Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Venevakuutus

Turvaa yksityiskäytössäsi oleva huvivene tarpeidesi mukaan esimerkiksi varkauden, palovahinkojen tai vesillä sattuvien yllättävien havereiden varalta.

Miksi Turvan venevakuutus?

Palo-, varkaus- ja ilkivaltavahingoissa omavastuu on aina vain 100 euroa.

Vakuutukseen voit sisällyttää venevastuuvakuutuksen, joka korvaa veneillessä aiheuttamiasi vahinkoja toiselle veneelle tai henkilölle.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen venevakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Millaisen veneen voi vakuuttaa?

Vakuutettavan veneen tulee olla yksityiskäytössäsi oleva tehdasvalmisteinen huvivene, joka on rekisteröity Suomen venerekisteriin. Halutessasi vakuutusturvaa muulle vesikulkuneuvolle esimerkiksi vesijetille tai –skootterille, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mitä venevakuutus korvaa?

Voit valita veneellesi sopivan vakuutusturvan kahdesta vaihtoehdosta: Laajan venevakuutuksen tai Perusvenevakuutuksen. Laajalla venevakuutuksella veneesi on vakuutettu palovahinkojen, varkauksien ja vahingontekojen lisäksi myrskyjen ja veneilyvahinkojen eli karilleajojen, pohjakosketusten ja yhteentörmäysten varalta. Vakuutus on voimassa myös veneen ollessa laiturissa tai talvisäilytyksessä sekä nostojen, laskujen ja kuljetusten aikana. Vakuutusturvaa voit halutessasi täydentää lisäturvilla.

LaajaPerus

Korvaa vahingon, jonka on aiheuttanut irti päässyt tuli, noki, savu, räjähdys tai veneeseen suoraan iskenyt salama, kun siitä on jäänyt näkyvä jälki.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa vahingon, joka on aiheutunut vakuutetulle kohteelle

 • varkaudesta tai sen yrityksestä
 • tahallisesta vahingonteosta
 • luvattomasta käytöstä tai sen yrityksestä
 • murtautumisesta lukittuun veneeseen tai veneen lukittuun tilaan.
Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Tärkeä turva veneen kuljettajalle. Korvaa vakuutetulla veneellä ulkopuolisille aiheutetun esine- tai henkilövahingon.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa välttämättömiä ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua yksityiskäytössä olevan veneen omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä tietyissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman ulkoisen tapahtuman aiheuttamia vahinkoja vakuutuksen kohteelle, esimerkiksi vesillelaskun tai noston yhteydessä tapahtunut törmäys, maston pystytyksen tai laskun yhteydessä törmäyksestä aiheutunut rikkoutuminen, maalla säilytyksen yhteydessä tapahtunut törmäys, kuten puun kaatuminen veneen päälle tai ajoneuvon törmäys veneeseen, maissa kuljetuksen aikana venettä, moottoria tai veneen kuljetusvälinettä kohdannut törmäys, jossa vene vaurioituu.

Sisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa vahingon, joka on aiheutunut myrskystä (tuulen keksinopeus yli 15 m/s), trombista tai syöksyvirtauksesta. Korvaamme myös veneen uppoamisen poikkeuksellisen rankkasateen seurauksena (sademäärä vähintään 70 mm/vrk).

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vahingon, jos vesillä vakuutuksen kohteelle on sattunut äkillinen ja ennalta arvaamaton vahinko, jonka syynä on karilleajo, pohjakosketus tai vesillä sattunut törmäys kiinteään tai uivaan esineeseen, kuten laituriin, uppotukkiin tai toiseen alukseen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamatta sisäisistä syistä aiheutuneita päämoottorin, voimansiirron, potkurin, generaattorin, keulapotkurin ankkurivinssin ja sähkövinssin rikkoutumisvahinkoja. Turva myönnetään korkeintaan 10 vuotta vanhalle sarjavalmisteiselle moottorille. Turva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana moottorin iäksi tulee 16 vuotta.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa mastolle, takilalle ja puomille aiheutuneita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisvahinkoja sekä tällaisen seurauksena aiheutuneita purje- ja mastovarustuksen vahinkoja, esimerkiksi silloin kun kova tuulenpuuska rikkoo purjeveneen mastoa tai takilavarustusta. Ei korvaa hiilikuitumastolle tai –takilalle aiheutuneita vahinkoja.

