Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Koiravakuutus

Turvan koiravakuutuksella voit turvata koirasi eläinlääkärikulujen ja menettämisen varalle. Kattavuutta voit myös laajentaa lisäturvilla.

Miksi Turvan koiravakuutus?

Turvaa taloutesi, jos koirasi sairastuu tai loukkaantuu ja tarvitsee eläinlääkärin hoitoa.

Eläinlääkärikuluvakuutukseen kuuluu kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen lemmikkivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä koiravakuutus korvaa?

Voit valita koirallesi vakuutusturvaa eläinlääkärikulujen ja menettämisen varalle. Koiravakuutuksen kattavuutta on mahdollista myös laajentaa lisäturvilla. Koiran vastuuvakuutusta ei tule unohtaa. Se on turvanasi, jos koirasi aiheuttaa ulkopuoliselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen vahinkoa.

Koiravakuutus Myöntöikä Päättyminen

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa sairauden tai tapaturman tutkimisesta ja hoitamisesta aiheutuneita eläinlääkärikuluja. Tuki- ja liikuntaelinten osalta korvataan ainoastaan ulkoisen tapaturman aiheuttamat vammat ei kuitenkaan polvilumpion sijoiltaanmenoa tai muun nivelen luksaatiota, vaikka se ilmenisi äkillisesti tapaturman yhteydessä.

Kuluja korvataan jokaiselta vakuutuskaudelta valittuun enimmäiskorvausmäärään asti. Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 2000, 3000 tai 4000 euroa. Omavastuu jokaiselta eläinlääkärikäynniltä on 60 euroa ja sen ylimenevistä kuluista 25 %. Lääkekuluista omavastuu on 25 %.

5 viikkoa - 7 vuotta

Koko eliniän

Henkivakuutus korvaa, kun lemmikkisi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia. Vakuutus korvaa myös koiran katoamisen Suomessa, kun eläintä ei ole löydetty kuukauden kuluessa katoamisesta. Korvattavuus koiran menetyksestä tuki- ja liikuntaelinten sairauden taikka kasvuhäiriön vuoksi edellyttää, että henkivakuutus tehty ennen 4 kk ikää ja vakuutus ollut Turvassa voimassa katkeamattomana. Henkivakuutuksessa ei ole omavastuuta.

5 viikkoa - 7 vuotta

8- tai 10-vuotiaana rodusta riippuen

Koiran vastuuvakuutus korvaa, jos koirasi aiheuttaa ulkopuoliselle henkilöille tai hänen omaisuudelleen vahinkoa. Enimmäiskorvausmäärä on vahinkoa kohden 100 000 euroa ja omavastuu 200 euroa.

5 viikkoa - 7 vuotta

Koko eliniän

Täydennä lisäturvilla Myöntöikä Päättyminen

Hoitoturva Plus –lisäturvalla voit halutessasi laajentaa eläinlääkärikuluvakuutusta lemmikkisi tuki- ja liikuntaelinten sairauksien ja vammojen hoitoon.

Osana kuntoutusta vakuutus korvaa myös jatkohoitoon eläinlääkärin määräämän fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Ottamalla vakuutukset ennen koiran 4 kuukauden ikää ja pitämällä ne katkeamattomana voimassa, korvaa Hoitoturva Plus –lisäturva myös koiran kasvuhäiriöitä, kuten esimerkiksi patellaluksaation.

Enimmäiskorvausmäärä on yhteinen eläinlääkärikuluvakuutukseen valitsemasi euromäärän kanssa. Fysikaalista hoitoa korvataan enintään 600 euroa vakuutuskautta kohden. Omavastuu jokaiselta eläinlääkärikäynniltä on 60 euroa ja sen ylimenevistä kuluista 25 %. Lääkekuluista ja fysikaalisen hoidon kustannuksista omavastuu on 25 %

5 viikkoa - 7 vuotta

Koko eliniän

Erityistehtävissä olevien koirien henkivakuutusta voi laajentaa Käyttöominaisuusturvalla.

Se korvaa, jos koirasi menettää pysyvästi käyttöominaisuutensa sairauden tai tapaturman seurauksena. Käyttöominaisuusturva on tarkoitettu metsästys-, paimen-, palvelus-, agility-, toko-, rata-, maastojuoksu-, valjakko-, reki- sekä jalostuskäytössä oleville koirille.

5 viikkoa - 4 vuotta

8-vuotiaana

Etäeläinlääkäri

Kun lemmikilläsi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus Turvassa, tarjoamme kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa. Lue lisää etäeläinlääkäristä .

