutuksen päättyessä. Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana kissa täyttää 12 vuotta.

Käyttöominaisuusturva on jalostuskissalle tarkoitettu henkivakuutuksen lisäturva kissan pysyvän käyttöominaisuuden menetyksen varalle. Se päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana kissa täyttää 8 vuotta. Käyttöominaisuusturva päättyy myös, kun korvaus maksetaan tai henkivakuutus päättyy.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lemmikit tuovat iloa

Vaikka lemmikit vaativat sitoutumista pitävät yhteiset harrastukset ja liikkuminen virkeänä.

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin