Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Mökki­vakuutus -20 %

Kesämökki tai ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu vapaa-ajan rakennus kannattaa vakuuttaa rakennuksen varustetason mukaisesti. Myös mökillä oleva irtaimisto tarvitsee oman vakuutuksensa. Nyt saat verkosta ostettuun mökkivakuutukseen -20 % edun vuodeksi.

Miksi Turvan mökkivakuutus?

Valitse mökkivakuutuksen laajuus tarpeidesi mukaan.

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä mökki­vakuutus korvaa?

Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavinta turvaa myös vapaa-ajan omaisuudellesi. Vain laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Vertaile kotivakuutuksia ja valitse mökillesi sopivan tasoinen vakuutus.

Laaja Perus Suppea

Korvaa mökin pintojen tai rakennuksen LVISA-laitteiden äkillisiä rikkoutumisia. Esimerkiksi lintu rikkoo ikkunan, puu kaatuu mökin päälle tai talotekniikkaan liittyvä LVISA-laite kuten polttava wc, lämminvesivaraaja tai ilmalämpöpumppu rikkoutuu.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa mökin irtaimiston, kuten television, pakastimen, huonekalujen, ja muun mökin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden rakennuksen rakenteille, pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut

rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua. Esimerkiksi, kun astianpesukone tai talon käyttövesiputkisto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen (30 mm/h tai 75 mm/vrk), vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu maanpinnalta rakennukseen vaurioittaen rakennusta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi, kun lukittuna olleet soutuvene ja sen enintään 10 hevosvoiman perämoottori varastetaan rannasta tai lukitusta varastosta varastetaan vesiurheiluvälineitä kuten SUP-lauta.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon. Esimerkiksi myrsky vaurioittaa mökin peltikattoa tai syöksyvirtauksen kaatama puu vahingoittaa rakennusta. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo tuhoaa mökin ja sen irtaimiston.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree mökkinaapuria tai ulkopuolinen liukastuu mökkisi pihalla itsensä loukaten. Vastuuvakuutus sisältyy usein jo kotisi vakuutukseen. Omassa käytössä olevalle mökillesi et tarvitse tällöin erillistä vastuuvakuutusta.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi mökkikauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein jo kotisi vakuutukseen. Omassa käytössä olevalle mökillesi et tarvitse tällöin erillistä oikeusturvavakuutusta.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Hyvä tietää

Mökin vakuutus kattaa mökin ja sen talotekniikan lisäksi yhteensä enintään 10 000 euroon asti tontilla olevat ulkomitoiltaan enintään 15 neliön ulkorakennukset, tavalliset kiinteät rakennelmat kuten aidan ja lipputangon, hoidetun piha-alueen kasvustoineen sekä samalla tontilla olevan tonttimetsän puuston enintään 1 hehtaarin alueelta. Saunarakennukselle tarvitset aina oman vakuutuksen. Laitureita tai rantarakennelmia et voi vakuuttaa.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Mökki­vakuutuksen hinta

Mökkivakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa mökkitontilla olevien rakennusten tiedot ja pinta-alat, mökkipaikkakuntasi sekä valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit vaikuttaa alentavasti mökkivakuutuksesi hintaan myös suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä . Laske mökkisi vakuutuksen hinta kätevästi verkossa.

Tiesitkö, että kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa?

Saat kodin, mökin ja niiden irtaimistojen vakuutusmaksuista alennusta, kun olet suojannut omaisuuttasi turvalaitteilla. Toimivat turvalaitteet voivat myös poistaa omavastuusi vahingon sattuessa. Lue lisää alennukseen oikeuttavista turvalaitteista .

Usein kysyttyä

Mökkivakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa mökkitontilla olevien rakennusten tiedot ja pinta-alat, mökkipaikkakuntasi sekä valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit laskea mökkisi vakuutuksen hinnan kätevästi verkossa .

Kyllä voit. Mökki tai vapaa-ajan asunto vakuutetaan samalla tavalla kuin muutkin asunnot ja rakennukset.

Vapaa-ajan rakennuksen kotivakuutus turvaa mökkisi ja sen irtaimiston myös silloin, kun itse et ole siellä paikalla. Mökki kannattakin vakuuttaa ainakin murtojen, tulipalon ja myrskyn aiheuttamien vahinkojen varalta.

Laajalla vakuutuksella saa kattavaa turvaa niin rakennukselle kuin irtaimistolle äkillisten rikkoutumisvahinkojen varalle. Esimerkiksi, jos voimakas tuulenpuuska kaataa puun mökkisi päälle tai lämminvesivaraaja rikkoutuu.

Kesämökki tai ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu vapaa-ajan rakennus kannattaa vakuuttaa rakennuksen varustetason mukaisesti. Varsinkin, jos mökillä on paljon talotekniikkaa, on laajan tason vakuutus paikallaan. Mökillä oleva irtaimisto tarvitsee oman vakuutuksensa. Voit valita vakuutuksen irtaimistolle ja rakennukselle erikseen kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea. Saunarakennukset sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai nukkuma-aitta pitää vakuuttaa aina erikseen.

Voit valita mökkisi vakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla .

Kun vakuutat mökkisi tai vapaa-ajan asuntosi, turvaat itse rakennuksen lisäksi siihen kuuluvan tekniikan sekä kiinteät sisustukset.

Mökin irtaimistovakuutus korvaa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuuden. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen.

Mökin irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja –laitteet ja arvo-omaisuus. Kevyet vesiharrastusvälineet, kuten SUP-lauta, kanootit ja kajakit sekä lukittuna olevat soutuvene ja sen enintään 10 hv:n perämoottori kuuluvat nekin mökin irtaimiston vakuutukseen yhteensä enintään 5 000 euroon asti.

Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu mökin irtaimistovakuutukseen.

Vesialueita, laitureita tai rantarakennelmia et voi vakuuttaa.

Saunat sekä ulkomitoiltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen. Voit ostaa kotivakuutuksen kaikille rakennuksille yhdellä kerralla verkosta.

Usein mökiltä ollaan poissa pitkiäkin aikoja. Rakennuksen jäädessä käyttämättömäksi yli viikon ajaksi sulje aina lähtiessäsi pääsulkuventtiili tai ota käyttövesipumppu pois käytöstä.

Mökkisi ollessa ympärivuotisessa käytössä suojele vesijohtoverkostoa jäätymiseltä pitämällä kylmänä aikana huonetiloissa vähintään +12 asteen tasaisen lämpötilan. Huolehdi tällöin myös riittävästä ilmankierrosta huoneiden välillä. Talvikaudella pelkkä ilmalämpöpumppu ei riitä lämmönlähteeksi.

Jos rakennus jätetään ilman riittävää lämmitystä ja valvontaa, on kylmänä vuodenaikana vesijohtoverkko ja siihen liittyvät laitteet aina tyhjennettävä vedestä. Muista huolehtia myös tulisijojen ja hormien säännöllisestä nuohouksesta.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Asiaa mökkivakuutuksesta

Mökkeilyä turvallisin mielin

Mökillä piileviä turvallisuusriskejä voi ennaltaehkäistä asianmukaisella kunnossapidolla.

Mökkeilystä vastapainoa arjen kiireisiin

Mikäs sen mukavampaa, kuin puuhastella mökin pihamaalla, lämmittää saunaa ja nauttia kesäilloista nuotion äärellä.

Kesämökin syystoimet

Jotta mökin voi jättää turvallisin mielin talviteloille, kannattaa syksyllä kiinnittää huomio muutamiin asioihin.Tutustu myös muihin vakuutuksiin