Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sairauskulu­vakuutus

Sairauskuluvakuutus helpottaa arkea, jos sairastuminen yllättää. Voit hakeutua hoitoon joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen.

Miksi Turvan sairauskuluvakuutus?

Kattava kokonaisturva sekä sairauksien että tapaturmien varalle.

Suorakorvauskortin avulla asioit helposti ja vaivattomasti hoitolaitoksessa. Lataa TaskuTurva.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus sairauskuluvakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä sairauskulu­vakuutus korvaa?

Sairauskuluvakuutus korvaa lääkärikäyntejä, lääkärin määräämiä lääkkeitä, tutkimuksia ja toimenpiteitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja. Turva sairauden varalta helpottaa arkea, jos sinä tai perheenjäsenesi sairastuu. Voit hakeutua hoitoon joustavasti joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen.

Huomaathan, että sairauskuluvakuutus myönnetään yhdessä tapaturmavakuutuksen kanssa. Tapaturmavakuutuksen voit ottaa kuitenkin ilman sairauden hoitoturvaa. Tutustu Turvan tapaturmavakuutukseen.

Sairauden hoitoturva eli sairauskuluvakuutus myönnetään aina terveysselvityksen perusteella. Tällöin aiemmin sairastetut sairaudet saattavat aiheuttaa rajoituksia vakuutukseen.

Sairauden hoitoturvaSisältää

Sairauden hoitokuluina korvataan julkisen terveydenhuollon terveyskeskus- ja poliklinikkamaksuja ja sairaalan hoitopäivämaksuja.

Sisältyy vakuutukseen

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan lääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisella lääkäriasemalla.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitokuluina korvataan lääkärin tai terveydenhuollon muun ammattihenkilön suorittamien tutkimusten, hoitojen ja toimenpiteiden kustannuksia. Psykoterapiasta, neuropsykologisesta kuntoutuksesta, toiminta- tai puheterapiasta taikka ravitsemusterapiasta aiheutuneita kuluja korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana enintään viisi kertaa.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sisältyy vakuutukseen

Myöntämisikä

0-67 v.

Omavastuu

150, 300 , 500 tai 1000 €/kalenterivuosi

Huomioitavaa

Syntyvän vauvan voi vakuuttaa jo raskausaikana, jolloin sairauksien hoitoon ei tule rajoitusehtoja.

Lataa TaskuTurva-mobiilisovellus lääkärikäyntiä varten

TaskuTurvan avulla löydät näppärästi hoitolaitoksen sekä ilmoitat lääkäri- ja lääkekulut helposti. Kun sairauskuluvakuutuksen omavastuu on maksettu, voit asioida lääkärissä suorakorvauskorttia näyttämällä koko loppuvuoden! Tapaturman osalta omavastuuta ei ole. Lataa TaskuTurva puhelimeesi.

Vakuutus syntyvälle lapselle

Voit ostaa lapsellesi vakuutuksen jo raskauden aikana, jolloin se on voimassa heti lapsen syntyessä. Vauvavakuutuksella varmistat, että saat vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Lapsen synnyttyä vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi. Tutustu vauvavakuutukseen.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Katso esimerkit, mitä sairauskuluvakuutus korvaa

  1. 1.

    Veeran lapsella on Turvassa ennen syntymää otettu sairauden hoitoturva. Lapsella on allergiaoireita, joiden vuoksi lapsi saa lähetteen allergiatutkimuksiin. Sairauden hoitoturva korvaa lääkärinpalkkion, allergiatutkimukset sekä lääkärin reseptillä määräämät allergialääkkeet. Korvattavista hoitokuluista vähennetään kerran kalenterivuodessa sairauden hoitoturvaan valittu 150 euron omavastuuosuus.

  2. 2.

    Mikolla on työterveyshuolto, joka kattaa lääkärikäynnit ja perustutkimukset. Mikolla on sairauden hoitoturva, johon hän on valinnut 1000 euron omavastuun suurempien hoitokulujen varalle. Mikolla on ollut selkäkipuja, joita on tutkittu ja hoidettu työterveydessä. Lääkäri on määrännyt selän magneettitutkimuksen ja kuvantamistutkimuksen perusteella lääkäri suosittelee selän leikkausta. Sairauden hoitoturvasta korvataan ne asiakkaalle aiheutuvat tutkimus- ja hoitokulut, joita työterveyshuolto ei korvaa. Korvattavista kuluista vähennetään 1000 euron omavastuu.

Sairauskulu­vakuutuksen hinta

Sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja valittu omavastuu. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Pyydä tarjous

Usein kysyttyä sairauskuluvakuutuksesta

Sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja omavastuu. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Turva sairauden varalta helpottaa arkea, jos sinä tai perheenjäsenesi sairastuu. Voit hakeutua hoitoon joustavasti joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen. Sairauden hoitoturva korvaa lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja hoitoja. Sairauden hoitokuluina korvataan Suomessa tehdyt tutkimukset ja annettu hoito.

Sairauskuluvakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti.

Kyllä vain, terveys- / henkilövakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ympäri vuorokauden sekä työssä että vapaa-aikana. Huomioithan, että vakuutusturvien voimassaolo voi vaihdella turvan mukaan.

Sairauden hoitoturvan ja syntyvän lapsen turvan myöntäminen ratkaistaan aina terveysselvityksen perusteella. Vakuutettavan terveydentilan perusteella vakuutukset voidaan myöntää ilman rajoitusehtoja, rajoitusehdoin tai ne voidaan hylätä. Rajoitusehdoilla tarkoitetaan sairauksia tai vammoja, jotka on rajattu korvauksen ulkopuolelle. Jos sinulla on ollut saman tyyppinen vakuutus toisessa vakuutusyhtiössä, sano se irti vasta kun olet saanut meiltä päätöksen vakuutuksen myöntämisestä.

Vakuutusturvastasi riippuen löydät TaskuTurva-sovelluksesta suorakorvauskortteja. Niiden avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan yhteistyökumppaneillamme, kun vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Kumppani laskuttaa tällöin suoraan Turvaa, eikä sinun tarvitse huolehtia maksuista.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen tapaturma-, matka- ja sairauskuluvakuutuksesta. Kun vakuutat meillä vielä kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta. Turvassa voimassa oleva saman talouden kotivakuutus alentaa sairauskuluvakuutusten vakuutusmaksua.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Sinua saattaisi kiinnostaa

Terveysvakuutuksesta turvaa sinulle ja perheellesi

Turvan Terveysvakuutus muodostuu useista räätälöitävistä turvista, joista voit koota juuri sinulle sopivan vakuutusturvan.

Lue lisää terveysvakuutuksesta

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Tutustu Turvan palveluun

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Tutustu Avainlippuun

Tutustu myös muihin vakuutuksiin