Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Moottori­pyörä­vakuutus -20%

Kaskovakuutuksella voit turvata omaa pyörää esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahingoilta. Saat verkosta ostettuun kaskovakuutukseen 20 % edun ensimmäiseksi vuodeksi.

Miksi Turvan moottoripyörävakuutus?

Jopa 70 % bonus liikennevakuutukseen

Hätäpalvelu auttaa tien päällä 24/7.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus kaskovakuutuksista.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä moottoripyörän vakuutus korvaa?

Moottoripyörän liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Kaskovakuutus korvaa moottoripyörällesi sattuneita vahinkoja valitsemasi laajuuden mukaan. Vertaile kaskovakuutuksia ja valitse moottoripyörällesi paras kaskovakuutus.

Turvakasko Hirvi - ilkivalta - palo - varkausPalo - Varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan auton omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla autopalveluvakuutus on voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa, MP Turvakaskossa, Peruskaskossa ja Kaikenvarassa. Osakaskossa autopalveluvakuutus päättyy, kun ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä on kulunut 16 vuotta.

Sisältyy vakuutukseen

Alle 16 vuotta vanhalle moottoripyörälle

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Moottoripyörä­vakuutuksen hinta

Moottoripyörän vakuutuksen hinta muodostuu pyörän ja kuskin mukaan. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi pyörän teho ja oma ajohistoriasi. Jo viiden vuoden vahingottomalla ajolla voit saada moottoripyörän liikennevakuutukseen täyden 70 % bonuksen. Voit tarkistaa moottoripyörän liikennevakuutuksen bonuksen autovakuutuslaskuriltamme. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi ennen laskurin täyttämistä, niin saat laskelmaan mukaan todelliset bonustietosi ja alennukset.

Laske hinta ja osta

Moottoripyörän liikennekäytöstäpoisto vakioajokaudella

Jos moottoripyöräsi on poistettu liikenteestä vakioajokauden eli huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta. Lue lisää ajoneuvon poistamisesta liikennekäytöstä.

Usein kysyttyä

Moottoripyörän vakuutuksen hinta muodostuu pyörän ominaisuuksien ja ajoneuvon haltijan mukaan. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi pyörän teho ja vakuutushistoriasi.

Voit valita moottoripyörällesi kaskovakuutuksen kolmesta vaihtoehdosta: MP Turvakasko, MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus sekä MP Palo-Varkaus.

MP Turvakasko on Turvan laajin moottoripyörävakuutus, joka korvaa muun muassa kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja. MP Turvakasko on mahdollista ottaa enintään 20 vuotta vanhoille moottoripyörille.

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus sisältää nimensä mukaan hirvivahinko-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi vakuutus sisältää oikeusturvavakuutuksen ja autopalveluvakuutuksen alle 16 vuotta vanhalle pyörälle. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vuotta vanhalle moottoripyörälle.

MP Palo-varkaus korvaa palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vuotta vanhalle moottoripyörälle.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille, täten myös moottoripyörälle. Huomioithan, että liikennevakuutus on pakollinen myös niille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille, joita ei ole rekisteröitävä, esimerkiksi motocross-pyörälle. Liikennevakuutus on pakollinen, vaikka ajoneuvoa ajetaan vain yksityisellä tiellä, pihalla, metsässä tai jäällä.

Moottoripyörälle tarvitset lakisääteisen liikennevakuutuksen ja oman pyörän vahinkojen varalle vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Parasta turvaa moottoripyörällesi tarjoaa MP Turvakasko, joka korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Turvasta löytyy vaihtoehtoja myös kevyemmän turvan tarpeeseen.

Moottoripyörän vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Jos ajat moottoripyörälläsi koko vakioajokauden, liikennekäytöstäpoistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa. Jos ajat vähemmän, voit ilmoittaa pyörälle liikennekäytöstäpoiston. Kun liikennekäytöstä poisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Moottoripyörän liikennevakuutuksen lähtöbonus on 20 %, jos vakuutushistoriassasi ei ole vahinkoja. Maksimibonus on 70 %. Kun ajat ilman vahinkoja, bonuksesi nousee vuodessa

  • 3 prosenttiyksikköä 90–119 käyttöpäivällä

  • 5 prosenttiyksikköä 120–139 käyttöpäivällä

  • 10 prosenttiyksikköä vähintään 140 käyttöpäivällä.

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa. ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa liikennevakuutus on voimassa vastuuvakuutuksena ns. vihreän kortin perusteella. Näissä maissa korvaus määräytyy vahingon sattumismaan lainsäädännön mukaan. Muissa maissa liikennevakuutus ei ole voimassa, jolloin tarvitset rajavakuutuksen tai kyseisen maan liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä eikä Iranissa.

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa sekä vastuuvakuutuksena myös ETA:n ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa lukuun ottamatta Venäjää, Valko-Venäjää ja Irania. Muissa maissa liikennevakuutus ei ole voimassa, jolloin tarvitset rajavakuutuksen tai kyseisen maan liikennevakuutuksen. Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloon ja omavastuuseen liittyvät poikkeukset vakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan. (Esimerkiksi tietyissä maissa varkausvakuutuksen omavastuu on korotettu.)

Ulkomailla tarvittavat asiakirjat

  • Green card eli vihreä kortti on todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Vihreä kortti on suositeltavaa olla mukana aina Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustettaessa. Tietyissä maissa vihreä kortti on pakollinen. Tilaa vihreä kortti tästä.

  • Rekisteröintitodistuksen tekninen osa. Auton omistaja tai haltija voi tilata maksutta teknisen osan joko Traficomin verkkopalvelusta tai noutaa katsastusasemalta.

  • Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake. Tulosta lomake mukaan Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.

  • Valtakirja auton omistajalta. Jos ajoneuvon auton omistaa toinen henkilö tai yritys, kuten rahoitusyhtiö, tarvitset omistajalta valtakirjan maastavientiä varten. Avaa tästä valtakirja.

  • Muista myös muut tarvittavat asiakirjat ja kortit, kuten kansainvälinen ajokortti, passi, luottokortit, matkaliput ja matkavakuutus.

Liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton voit tehdä helposti verkossa Traficomin sivuilla. Tieto ajoneuvon liikennekäytöstäpoistosta ja -käyttöönotosta välittyy Traficomista Turvaan automaattisesti.

Kyllä kannattaa! Kaskovakuutus korvaa muun muassa ilkivalta- ja palovahinkoja silloin kun pyörää ei käytetä liikenteessä.

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla. Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa. Osta vakuutus ja rekisteröi moottoripyöräsi.

Kyllä voit! Saat kaskovakuutuksen vuodeksi 20 % alennuksella verkkokaupasta. Lisäksi tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske henki- ja liikennevakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Asiaa moottoripyörävakuutuksesta

Millainen kaskovakuutus moottoripyörälle?

Lakisääteisen liikennevakuutuksen lisäksi moottoripyörälle kannattaa hankkia kaskovakuutus oman pyörän vahinkojen varalle.

Moottoripyörän kaskovakuutus

Turvallisia kilometrejä moottoripyörällä

Ajovarusteet ovat olennainen osa turvallista moottoripyöräilyä.

Moottoripyöräilijän varusteet

Vinkit moottoripyöräilyn aloittamiseen

Mikäli olet vasta aikeissa aloittaa moottoripyöräharrastuksen, valmistautuminen ja vaihtoehtojen kartoitus on hyvä aloittaa hyvissä ajoin.

Katso vinkit