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Vakuutusehdot ja -oppaat

Alta löydät lemmikkivakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä lemmikkivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Koiravakuutuksen hinta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat lemmikin ikä ja rotu, valitsemasi vakuutus ja mahdolliset lisävakuutukset, henkivakuutuksen vakuutusmäärä, eläinlääkärikuluvakuutuksessa enimmäiskorvausmäärä ja vakuutuksenottajan asuinpaikka. Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva Plus -lisäturvan vakuutusmaksuista saat alennusta, kun taloutesi kotivakuutus on
Turvassa. Koiravakuutuksen vakuutusmaksu voi muuttua vuosittain, kun koirasi ikääntyy.

Usein kysyttyä koiravakuutuksesta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat

  • koiran ikä ja rotu

  • valitsemasi vakuutus ja mahdolliset lisävakuutukset

  • henkivakuutuksen vakuutusmäärä

  • eläinlääkärikuluvakuutuksessa enimmäiskorvausmäärä ja vakuutuksenottajan asuinpaikka

  • kotivakuutus: Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva​ Plus -lisäturvan maksuihin saat 25 prosentin alennuksen, kun taloutesi kotivakuutus on Turvassa. Jos kotivakuutus päättyy, poistuu sen perusteella annettu alennus ja mainittujen vakuutusten vakuutusmaksu nousee kotivakuutuksen päättymistä seuraavan vakuutuskauden alusta alkaen.

Vakuutusmaksu voi muuttua vuosittain, kun koirasi ikääntyy.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Koiravakuutus on voimassa Pohjoismaissa. Muissa EU-maissa, Iso-Britanniassa ja Sveitsissä vakuutus on voimassa, kun Pohjoismaiden ulkopuolelle lähtemisestä on kulunut alle 12 kuukautta. Koiran vastuuvakuutus on voimassa Pohjoismaissa.

Koiran tulee vakuutusta tehtäessä olla vähintään viiden viikon ikäinen, mutta alle kahdeksanvuotias. Hoitoturva Plus -vakuutuksen saat eläinlääkärikuluvakuutuksen lisäturvana vain alle viisivuotiaalle koiralle. Koirasi terveydentila vaikuttaa vakuutuksien myöntämiseen. Saatat tarvita vakuutusta ottaessasi myös eläinlääkäritodistusta tai kopiota kauppakirjasta.

Henkivakuutuksessa koirasi vakuutusmäärä saa olla korkeintaan siitä maksettu ostohinta tai lemmikin saavutusten, kuten näyttely- tai kilpailumenestyksen, perusteella määritelty markkina-arvo. Jos koirasi on metsästys-, paimen-, palvelus-, pelastus-, agility-, toko-, rata- ja maastojuoksu-, reki- ja valjakko- tai jalostuskoira, voit lisätä henkivakuutukseen Käyttöominaisuusturvan, joka on lisäturva lemmikin pysyvän käyttöominaisuuden menetyksen varalle.

Lemmikkivakuutuksen myöntäminen ratkaistaan aina lemmikin terveysselvityksen perusteella, joten terveysselvityksen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Terveysselvityksen täyttää aina vakuutuksenottaja. Terveystietojen perusteella vakuutukselle voi tulla eläinkohtaisia korvausrajoituksia.

Eläinlääkärin lausuntoa tarvitaan, kun haet eläinlääkärikuluvakuutusta ja lemmikkisi on täyttänyt 5 vuotta tai Hoitoturva Plus -lisäturvaa ja lemmikkisi on täyttänyt 3 vuotta. Kauppakirjasta tarvitsemme kopion, kun haet lemmikillesi henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on 3000 euroa tai enemmän.

Koiran tulee vakuutuksia tehtäessä olla vähintään viiden viikon ikäinen, mutta alle kahdeksanvuotias. Hoitoturva Plus -vakuutuksen myönnämme vain alle viisivuotiaalle koiralle.

Hoitoturva Plus korvaa eläinlääkärin tuki- ja liikuntaelinsairauden tai –vamman jatkohoitoon määräämää fysioterapiaa sekä fysikaalista tai osteopaattista hoitoa, enintään 600 euroa/vakuutuskausi. Omavastuu on 25 prosenttia kustannuksista.

Vakuutus kannattaa tehdä heti pentuna, ennen lemmikin 4 kuukauden ikää. Vakuutusta ottaessa lemmikin tulee kuitenkin olla vähintään viiden viikon ikäinen.

Vakuutusturvan koirallesi voit valita sen mukaan, millaisten kustannusta varalle vakuutusta tarvitset. Henkivakuutus korvaa lemmikkisi menettämisen tapaturman tai sairauden seurauksena sekä koiran katoamisen. Eläinlääkärikuluvakuutus taas korvaa esimerkiksi lemmikin silmäsairauksia, allergia- ja ihosairauksia, kun sairaus on kehittynyt ja alkanut vakuutuksen ottamisen jälkeen. Tuki- ja liikuntaelinten sairauksien ja vammojen hoitokustannuksia varten tarvitset eläinlääkärikuluvakuutukseen aina Hoitoturva Plus –lisäturvan.

Parhaan vakuutusturvan koirallesi saat vakuuttaessasi sen henki- ja eläinlääkärikuluvakuutuksella sekä Hoitoturva Plus –lisäturvan kokonaisuudella ennen lemmikin 4 kuukauden ikää ja pitämällä vakuutukset keskeytyksettä voimassa. Tällöin vakuutukset kattavat myös kasvuhäiriöistä kuten patellaluksaatiosta, lonkka- tai kyynärniveldysplasiasta ja osteokondroosista aiheutuneita kustannuksia. Lisäksi henkivakuutuksesta korvataan myös lemmikin menettäminen tuki- ja liikuntaelinsairauden taikka kasvuhäiriön vuoksi. Koiran vastuuvakuutus on tärkeä turva koirasi ulkopuolisille aiheuttamien henkilö- ja esinevahinkojen varalle.

Vakuutus ei korvaa synnynnäisiä tai piileviä vikoja. Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa sairauksia, kun sairaus on alkanut kehittyä vakuutuksen ottamisen jälkeen. Hoitoturva Plus korvaa kasvuhäiriöt, kun koira on vakuutettu tällä lisäturvalla ennen 4 kk ikää ja tämä turva eläinlääkärikuluvakuutuksen kanssa on jatkunut Turvassa keskeytyksettä.

Henkivakuutuksella voit vakuuttaa koirasi menettämisen varalta. Henkivakuutuksesta saat korvausta, kun vakuutuksen voimassaoloaikana koirasi kuolee tai sairastuu taikka vahingoittuu tapaturmaisesti niin vakavasti, että hoidosta huolimatta eläinlääkäri joutuu lopettamaan koirasi. Lisäksi henkivakuutus korvaa koiran katoamisen Suomessa, jos eläintä ei ole löydetty kuukauden kuluessa katoamisen havaitsemisesta.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen, Hoitoturva Plus –lisäturvan ja koiran vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa koiran koko eliniän ajan. Hoitoturva Plus -lisäturva päättyy eläinlääkärikuluvakuutuksen päättyessä. Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää rodusta riippuen 8 tai 10 vuotta.

Käyttöominaisuusturva, joka on metsästys-, paimen-, palvelus-, pelastus-, agility-, toko-, rata- ja maastojuoksu-, reki- ja valjakko- sekä jalostuskoiralle tarkoitettu henkivakuutuksen lisäturva koiran pysyvän käyttöominaisuuden menetyksen varalle. Se päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 8 vuotta. Käyttöominaisuusturva päättyy myös, kun korvaus maksetaan tai henkivakuutus päättyy.

Kun lemmikilläsi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus Turvassa, tarjoamme kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa.

Yhteistyökumppanimme FirstVetin etäeläinlääkäripalvelu toimii näin:

  • missä ikinä oletkin, saat avun nopeasti videopuhelun välityksellä

  • FirstVet-etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 7-24

  • saat kolme maksutonta käyntiä vuonna 2024

  • käynnit ovat maksuttomia, kun kyseessä on vakuutuksesta korvattava sairaus tai tapaturma

  • FirstVet laskuttaa suoraan Turvaa ja samalla tietosi välitetään korvauskäsittelyä varten Turvaan

Lue lisää etäeläinlääkäripalvelusta .

Asiaa koiravakuutuksesta

Koiran vakuuttaminen

Millaisen vakuutuksen koiralle voi saada, mitä se korvaa ja miksi sellainen kannattaa hankkia?

Koiranpennun vakuuttaminen

Harkitsetko koiranpennun hankkimista tai onko uusi perheenjäsen jo saapunut? Tutustu tärkeimpiin tietoihin koiranpennun vakuutuksista.Lemmikit tuovat iloa

Vaikka lemmikit vaativat sitoutumista pitävät yhteiset harrastukset ja liikkuminen virkeänä.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin