Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikenne­vakuutus

Turvan liikennevakuutuksessa on reilu lähtöbonus, oikeudenmukainen hinnoittelu ja bonusturva. Vahingon sattuessa liikennevakuutus korvaa henkilövahingot sekä vahinkoon syyttömän osapuolen omaisuuden.

Miksi Turvan liikennevakuutus?

Saat saman bonuksen kaikkien autojesi liikennevakuutukseen.

Liikennevakuutuksen maksimibonus on jopa 80 %.

Jos vahinko sattuu, bonuksesi putoaa vain 15 prosenttiyksikköä.

Aloitteleva kuski voi saada liikennevakuutukseen 25 % lähtöbonuksen.

Mitä liikennevakuutus korvaa?

Pakollinen liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteessä käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Korvaus perustuu liikennevakuutuslakiin. Alla olevasta taulukosta näet, mitä liikennevakuutus korvaa.

Liikennevakuutus Korvataan

Lii­ken­ne­va­kuu­tus kor­vaa läh­tö­koh­tai­ses­ti va­hin­gon kaik­kien os­a­puol­ten hen­ki­lö­va­hin­got. Liikennevakuutuksesta korvataan henkilövahingosta aiheutuneita sairaanhoitokuluja, ansion- ja elatuksen menetyksestä aiheutuneita kuluja, tilapäisen ja pysyvän haitan korvauksia sekä kohtuullisten hautauskustannusten kuluja.

Jos vahinkoa kärsinyt ajoneuvon kuljettaja on aiheuttanut vahingon alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena tai näiden yhteisvaikutuksesta, hänelle maksettavaa korvausta voidaan alentaa tai korvaus voidaan evätä.

Sisältyy vakuutukseen

Liikenneva­kuu­tuk­ses­ta kor­va­taan yleen­sä vas­ta­puo­len ajo­neu­vol­le ai­heu­te­tut omai­suus­va­hin­got sekä oman ajo­neu­von mat­kus­ta­jien vaat­teet ja hen­ki­lö­koh­tai­set käyt­tö­esi­neet.

Ajoneuvon vahingoista korvataan useimmiten korjauskulut. Jos korjaaminen ei kannata, ajoneuvo voidaan myös lunastaa käyvästä arvosta. Ajoneuvon korjausajalta maksetaan seisonta-ajan korvausta tai vuokra-auton kustannuksia.

Sisältyy vakuutukseen

Ai­noas­taan lii­ken­tees­sä ai­heu­tu­neet va­hin­got ovat kor­vat­ta­via.

Liikennevakuutus ei korvaa, jos autoa käytetään eristetyllä alueella kilpailu- tai harjoittelutarkoitukseen tai esimerkiksi liikenneväylien ulkopuolella maatilatalouden työhön tai olennaisesti muuhun kuin henkilöiden tai tavaran kuljettamiseen.

Sisältyy vakuutukseen

Vahinkoa ei korvata, kun se on aiheutunut kuormauksen, kuorman purkamisen tai muun työsuorituksen aikana tämän työn kohteena olevalle omaisuudelle tai toimintaan osalliselle toiselle ajoneuvolle.

Ei sisälly vakuutukseen

Tahallisesti itselle aiheutettua henkilövahinkoa ei korvata ja törkeällä huolimattomuudella itselle aiheutetusta henkilövahingosta maksettavaa korvausta voidaan alentaa tai korvaus voidaan evätä.

Ei sisälly vakuutukseen

Vahinko ei ole korvattava, jos vahinko kohdistuu muuhun eläimeen kuin poroon, kun eläin on ollut väylällä ilman valvontaa, eikä vahinko ole aiheutunut kuljettajan tuottamuksesta tai tahallisuudesta.

Ei sisälly vakuutukseen

Oman auton vahinkojen varalle kannattaa lisäksi ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Olemme koonneet kaskovakuutukset käteviksi paketeiksi, joista on helppo löytää omalle autolle sopiva vaihtoehto.

Ei sisälly vakuutukseen

Oman auton vahinkojen varalle kannattaa ottaa kaskovakuutus

Tutustu kaskovakuutuksiimme ja laske hinta kätevästi verkossa .

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Liikenne­vakuutuksen hinta

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat ajoneuvon tekniset tiedot, esimerkiksi teho. Myös kotikuntasi, ikäsi ja ajohistoriasi vaikuttavat maksuun. Ajohistoriasi perusteella määräytyy liikennevakuutuksen bonusalennus. Tarkista liikennevakuutuksen hinta autovakuutuslaskurilla. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi ennen laskurin täyttämistä, niin saat laskelmaan mukaan todelliset bonustietosi ja alennukset.

Liikennevakuutuksen bonus

Liikennevakuutuksen bonukseen vaikuttaa muutama eri tekijä. Tutustu lähtöbonukseen, maksimibonukseen ja bonusturvaan.

Lähtöbonus

Liikennevakuutuksen bonus määräytyy ajohistoriasi perusteella. Lähtöbonus on vähintään 25 %, jos vakuutushistoriasi on vahingoton.

Voit tarkistaa oman bonuksesi laskurilla .

Maksimibonus

Turvan liikennevakuutuksen maksimibonus on 80 %. Bonus nousee jokaisen vahingottoman vuoden jälkeen 5 prosenttiyksikköä, jos auto on ollut liikennekäytössä vähintään 120 päivää. Jokaisen kahden peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen ansaitset huolellisuusedun, jolla tuplaat bonuksen nousun viidestä kymmeneen prosenttiyksikköön.

Bonusturva

Bonusturva palkitsee huolelliset kuskit. Bonusturva tulee voimaan, kun saavutat täyden 80 % bonuksen, mahdollisesti jo heti vakuutuksen alkaessa, jos takanasi on riittävästi vahingottomia vuosia. Bonusturvan ansiosta säilytät täydet bonukset vahingon tapahtuessa. Liikennevakuutuksen bonusturva on henkilökohtainen, ja voit käyttää sen mille tahansa Turvassa vakuuttamallesi autolle. Vahingon jälkeen kerrytät bonusturvan uudelleen voimaan ajamalla kaksi vuotta ilman vahinkoja.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Usein kysyttyä liikennevakuutuksesta

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat ajoneuvon tekniset tiedot, esimerkiksi moottorin teho. Myös kotikuntasi, ikäsi ja ajohistoriasi vaikuttavat maksuun. Ajohistoriasi perusteella määräytyy liikennevakuutuksen bonusalennus.

Liikennevakuutuksen on lakisääteinen vakuutus, josta ei saa alennusta. Liikennevakuutukseen kuitenkin sovelletaan bonuksia, joka näkyy vakuutuksen hinnassa. Maksimibonus Turvan liikennevakuutukselle on 80 prosenttia. Voit saavuttaa maksimibonuksen jopa kahdeksassa vuodessa. Juuri ajokortin saaneena kuskina voit saada liikennevakuutukseen 25 prosentin lähtöbonuksen. Jokaisen kahden peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen ansaitset huolellisuusedun, jolla tuplaat bonuksen nousun viidestä kymmeneen prosenttiyksikköön.

Kaikilla liikenteeseen käytettävillä moottoriajoneuvoilla on oltava lakisääteinen liikennevakuutus. Pakollinen liikennevakuutus korvaa tien päällä sattuvissa ikävissä tilanteissa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Myös ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassa olevaa liikennevakuutusta.

Liikennevakuutus tulee ottaa seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon ostamisesta. Ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassaolevaa liikennevakuutusta.

Liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa. ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa liikennevakuutus on voimassa vastuuvakuutuksena ns. vihreän kortin perusteella. Näissä maissa korvaus määräytyy vahingon sattumismaan lainsäädännön mukaan. Liikennevakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä eikä Iranissa.

Pakollinen liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteessä käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Korvaus perustuu liikennevakuutuslakiin.

Liikennevakuutus korvaa mm. henkilövahingosta aiheutuneita sairaanhoitokuluja, sekä ansion- ja elatuksen menetystä. Ajoneuvon vahingoista korvataan useimmiten korjauskulut. Jos korjaaminen ei kannata, ajoneuvo voidaan myös lunastaa käyvästä arvosta. Ajoneuvon korjausajalta maksetaan seisonta-ajan korvausta tai vuokra-auton kustannuksia.

Kokeneena tien päällä liikkujana voit saada 80 % liikennevakuutusbonuksen jopa välittömästi. Uudet kuskit saavat liikennevakuutukseen 25 % bonuksen, ja maksimibonus on mahdollista saavuttaa jo kahdeksassa vuodessa. Tarkista oma bonuksesi Turvassa autovakuutuslaskuriltamme .

Voimassa oleva bonusturva suojaa bonuksen vahingon sattuessa. Kokeneena kuljettajana voit saada bonusturvan voimaan jopa heti, kun siirrät vakuutuksesi Turvaan. Bonusturva on käytettävissä mille tahansa Turvassa vakuuttamallesi autolle vahingon sattuessa. Vahingon jälkeen voit ansaita bonusturvan uudelleen ajamalla kaksi vuotta ilman vahinkoa.

Jos vahinko sattuu, bonuksesi putoaa vain 15 prosenttiyksikköä. Voimassaolevista vakuutuksistasi bonus alenee vain siinä vakuutuksessa, josta korvaus on maksettu. Uuden vakuutuksen alkaessa bonusta ei siirretä uuteen vakuutukseen, vaan bonus lasketaan uudelleen ajohistoriasi perusteella.

Jokaisen kahden peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen ansaitset huolellisuusedun, jolla tuplaat bonuksen nousun viidestä kymmeneen prosenttiyksikköön.

Voit ostaa liikennevakuutuksen verkkokaupasta, jättämällä tarjouspyynnön, soittamalla meille tai käymällä toimistollamme. Kun vaihdat vakuutukset Turvaan, ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanhat vakuutuksesi aiemmassa vakuutusyhtiössäsi päättyvät automaattisesti.

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa. Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä .

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Asiaa liikennevakuutuksesta

Liikennevakuutuksen hinta

Mitkä tekijät vaikuttavat liikennevakuutuksen hintaan?

Mitä liikennevakuutus ja kasko korvaavat?

Pelkkä liikennevakuutus ei korvaa oman auton vaurioita tai auton varusteita.

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .