Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
12.2.2024

Ammattiliiton jäsenen edullinen Turvassa-henkivakuutus

Turva ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö toivat syksyllä 2021 markkinoille uuden, verkosta hankittavan Turvassa-henkivakuutuksen. Se on hinnaltaan edullinen erityisesti ammattiliittojen jäsenille.

Äiti ja vauva istuvat lattialla nauraen

Kenelle Turvassa-henkivakuutus on?

Turvassa-henkivakuutusta voi hakea, kun on täyttänyt 18 vuotta ja viimeistään sen vuoden aikana, kun täyttää 80 vuotta. Turvassa-henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikä, valittu korvausmäärä ja mahdollinen asiakashyvitys. Lisäksi jäsenyydellä suomalaisessa ammattiliitossa voi olla vaikutusta vakuutuksen hintaan. Myös terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Lue lisää vakuutuksen hinnan määräytymisestä.

Näin hintavertailu toteutettiin

Teetimme henkivakuutusten hintavertailun Innolinkillä tammikuussa 2024. Vertailun tavoitteena oli kartoittaa eri vakuutusyhtiöiden tarjoamien henkivakuutusten hintoja. Selvityksen tiedot kerättiin verkossa henkivakuutuksia myyvien yritysten verkkosivuilla olleista avoimista hintalaskureista.

Rajatakseen selvitystyön laajuutta, tutkimuksessa päätettiin tarkastella muutamaa eri skenaariota. Vakiona vakuutussummana käytettiin 100 000 € ja ikäluokkina 30-, 35-, ja 40-vuotiaita. Selvitystyössä tarkasteltiin alan päätoimijoita sekä näiden mahdollisia tarjouksia ammattiliittojen jäsenille.

Vakuutusten hintoja on tarkasteltu kahdesta näkökulmasta. Ensimmäisessä näkökulmassa on tarkasteltu ammattijärjestöjen jäsenten saamia liittokohtaisia etuja, toisessa näkökulmassa on tarkasteltu henkivakuutusten perushintaa, josta on laskettu pois mahdolliset alennukset tai tarjouskampanjat. Tutkimuksessa ei ole otettu huomioon mahdollisia muita alennuksia kuten tarjouskampanjoita, asiakasalennuksia, bonuksia tai lisäetuja.

Turvassa-henkivakuutus on Suomen edullisin usean ammattiliiton jäsenille

Tulosten vaihdellessa laajasti tarkasteltavien ammattijärjestöjen alennusryhmien välillä ei voida suoraan sanoa, että mikään henkivakuutuksen tarjoaja olisi kautta linjan edullisin vaihtoehto. Liittokohtaisesti voidaan kuitenkin todeta, millä ehdoin jokin tarjoaja on toisia vaihtoehtoja edullisempi.

Turvan tarjoama henkivakuutus on usean liiton jäsenelle edullisin vaihtoehto. Mikään tietty vakuutusyhtiö ei ole tutkimuksen mukaan kaikkia muita edullisempi, mutta Turva kykenee tarjoamaan seuraavien liittojen jäsenille edullisimman henkivakuutuksen: MMA, Loimu, Talentia, Rakennusliitto, Akavan Erityisalat, OAJ, Tehy, SuPer, Pro sekä PAM.

Lisäksi Turvassa-henkivakuutus on perushinnaltaan kaikissa toteutetuissa skenaarioissa alan edullisin, yhdessä LähiTapiolan henkivakuutuksen kanssa.

Henkivakuutuksen hintakehitys ikääntymisen myötä on Turvassa-henkivakuutuksessa maltillisempaa kuin useammalla kilpailijalla. Vertaillessa hintaeroja 30- ja 40-vuotiaiden välillä henkivakuutuksen perushinta nousee 2. vähiten Turvalla (ja LähiTapiolla, jolla se nousee yhtä paljon kuin Turvalla). Turvan tarjoaman henkivakuutuksen hinta nousee iän myötä huomattavasti vähemmän kuin ammattiliittoalennusta tarjoavien kilpailijoiden tuotteissa.

Laskurista saat helposti tuossa tuokiossa oman henkivakuutuksesi hinnan. Turvassa-henkivakuutus on ostettavissa vain verkosta. Turvassa-henkivakuutuksen myy Turva ja sen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lisätiedot: emilia.lehtinen@innolink.fi