Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Henki­vakuutus

Elämä voi pysähtyä yhtäkkiä, mutta arki jatkuu. Henkivakuutuksella huolehdit, että perheesi pärjää taloudellisesti, jos jonain päivänä äkillisesti menehdyt.

Miksi Turvassa-henkivakuutus?

Turvassa-henkivakuutus on erityisesti ammattiliiton jäsenelle edullinen henkivakuutus.

Henkivakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttamat kuolemantapaukset.

Voit määritellä kuolemantapauksessa maksettavan korvaussumman.

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen kätevästi verkosta.

Laske henkivakuutuksen hinta

Täyttämällä laskuriin tietosi näet henkivakuutuksen hinnan. Tämän jälkeen voit tunnistautua ja jatkaa LähiTapiolan palveluun täyttämään hakemuksen ja terveysselvityksen. Henkivakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Sinun tietosi

Olen ammattiliiton jäsen. Valitsemalla tämä kohta avautuu lisää valintoja jäsenyyteen liittyen.
Lupa jäsenyystiedon käyttämiseenAmmattiliiton jäsenet saavat merkittäviä etuja. Huomaathan, että vain antamalla luvan jäsentietojesi käyttämiseen voit saada jäsenyyteesi perustuvan asiakashyvityksen. Voit peruuttaa antamasi luvan koska tahansa esimerkiksi verkkoviestillä. Luvan peruuttaminen tarkoittaa sitä, että asiakashyvitys päättyy ja vakuutuksen hinta voi muuttua.

Annan LähiTapiola Henkiyhtiölle luvan liittotietojeni käyttämiseen mahdollisten jäsenyyteen perustuvien etujen osalta sekä jäsenyyteni tarkistamiseen ammattiliitosta.

Kuinka henkivakuutuksen osto toimii?

 1. 1.

  Täytä laskuriin pyydetyt tiedot. Turvassa-henkivakuutus on erityisesti ammattiliiton jäsenille edullinen henkivakuutus, jonka takia ammattiliiton ilmoittaminen kannattaa.

 2. 2.

  Näet henkivakuutuksen hinnan ja siihen vaikuttavat tekijät. Tässä vaiheessa voit vielä tehdä muutoksia muun muassa korvausmäärään. Näet korvausmäärän vaikutuksen henkivakuutuksen hintaan ja voit rauhassa valita sinun tarpeillesi sopivan turvan.

 3. 3.

  Tunnistaudu laskurille ja jatka LähiTapiolan palveluun täyttämään hakemus ja terveysselvitys. Henkivakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Mitä henkivakuutus maksaa? - Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi, valittu korvausmäärä ja mahdollinen liittoetu eli asiakashyvitys. Jäsenyytesi suomalaisessa ammattiliitossa voi vaikuttaa asiakashyvityksen suuruuteen. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa henkivakuutuksen hintaan.

Turvassa-henkivakuutus on erityisesti ammattiliittojen jäsenille edullinen ja usean liiton jäsenelle jopa Suomen edullisin. Iän vaikutus henkivakuutuksen hintaan on Turvalla maltillisempaa kuin usealla kilpailijalla: mitä enemmän sinulla on ikää, sitä enemmän säästät valitsemalla Turvassa-henkivakuutuksen. Voit laskea laskurilla, paljonko henkivakuutus maksaa.

Laske hinta ja osta

Matias turvaa henkivakuutuksella perheensä toimeentulon

Matias otti henkivakuutuksen, koska on päävastuussa perheensä toimeentulosta. Hän otti vakuutuksen kattamaan vuoden ansiotulot 80 000 euroa siltä varalta, että hän menehtyisi.

Turvassa-henkivakuutuksen korvausmäärä: 80 000 €

Esimerkkihinta:
5,30 €/kk*

*Esimerkkihinta vuonna 2024 35-vuotiaalle Insinööriliiton jäsenelle
*Liittoetu 57 %, Insinööriliiton jäsenelle vuonna 2023
*Esimerkkien henkilöt ovat kuvitteellisia

Ellan ja Janin henkivakuutus turvaa toisen osuuden asuntolainasta

Ella ja Jani rakentavat omakotitaloa Lempäälään. Molemmat päättivät ottaa 125 000 euron henkivakuutuksen turvaamaan omaa osuuttaan asuntolainasta, jotta toinen ei joutuisi ongelmiin keskeneräisen rakennusprojektin kanssa, jos toinen menehtyisi.

Turvassa-henkivakuutuksen korvausmäärä: 125 000 €

Esimerkkihinta:
35-vuotiaalle 8,10 €/kk ja 40-vuotiaalle 9,60 €/kk*

*Esimerkkihinta vuonna 2024 35-vuotiaalle ja 40 vuotiaalle OAJ:n jäsenelle
*Liittoetu 58 %, OAJ:n jäsenelle vuonna 2023
*Esimerkkien henkilöt ovat kuvitteellisia

Petra turvaa henkivakuutuksella lastensa toimeentuloa ja lainan poismaksua

Petra on yksinhuoltaja ja hän asuu omistusasunnossa pääkaupunkiseudulla. Omistusasunnosta on lainaa jäljellä 80 000 euroa. Henkivakuutuksen avulla hän turvaa lastensa toimeentuloa ja lainan poismaksua.

Turvassa-henkivakuutuksen korvausmäärä: 100 000 €

Esimerkkihinta:
6,80 €/kk*

*Esimerkkihinta vuonna 2024 30-vuotiaalle JHL jäsenelle
*Liittoetu 52 %, JHL jäsenelle vuonna 2023
*Esimerkkien henkilöt ovat kuvitteellisia

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen ostaminen

Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea Turvassa-henkivakuutusta aikaisintaan 18-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Turvassa-henkivakuutus voi hakea aikaisintaan 18-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 67 vuotta. Henkivakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityn ajan ja päättyy vakuutetun kuolemaan tai viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 90 vuotta.

Henkivakuutus kannattaa hankkia viimeistään silloin, kun otat esimerkiksi lainan tai sinulla on perhettä tai muita läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi. Näin pystyt turvaamaan perheesi arjen, jos jonain päivänä sinua ei enää ole. Henkivakuutus kannattaa ottaa myös mahdollisimman nuorena, jotta terveysrajoitteet eivät estä henkivakuutuksen saantia. Henkivakuutuksen hakemus käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Henkivakuutus korvaa valitsemillesi edunsaajille kertakorvauksen, jos menehdyt vakuutuksen voimassa ollessa. Vakuutuksen avulla voit siis turvata läheistesi toimeentuloa, jos menehdyt. Voit valita henkivakuutukseen tarpeidesi mukaisen korvausmäärän. Korvausmäärä voi olla 50 000–200 000 euroa. Korvausmäärä pysyy samana koko vakuutusajan.

Vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee vakuutusaikana. Vakuutushakemukseen merkitään edunsaaja eli vakuutuksenottaja määrää siitä, kenelle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Edunsaajan valinta kannattaa miettiä tarkkaan, jotta vakuutus turvaa juuri heitä, keiden vuoksi se on otettu.

Edunsaajia voi olla useita. Edunsaajien muuttaminen voi olla tarpeen elämäntilanteiden muuttuessa, ja edunsaajamääräyksen muutos on ilmoitettava kirjallisesti. Edunsaajamääräystä ei voi muuttaa testamentilla. Edunsaajaksi voi valita esimerkiksi omaiset ja puolison. Puolisolla tarkoitetaan henkilöä, jonka kanssa vakuutettu oli kuollessaan avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa. Jos korvaussumma halutaan maksettavaksi avopuolisolle, hänet on nimettävä erikseen edunsaajaksi.

Kerrothan edunsaajille, että olet turvannut heidän tulevaisuuttaan, vaikka jonain päivänä itse olisitkin poissa.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti esimerkiksi Turvan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Turvassa-henkivakuutuksen korvaussumma voi vakuutusta hakiessa olla 50 000–200 000 euroa vakuutettua kohden. Voit täydentää nykyistä vakuutustasi uudella Turvassa-henkivakuutuksella 200 000 euroon asti hakemalla täydentävää turvaa verkkosivujen kautta.

Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys. Jos sinulla on tarvetta 200 000 euroa suuremmalle korvaussummalle, voit olla yhteydessä Turvaan.

Sopivaa henkivakuutusta valittaessa kannattaa miettiä, kenen elämää ja arkea haluat turvata. Haluatko varmistaa esimerkiksi puolison ja lasten toimeentulon menehtymisesi varalta vai riittääkö, että puolisosi pystyy maksamaan asuntolainan pois? Sopivaa korvaussummaa pohtiessa kannattaa ottaa huomioon lainojen määrät ja esimerkiksi vuositulot. Voit myös miettiä, millaisella korvauksella perheesi tai läheisesi pärjäävät taloudellisesti, kun sinua ei enää ole.

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi, valittu korvausmäärä ja mahdollinen asiakashyvitys. Jäsenyytesi suomalaisessa ammattiliitossa voi vaikuttaa asiakashyvityksen suuruuteen. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

LähiTapiola Henkiyhtiön hallitus vahvistaa asiakashyvityksen kalenterivuodeksi kerrallaan. Sen suuruus voi vaihdella tai sitä voidaan olla antamatta. Asiakashyvityksen määrässä pyritään jatkuvuuteen ja noudatetaan vakuutusyhtiölain kohtuusperiaatteen mukaista ylijäämän jakoa asiakkaille. Lisätietoja asiakashyvityksestä voit lukea LähiTapiolan sivulta.

Turvassa-henkivakuutuksen hinta nousee, mitä vanhemmaksi tulet, sillä korvauksen määrä pysyy aina samana.

Turvassa-henkivakuutuksessa vakuutuksenottaja ja vakuutettu on aina sama henkilö. Näin varmistamme, että saat vakuutuksen juuri sinun tarpeisiisi sopivana. Pariskuntana voitte ottaa omat vakuutuksenne ja nimetä toisenne edunsaajiksi. Myöhemmin elämäntilanteiden muuttuessa sinulle voi tulla tarve päivittää korvaussummaa tai maksueräisyyksiä, jotka voit itse tehdä vakuutuksenottajana. Voit myös päivittää edunsaajia haluamallasi tavalla.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Oston jälkeen

Turvassa-henkivakuutuksesi vakuutuskirjat ja laskut löytyvät LähiTapiolan verkkopalvelusta.
Voit kirjautu verkkopalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Turvassa-henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa jäsenyys ammattiliitossa. Tämän vuoksi mahdollisista ammattiliiton jäsenyydessä tapahtuvista muutoksista tulee ilmoittaa LähiTapiola Henkiyhtiölle puhelimitse 09 453 8654 (ma-ke, pe klo 8–16, to 10.30-16).

LähiTapiolalla on oikeus tarkistaa jäsenyyden voimassaolo järjestöltä vakuutusta myönnettäessä, vakuutuksen voimassa ollessa ja korvauksenmaksun yhteydessä. Järjestöjäsenyyden vaihtumisella tai jäsenyyden päättymisellä voi olla vaikutusta vakuutuksen hintaan.

LähiTapiolalla on oikeus periä takautuvasti vakuutusmaksuja, jos et ole ilmoittanut oikeita ja ajantasaisia järjestöjäsenyystietoja ja tällä on ollut vaikutusta vakuutusmaksujen suuruuteen. Virheelliset järjestöjäsenyystiedot voivat vaikuttaa myös mahdollisen vakuutuskorvauksen suuruuteen vakuutussopimuslain mukaisesti.

Turvassa-henkivakuutuksen korvaussumma voi vakuutusta hakiessa olla 50 000–200 000 euroa vakuutettua kohden. Voit täydentää nykyistä vakuutustasi uudella Turvassa-henkivakuutuksella 200 000 euroon asti hakemalla täydentävää turvaa verkkosivujen kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Jos sinulla on tarvetta 200 000 euroa suuremmalle korvaussummalle, voit olla yhteydessä meihin. Jos haluat pienentää vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta.

Tyypillisiä muutoksia vakuutuksen voimassa ollessa ovat esimerkiksi edunsaajan ja maksueräisyyden muuttaminen. Näistä tai muista muutoksista voit olla meihin yhteydessä laittamalla viestiä verkkopalvelun kautta.

Korvauksen hakeminen

Turvassa-henkivakuutuksesta maksetaan korvaus valituille edunsaajille, jos vakuutettu menehtyy vakuutuksen voimassa ollessa.

Korvauksenmaksun hoitaa vakuutuksen myöntäjä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Jos läheisesi on kuollut ja hänellä on Turvassa-henkivakuutus, ilmoitathan asiasta LähiTapiolalle puhelimitse. ​Kun LähiTapiola on saanut ilmoituksen kuolemasta, he lähettävät vakuutuksen tiedot vakuutuksen edunsaajalle / -saajille. Kirjeen liitteenä lähetetään korvaushakemus sekä korvauksen hakuohjeet. Kuolemantapauskorvaus tulee myös ilmoittaa perunkirjassa.

Kuolemantapauskorvausta varten hakijan on toimitettava LähiTapiolalle virkatodistukset vakuutetusta ja edunsaajista, lääkärin antama kuolintodistus ja muut selvitykset, jotka mahdollisesti ovat tarpeen korvausasian ratkaisemiseksi. Hakijan on toimitettava korvaushakemuksen käsittelemiseksi tarvittavat asiakirjat omalla kustannuksellaan LähiTapiolalle.

Tarkempia ohjeita saat soittamalla LähiTapiolan puhelinpalveluun 09 453 8000 (ma - pe klo 8–17, la 9–15).

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.9.2021 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Miksi henkivakuutus kannattaa?

 • Henkivakuutus on taloudellinen turvaverkko rakkaimmillesi. Se turvaa läheistesi, kuten lastesi tai puolisosi, arkea. Henkivakuutuksen avulla lesken tulotason putoaminen tasoittuu ja jälkikasvusi voi jatkaa elämäänsä niin normaalina kuin mahdollista.

 • Henkivakuutus tuo turvaa erilaisiin kustannuksiin, kuten velkoihin, hautajaisiin, ja perintöveroon. Oikein mitoitetun henkivakuutuksen turvin lainoja voi lyhentää tai maksaa ne kokonaan pois.

 • Henkivakuutus on usein yllättävän edullinen. Tarkista oma hintasi, se ei sido sinua vielä ostoon. Pääset tästä laskurille.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät henkivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä henkivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusehdot ja -opas

Asiaa henkivakuutuksesta

Viisi syytä ottaa henkivakuutus

Henkivakuutus tuo edunsaajalle helpotusta niin arkeen kuin velkojen maksuun.

Tutustu henkivakuutukseen

Millainen korvaussumma henkivakuutukseen?

Mietityttääkö, miten valita sopiva korvaussumma henkivakuutukseen? Lue asiantuntijamme vinkit henkivakuutuksen ottajalle.

Katso vinkit

Turvassa-henkivakuutus

Turvassa-henkivakuutus on Suomen edullisin usean ammattiliiton jäsenille. Tutustu tarkemmin tutkimustuloksiin.

Tutustu tutkimukseen

Tutustu myös muihin vakuutuksiin