Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Sairauskulu­vakuutus

Sairauskuluvakuutus helpottaa arkea, jos sairastuminen yllättää. Voit hakeutua hoitoon joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen.

Miksi Turvan sairauskuluvakuutus?

Kattava kokonaisturva sekä sairauksien että tapaturmien varalle.

Suorakorvauskortin avulla asioit helposti ja vaivattomasti hoitolaitoksessa. Lataa TaskuTurva .

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus sairauskuluvakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä sairauskulu­vakuutus korvaa?

Turva sairauden varalta helpottaa arkea, jos sinä tai perheenjäsenesi sairastuu. Voit hakeutua hoitoon joustavasti joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen. Sairauden hoitoturva korvaa lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja hoitoja.

Sairauden hoitoturva Sisältää

Sairauden hoitokuluina korvataan julkisen terveydenhuollon terveyskeskus- ja poliklinikkamaksuja ja sairaalan hoitopäivämaksuja.

Sisältyy vakuutukseen

Sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500 € päivässä.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan lääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisella lääkäriasemalla.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauden hoitokuluina korvataan lääkärin tai terveydenhuollon muun ammattihenkilön suorittamien tutkimusten, hoitojen ja toimenpiteiden kustannuksia. Psykoterapiasta, neuropsykologisesta kuntoutuksesta, toiminta- tai puheterapiasta taikka ravitsemusterapiasta aiheutuneita kuluja korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana enintään viisi kertaa.

Sisältyy vakuutukseen

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sisältyy vakuutukseen

Myöntämisikä

0-67 v.

Omavastuu

150, 300 , 500 tai 1000 €/kalenterivuosi

Huomioitavaa

Syntyvän vauvan voi vakuuttaa jo raskausaikana, jolloin sairauksien hoitoon ei tule rajoitusehtoja.

Tapaturman hoitoturva Sisältää

Korvaa tapaturmavamman hoidosta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva on voimassa kuntoliikunnassa poislukien vakuutusehdoissa mainitut riskialttiit urheilulajit ja -toiminnot. Kilpaurheilua varten suosittelemme täysi-ikäisille lisäturvaksi urheiluturvaa, joka kattaa kilpaurheilussa sattuvia tapaturmia.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva korvaa alle 18-vuotiailla myös kilpaurheilussa sattuneita tapaturmia. Vakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Alle 18-vuotiaat

Omavastuu

0 €

Valinnaiset lisäturvat Myöntämisikä Omavastuu

Korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti. *) Voit ottaa vakuutuksen ilman omavastuuta silloin, kun sinulla on myös tapaturmavakuutus Turvasta.

18-99 v

0*, 150 tai 300 €

Tapaturman hoitoturvan ja Urheiluturvan lisäturva korvaa ehdoissa erikseen nimettyjen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja, kuten magneettitutkimuksia ja fysioterapiaa.

0-99 v

150 tai 300 €

Korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta perustuen lainmukaiseen haittaluokitukseen. Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin.

0-99 v

Ei omavastuuta

Vakuutetun tapaturmaisesta kuolemasta maksetaan korvaus omaisille tai vakuutusasiakirjassa nimetyille henkilöille.

0-99 v

Ei omavastuuta

Maksetaan päivärahaa tapaturman aiheuttamalta ohimenevältä työkyvyttömyysajalta. Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan aikaisintaan lääkärinhoidon alkamisesta lukien. Päivärahaturvan voi ottaa vain silloin, kun on työsuhteessa.

17-59 v

0, 30, 90 tai 120 pv

Lataa TaskuTurva-mobiilisovellus lääkärikäyntiä varten

TaskuTurvan avulla löydät näppärästi hoitolaitoksen sekä ilmoitat lääkäri- ja lääkekulut helposti. Kun sairauskuluvakuutuksen omavastuu on maksettu, voit asioida lääkärissä suorakorvauskorttia näyttämällä koko loppuvuoden! Tapaturman osalta omavastuuta ei ole. Lataa TaskuTurva puhelimeesi .

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät terveysvakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä terveysvakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Sairauskulu­vakuutuksen hinta

Sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja valittu omavastuu. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Usein kysyttyä sairauskuluvakuutuksesta

Sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärä ja omavastuu. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai asuinpaikka muuttuu. Muutos tulee voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta.

Turva sairauden varalta helpottaa arkea, jos sinä tai perheenjäsenesi sairastuu. Voit hakeutua hoitoon joustavasti joko julkiseen terveydenhuoltoon tai yksityiseen hoitolaitokseen. Sairauden hoitoturva korvaa lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja hoitoja. Sairauden hoitokuluina korvataan Suomessa tehdyt tutkimukset ja annettu hoito.

Sairauskuluvakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti.

Kyllä vain, terveys- / henkilövakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ympäri vuorokauden sekä työssä että vapaa-aikana. Huomioithan, että vakuutusturvien voimassaolo voi vaihdella turvan mukaan.

Sairauden hoitoturvan ja syntyvän lapsen turvan myöntäminen ratkaistaan aina terveysselvityksen perusteella. Vakuutettavan terveydentilan perusteella vakuutukset voidaan myöntää ilman rajoitusehtoja, rajoitusehdoin tai ne voidaan hylätä. Rajoitusehdoilla tarkoitetaan sairauksia tai vammoja, jotka on rajattu korvauksen ulkopuolelle. Jos sinulla on ollut saman tyyppinen vakuutus toisessa vakuutusyhtiössä, sano se irti vasta kun olet saanut meiltä päätöksen vakuutuksen myöntämisestä.

Vakuutusturvastasi riippuen löydät TaskuTurva-sovelluksesta suorakorvauskortteja. Niiden avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan yhteistyökumppaneillamme, kun vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Kumppani laskuttaa tällöin suoraan Turvaa, eikä sinun tarvitse huolehtia maksuista.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen tapaturma-, matka- ja sairauskuluvakuutuksesta. Kun vakuutat meillä vielä kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta. Turvassa voimassa oleva saman talouden kotivakuutus alentaa sairauskuluvakuutusten vakuutusmaksua.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Terveysvakuutuksesta turvaa sinulle ja perheellesi

Turvan Terveysvakuutus muodostuu useista räätälöitävistä turvista, joista voit koota juuri sinulle sopivan vakuutusturvan.

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .