Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
14.3.2022

Terveysvakuutuksella kattavaa turvaa sinulle ja perheellesi

Turvan Terveysvakuutus muodostuu useista räätälöitävistä turvista, joista voit koota sopivan vakuutusturvan sairauden, tapaturman tai matkalla aiheutuvien vahinkojen varalle. Terveysvakuutus on entistä paremmin räätälöitävissä juuri sinun ja perheesi tarpeisiin sekä elämäntilanteeseen sopivaksi.

Perhe leikkii kasvomaalilla ulkona.

Turvaa sairauden tai tapaturman varalle

Terveysvakuutuksen voit ottaa itsellesi, puolisollesi, lapsellesi tai syntyvälle lapsellesi. Terveysvakuutukseen voit valita seuraavia turvia:

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan muun muassa lääkärikäyntejä, lääkärin määräämiä lääkkeitä, tutkimuksia ja toimenpiteitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja. Voit ottaa vakuutuksen syntyvälle lapselle jo raskausaikana, jolloin vakuutus on voimassa heti lapsen
syntyessä. Näin voit varmistaa, että lapsesi saa kattavimman vakuutusturvan ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Sairauskuluvakuutukset sisältävät aina myös tapaturman hoitoturvan, ja lapsilla se kattaa myös kilpaurheilun aina 18-vuotiaaksi saakka.

Tapaturmavakuutuksella voi varautua tapaturmasta aiheutuviin hoito- ja tutkimuskuluihin sekä toimenpiteisiin. Yli 18-vuotiaat kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja harrastavat voivat valita urheiluvakuutuksen kattamaan urheilutapaturman aiheuttamia kuluja. Tapaturma- ja Urheiluvakuutukseen on valittavissa myös laajennettu tapaturmavakuutus, josta korvataan vakuutusehdoissa erikseen nimetyistä rasitus- ja sairausperäisistä vammoista, kuten rasitusmurtumasta, tennis- tai golfkyynärpäästä tai akillesjänteen repeämästä aiheutuvia hoitokuluja enintään 6 kuukautta vakuutustapahtuman sattumisesta.

Esimerkki siitä, miten Turva korvaa: Annella on Tapaturman hoitoturva sekä lisäturvana Laajennettu tapaturmaturva. Anne on juoksulenkillä, hän astuu kuoppaan ja nilkka vääntyy. Vakuutettu ei pysty jatkamaan juoksulenkkiä kivun vuoksi. Hän hakeutuu lääkärin vastaanotolle, jossa hoitava lääkäri epäilee akillesjänteen vammaa. Lääkäri määrää nilkan magneettitutkimuksen diagnoosin vahvistamiseksi. Kuvantamistutkimuksessa todetaan akillesjänteen repeämä. Tutkimus- ja hoitokulut korvataan Tapaturman hoitoturvasta magneettitutkimukseen asti ehtojen mukaan. Koska kyseessä on Laajennetun tapaturmaturvan ehtolistauksen mukainen tila, korvataan leikkaus ja mahdolliset jatkohoidon kulut 6 kuukauden ajalta vakuutustapahtuman sattumisesta.

Täysi-ikäisen perheenjäsenen voi vakuuttaa sairauskuluvakuutusta lukuun ottamatta muilla terveysvakuutuksen turvilla. Täysi-ikäisen perheenjäsenen tulee hakea sairauskuluvakuutustaan itse, sillä vakuutuksen hakeminen edellyttää terveysselvityksen toimittamista Turvaan. Sairauskuluvakuutus on voimassa vauvasta varttuneemmille vuosikymmenille, aina 80-vuotiaaksi saakka. Terveysvakuutuksen muut turvat ovat voimassa 100-vuotiaaksi saakka, lukuun ottamatta tapaturmavakuutuksen päivärahaturvaa, joka päättyy vakuutetun täytettyä 67 vuotta.

Turvaa elämäsi seikkailuihin ja reissuihin

Matkustajavakuutus kattaa matkalla sairastumisen tai tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, enintään kolme kuukautta kestävillä työ- ja lomamatkoilla. Lisäksi matkustajavakuutus sisältää turvan matkan peruuntumisesta, keskeytymisestä sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuviin kuluihin. Matkustajavakuutuksen voi laajentaa kattamaan myös kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja reissussa ollessasi. Myös päivärahaturva sekä tapaturmaisen pysyvän haitan ja tapaturmaisen kuoleman turvat voidaan liittää matkustajavakuutukseen.

Matkatavaravakuutus sisältää turvan matkatavaroiden äkillisen rikkoutumisen varalle. Vakuutus sisältää myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksen. Jos suunnittelet yli kolmen kuukauden kestävää reissua, voit pidentää vakuutuksen voimassaoloaikaa ottamalla yhteyttä Turvan asiakaspalveluun ennen matkalle lähtöä. Katso yhteystiedot täältä.

Mikä vaikuttaa Terveysvakuutuksen hinnoitteluun?

Terveysvakuutuksen hinnoitteluun vaikuttavat muun muassa vakuutetun ikä ja asuinpaikka. Lisäksi valitut vakuutusturvat, vakuutusmäärät ja omavastuu sekä matkan kesto vaikuttavat Terveysvakuutuksen hintaan. Jokainen erikseen Terveysvakuutukseen valittu turva hinnoitellaan erikseen, josta muodostuu Terveysvakuutuksen kokonaishinta.

Vakuutuksen hinta muuttuu kalenterivuosittain, kun esimerkiksi vakuutetun ikä tai hänen asuinpaikkansa muuttuu. Muutos hintaan astuu voimaan muutosta seuranneen vakuutuskauden alusta lähtien.

Vakuutuksien keskittäminen Turvaan kannattaa. Turvan kotivakuutusasiakkaat saavat Terveysvakuutuksen sairauskuluvakuutuksesta 20 % alennuksen sekä 10 % omistaja-alennuksen. Ammattiliiton jäsen saa edellä mainittujen alennusten lisäksi vielä 10 % jäsenalennuksen.