Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Laaja kotivakuutus

Laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa suojaa, kun haluat turvata omaisuutesi myös rikkoutumisten varalta. Koti-irtaimistosi lisäksi laajalla kotivakuutuksella voit vakuuttaa myös vapaa-ajan asuntosi irtaimiston sekä omistamasi rakennukset.

Miksi laaja kotivakuutus kannattaa?

Kotisi vakuuttaminen on tärkeä asia. Vaikka itse olisitkin huolellinen, voi kodin laitteisiin ja koneisiin tulla yllättäviä teknisiä vikoja. Varovaisinkin meistä saattaa kompastua maton kulmaan ja tipauttaa painavan padan ja siinä olevan kiehuvan borssikeiton parketille. Laaja kotivakuutus kattaa myös perinteisemmät palo-, luonnonilmiö-, vuoto- ja varkausvahingot.

Kun valitset laajan kotivakuutuksen, voit unohtaa huolen älylaitteidesi rikkoutumisista - nekin korvataan. Mikä parasta, kun sinulla on Turvassa irtaimistollesi laaja kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, saat korjautettua rikkoutuneen puhelimesi vaivattomasti yhteistyökumppanillamme Fonumilla. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan sinulta kysytään Fonumilla tarvittavat yksityiskohdat vahinkoasian hoitamiseksi.

Mitä laaja kotivakuutus korvaa?

Laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Se tarjoaa nimensä mukaisesti kattavaa turvaa omaisuudellesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Lisäturvaa vakuutukseesi saat valitsemalla Laaja Plus -lisäturvan. Katso taulukosta, mitä laaja kotivakuutus korvaa verrattuna muihin kotivakuutuksen laajuuksiin .

Laaja Perus Suppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen irtaimistolle

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin pintojen tai rakennuksen LVISA-laitteiden äkillisiä rikkoutumisia. Esimerkiksi, kun kodinkone rikkoutuu ja siitä vuotava vesi vahingoittaa parkettia, puu kaatuu talon päälle tai rakennuksen talotekniikkaan liittyvä LVISA- laite kuten lämminvesivaraaja tai ilmalämpöpumppu rikkoutuu.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin irtaimiston, kuten puhelimen, silmälasien, television, pakastimen, huonekalujen ja muun kodin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden rakennuksen rakenteille, pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua. Esimerkiksi, kun astianpesukone tai talon käyttövesiputkisto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen (30 mm/h tai 75 mm/vrk), vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu maanpinnalta rakennukseen vaurioittaen rakennuksesta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa tai lukitusta varastosta varastetaan ruohonleikkuri.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon. Esimerkiksi myrsky vaurioittaa omakotitalon peltikattoa tai syöksyvirtauksen kaatama puu vahingoittaa rakennusta. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo ja sen sammutusvedet vahingoittavat omakotitaloa ja sen irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Koti-irtaimiston vakuutus korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, palovahingoissa enintään 18 kuukauden ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden vuoksi.

Esimerkiksi, jos tulipalo on vahingoittanut kotiasi ja joudut vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan pois kotoa. Laaja ja peruskotivakuutus korvaavat myös, jos väliaikaisen poismuuttamisen syynä on esimerkiksi astianpesukoneesta tai talon käyttövesiputkiston rikkoutumisesta aiheutunut korvattava vesivahinko.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää, lapsesi vahingoittaa naapurin autoa tai ulkopuolinen liukastuu kotisi pihalla itsensä loukaten.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

valinnainen lisäturva irtaimistolle

Laajaa koti-irtaimiston vakuutusturvaa voit halutessasi laajentaa Laaja Plus -lisäturvalla

Laaja plus -lisäturvan ansiosta saat uusista tavaroistasi korvauksen ilman ikävähennyksiä pidempään. Se myös kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Lisäksi Laaja Plus -lisäturva korvaa huoneiston kiinteitä sisustuksia laajemmin. Sen turvin säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

Yksinkertaisesti Laaja Plus -lisäturva tekee laajasta koti-irtaimiston vakuutuksesta entistä paremman!

Laajan kotivakuutuksen hinta

Laajan kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi, asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta. Tutustu myös muihin kotivakuutuksiin .

Usein kysyttyä laajasta kotivakuutuksesta

Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan vakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus –lisäturvalla.

Kotivakuutusta valitessa tulee ottaa huomioon monia tekijöitä. Tarvitsetko turvaa vain kodin irtaimistolle vai kenties koko rakennukselle? Haluatko vakuuttaa myös matkatavarasi? Vakuutuksen kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea. Halutessasi voit kasvattaa laajaa koti-irtaimistovakuutustasi Laaja Plus –turvan tuomilla lisäetuuksilla. Turvassa kotivakuutukseesi kuuluu aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon

  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa

  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja on korvattu laadukkaammilla.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa

  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä

  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Kotivakuutus korvaa erilaisia vahinkoja riippuen vakuutusturvasi laajuudesta. Tuotesivuilla pystyt vertailemaan, mitä eri kotivakuutukset korvaavat. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuudellesi. Se korvaa esimerkiksi omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Perustason kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppea kotivakuutus korvaa suppeimmillaan vain palovahinkoja, mutta voit halutessasi laajentaa sitä murto- ja varkausturvilla. Katso esimerkkitilanteet kotivakuutuksen korvaavuudesta .

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla .

Voit valita mökkisi vakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla .

Varkausvahinkoja korvataan laajan tai perustason kotivakuutuksesta ja sellaisesta suppean tason kotivakuutuksesta, joka on laajennettu kattamaan myös varkausvahinkoja. Löydät lisää tietoa kotivakuutuksista täältä .

Irtaimistolla tarkoitetaan kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa ja säilytystiloissa, kuten kellari- ja ullakkovarastoissa, jotka ovat omassa käytössä.

Asuntokohtaisessa varastotilassa ja taloyhtiön yhteiskäytössä olevassa urheilu- ja harrastevälinevarastossa oleva irtaimistosi on vakuutettu 5 000 euroon asti. Muista pitää omaisuutesi lukittuna myös varastotiloissa.

Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä osoitteessa ja sen säilytystiloissa, kuten kellari- ja ullakkovarastoissa, jotka ovat omassa käytössäsi. Irtaimiston vakuutus kattaa myös omakotitalon tai mökin kanssa samalla kiinteistöllä olevissa tiloissa, kuten varastoissa ja autotallissa säilyttämääsi kodin irtaimistoa. Asuntokohtaisessa varastotilassa ja taloyhtiön yhteiskäytössä olevassa urheilu- ja harrastevälinevarastossa oleva irtaimistosi on vakuutettu 5 000 euroon asti. Muistathan pitää omaisuutesi lukittuna näissä varastotiloissa.

Matkatessasi Suomessa irtaimistovakuutuksesi on voimassa 10 000 euroon asti. Erillistä vakuutusturvaa tarvitset, jos kuljetat erityisen arvokasta omaisuutta mukanasi tai reissaat ulkomailla.

Ulkomaanmatkoille tarvittavan Matkatavaraturvan voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturva kattaa omasi ja kanssasi samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkoilla mukana olevat matkatavarat, kuten niiden rikkoutumiset ja varkaudet.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Asiaa kotivakuutuksesta

Kotivakuutuslaskuri

Voit laskea kotivakuutukselle hinnan helposti verkossa.

Tutustu kotivakuutuksiin

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Katso esimerkkejä siitä, miten Turva korvaa kotivakuutukseen liittyviä vahinkoja.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .