Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mopon ja skootterin vakuutus

Mopolle ja skootterille tarvitset aina lakisääteisen liikennevakuutuksen. Oman mopon vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen mopovakuutus.

Miksi Turvan mopovakuutus?

Voit rekisteröidä ja vakuuttaa moposi tai skootterisi samalla kertaa verkossa.

Turvan Peruskasko korvaa moposi tai skootterisi esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahingon varalta.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus kaskovakuutuksista.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä mopon ja skootterin vakuutus korvaa?

Peruskasko korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Sen voi ottaa alle 20 vuotta vanhalle mopolle tai skootterille. Hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutus sopii oivallisesti kuskeille, jotka pärjäävät kevyemmällä ja edullisemmalla turvalla. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle mopolle tai skootterille.

PeruskaskoHirvi - ilkivalta - palo - varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Eläintörmäysvakuutuksesta korvataan vahinko, jonka syynä on törmäys villi-, koti- tai lemmikkieläimeen. Hirvieläinvahingot (hirvi, poro, peura, kauris) korvataan hirvivakuutuksesta

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Luonnonilmiövakuutuksesta korvataan ajoneuvon vaurioituminen esim. rakeista, tulvasta (kun ajoneuvo on ollut pysäköitynä) tai muusta äkillisestä luonnonilmiöstä, esim. myrskystä.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan ajoneuvon omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ulkomaan vastuuvakuutuksesta korvataan ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä ulkomailla aiheutuneita vahinkoja, kun vakuutettu on siitä paikallisen lainsäädännön mukaisesti vahingonkorvausvastuussa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa lukuunottamatta Irania, Israelia, Marokkoa ja Tunisiaa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Mopovakuutuksen hinta

Mopon vakuutuksen hinta muodostuu kulkupelin ja kuskin mukaan. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi mopon paino ja oma kotikuntasi. Mopon vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Jos ajat mopollasi koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa. Jos ajat vähemmän, voit ilmoittaa mopolle liikennekäytöstä poiston. Kun liikennekäytöstä poisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Laske hinta ja osta

Usein kysyttyä

Mopovakuutus on mopolle ja skootterille tarkoitettu vakuutus, joka muodostuu pakollisesta liikennevakuutuksesta ja vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta. Liikennevakuutus turvaa vahinkotilanteessa ihmiset sekä vahinkoon syyttömän osapuolen omaisuuden. Kaskovakuutus korvaa kulkupelillesi sattuneita vahinkoja.

Mopon vakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi mopon paino ja oma kotikuntasi.

Mopon vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Jos ajat mopollasi koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa.

Jos ajat vähemmän, voit ilmoittaa mopolle liikennekäytöstä poiston. Kun liikennekäytöstä poisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaskovakuutuksesta. Kun vakuutat meillä myös kotisi, saat vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikennevakuutusta.

Mopovakuutuksen kilpailutus onnistuu helposti vakuutuslaskurilla ja vakuutusten vaihtaminen Turvaan on vaivatonta. Kun vaihdat vakuutukset Turvaan, ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanhat vakuutuksesi aiemmassa yhtiössäsi päättyvät automaattisesti. Siirry tästä ajoneuvolaskurille.

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa. Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.

Liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton voit tehdä helposti verkossa Traficomin sivuilla. Tieto ajoneuvon liikennekäytöstä poistosta ja käyttöönotosta välittyy Traficomista Turvaan automaattisesti.

Mopon vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Jos ajat mopollasi koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa.

Jos ajat vähemmän, voit ilmoittaa mopolle liikennekäytöstäpoiston. Kun liikennekäytöstäpoisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Kaikilla liikenteeseen käytettävillä moottoriajoneuvoilla on oltava lakisääteinen liikennevakuutus. Pakollinen liikennevakuutus korvaa tien päällä sattuvissa ikävissä tilanteissa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Myös ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassaolevaa liikennevakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Katso myös

Kevyen sähköajoneuvon vakuutus

Tuleeko esimerkiksi sähköpotkulauta tai sähköpyörä vakuuttaa? Lue lisää ja tee testi

Kevyen sähköajoneuvon vakuutus

Mitä liikennevakuutus ja kasko korvaavat?

Pelkkä liikennevakuutus ei korvaa oman auton vaurioita tai auton varusteita.

Lue lisää autovakuutuksesta

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Tutustu Avainlippuun