Turva myönnetään alle 20 vuotta vanhalle purjeveneelle tai moottoripurjehtijalle. Turva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana veneen iäksi tulee 26 vuotta.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa venevakuutuksesta korvattavan palo-, myrsky-, varkaus-, vahingonteko- tai veneilyvahingon seurauksena omille yksityiskäytössä ja vakuutetussa veneessäsi oleville tai säilytettäville kalastus-, vesiurheilu- sekä sukellusvälineille ja -varusteille sattuneita vahinkoja. Lisäksi korvaa, jos venevakuutuksesta korvattavan vahingon seurauksena vakuutettu väline tai varuste äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti irtoaa, putoaa veteen tai katoaa veteen putoamisen seurauksena.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Veneen omistavan rahoituslaitoksen tai pantinhaltijan hyväksi voimassa oleva turva, joka korvaa rahoitusyhtiölle tiettyjä rahoituksella ostetun veneen vahinkoja.

valinnainen lisäturva

valinnainen lisäturva

Soutuveneet ja max 10 hv moottorit sisältyvät kodin irtaimiston vakuutukseen

Lue lisää soutuveneen vakuuttamisesta. Jos taas haluat vakuuttaa vesijetin tai –skootterin, pyydä meiltä tarjous.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

Vakuutusehdot ja -oppaat

Alta löydät venevakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Vene­vakuutuksen hinta

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutusmäärä, valitsemasi omavastuu, veneen tyyppi ja vakuutuksenottajan ikä sekä veneen tekniset ominaisuudet, kuten moottorityyppi ja teho. Venevakuutuksen vakuutusmaksu ei nouse vahingon seurauksena. Laajan venevakuutuksen hinta on kesäkaudella korkeampi, sillä silloin veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Talvikaudella hinta on matalampi. Perusvenevakuutuksen hinta on sama ympäri vuoden.

Pyydä tarjous

Tiesitkö, että voit saada alennusta venevakuutuksestasi?

Venevakuutuksesta voi saada seuraavia alennuksia

 • katsastusalennus 10 %, jos vene katsastetaan säännöllisesti

 • kiinteä sammutusjärjestelmä 50 % veneen paloturvan maksuosuudesta

 • veneenkuljettajan tutkinto 5 % (Suomen navigaatioliiton tai Traficomin tutkinnot)

 • kiinteä GPS paikannuslaite 2 %

Alennukset ei koske lisäturvia eikä venevastuu- ja oikeusturvavakuutuksia.

Usein kysyttyä venevakuutuksesta

Venevakuutus on voimassa

 • Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan vesistöissä ja vesialueilla (lukuun ottamatta Islantia, Färsaaria ja Grönlantia).

 • Koko Itämerellä ja sen lahdissa (Pietari mukaan lukien).

 • Saimaan ja Kielin kanavissa.

 • Kattegattissa ja Skagerakissa Lindenes-Helgoland-Wilhelmshaven -linjan itäpuolella.

 • myös maasäilytyksessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä kuljetuksissa näissä maissa ja niiden välillä.

Kysy meiltä voimassaoloalueen laajennusta, jos haluat käyttää venettä mainittujen alueiden ulkopuolella.

Venevakuutukseen sisältyvät veneeseen kiinteästi asennetut ja sen käyttöön liittyvät varusteet. Vesillä liikkumiseen käytettävät irralliset elektroniset laitteet kuuluvat vakuutukseen yhteensä enintään 2 000 euroon asti niiden ollessa veneessä sitä käytettäessä. Veneessä säilytettävät ja veneilyyn kuuluvat esineet, kuten kiikarit, kelluntapuvut ja niihin rinnastettavat veneilyssä tarvittavat turva-asusteet yhteensä enintään 2 000 euroon asti.

Muu veneessä säilytettävä tai mukana kuljetettava omaisuus, kuten matka- ja älypuhelimet, kalastus- ja vesiurheiluvälineet, korut, kellot ja muu irtaimisto ei kuulu vakuutukseen. Näiden turvaksi sinulla kannattaa olla Turvan kotivakuutus. Venevakuutuksen kohteena eivät ole myöskään esimerkiksi turvallisuus- ja viranomaismääräysten vastaiset tai vastaisesti asennetut laitteet, erikoismaalaukset, tarrat ja teippaukset, jotka eivät kuulu veneeseen alkuperäisinä.

Voit valita veneellesi Laajan venevakuutuksen tai Perusvenevakuutuksen.

Laajalla venevakuutuksella veneesi on vakuutettu palovahinkojen, varkauksien ja vahingontekojen lisäksi myrskyjen ja veneilyvahinkojen eli karilleajojen, pohjakosketusten ja yhteentörmäysten varalta. Vakuutus on voimassa myös veneen ollessa laiturissa tai talvisäilytyksessä sekä nostojen, laskujen ja kuljetusten aikana. Vakuutusturvaa voit halutessasi täydentää lisäturvilla.

Perusvenevakuutuksessa turva on laajaa rajatumpi palo-, varkaus- ja vahingontekovahingot. Omalle vastuullesi jäävät myrsky- sekä veneilyvahingot. Perusvenevakuutusta voit laajentaa olemaan voimassa talvisäilytyksessä sekä nostojen, laskujen ja kuljetusten aikana sattuvien äkillisten ja ulkoisten tapahtumien rikkovahinkojen varalta.

Venevakuutuksiin kuuluvat olennaisena osana venevastuu- ja veneoikeusturvavakuutukset, jotka ovat tärkeitä veneen kuljettajan turvia. Turvat ovat venekohtaisia ja vakuutettuja siinä ovat veneen omistaja, haltija sekä henkilö, joka kuljettaa venettä omistajan tai haltijan luvalla.

Venevastuuvakuutus

Turvaa sekä sinua vakuutuksenottajana, että luvallasi venettä käyttävää henkilöä.

 • Korvaa, jos veneen kuljettaja aiheuttaa huolimattomuudella tai laiminlyönnillä vakuutetulla veneellä ulkopuoliselle henkilö- tai esinevahingon ja on vahingosta lain mukaan korvausvelvollinen.

 • Vakuutuksesta korvataan henkilö- ja omaisuusvahinkoja enintään 1 000 000 euroon asti vahinkotapahtumaa kohti.

Veneoikeusturvavakuutus

 • Korvaa välttämättömiä ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua yksityiskäyttöisen veneen omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä tietyissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.

 • Vakuutuksesta korvataan kustannuksia enintään 10 000 euroa vakuutustapahtumaa kohti.

Laajasta venevakuutuksesta voi saada seuraavia alennuksia

 • katsastusalennus 10 %, jos vene katsastetaan säännöllisesti

 • kiinteä sammutusjärjestelmä 50 % veneen paloturvan maksuosuudesta

 • veneenkuljettajan tutkinto 5 % (Suomen navigaatioliiton tai Traficomin tutkinnot)

 • kiinteä GPS paikannuslaite 2 %

Alennukset eivät koske lisäturvia eikä venevastuu- ja oikeusturvavakuutuksia.

Turvan venevakuutus on yksityiskäytössä olevalle huviveneelle tarkoitettu vakuutus, jolla saat turvaa veneelle sekä veneen varusteille. Venevakuutuksella voit vakuuttaa tehdasvalmisteisen moottori- ja purjeveneen sekä tapauskohtaisesti muun vesikulkuneuvon, kuten vesijetin ja –skootterin. Vakuutettavan veneen tulee lisäksi aina olla rekisteröitynä Suomen venerekisteriin.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutusmäärä, valitsemasi omavastuu, veneen tyyppi ja vakuutuksenottajan ikä sekä veneen tekniset ominaisuudet, kuten moottorityyppi ja teho. Venevakuutuksen vakuutusmaksu ei nouse vahingon seurauksena.

Venevakuutuksiin kuuluvat olennaisena osana venevastuu- ja veneoikeusturvavakuutukset, jotka ovat tärkeitä veneen kuljettajan turvia. Turvat ovat venekohtaisia ja vakuutettuja siinä ovat veneen omistaja, haltija sekä henkilö, joka kuljettaa venettä omistajan tai haltijan luvalla. Venevastuuvakuutus korvaa, jos veneen kuljettaja - sinä tai joku muu - aiheuttaa veneillessään ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Veneoikeusturvavakuutus taas antaa mahdollisuuden lakimiesavun käyttöön yksityiskäyttöisen veneen kuljettamiseen ja omistamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Voit halutessasi myös täydentää laajaa venevakuutustasi lisäturvilla.

Omavastuulla tarkoitetaan sitä osuutta vahingosta, jonka maksat itse. Palo-, varkaus- tai vahingontekovahingoissa omavastuu on aina kiinteä 100 euroa. Omavastuuksi voit valita veneilyvahinko-, myrsky- ja luonnonilmiö- sekä säilytys- ja kuljetusturviin 150, 200, 350, 500, 1000, 2000 tai 5000 euroa. Venevastuuvakuutuksen omavastuu on 200 euroa ja veneoikeusturvavakuutuksen 15 % korvattavista kustannuksista. Joissakin vahinkotapauksissa omavastuun lisäksi peritään ns. lisäomavastuu, josta enemmän tietoa veneen vakuutusoppaassa.

Laaja venevakuutus on vuodenaikahinnoiteltu. Laajan venevakuutuksen hinta on kesäkaudella korkeampi, sillä silloin veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Talvikaudella hinta on matalampi. Tämän huomaat, jos maksat laajan venevakuutuksesi useammassa erässä. Perusvenevakuutuksen hinta on sama ympäri vuoden.

Tietoa maksun jakautumisesta eri kuukausille löydät veneen vakuutusoppaasta.

Turvan venevakuutukseen ei liity bonusta. Venevakuutuksen vakuutusmaksu ei nouse vahingon seurauksena.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Asiaa venevakuutuksesta

Vinkit veneen kevätkunnostukseen

Ennen venekauden alkua ja vesille lähtöä täytyy muistaa veneen kevätkunnostus, oli kyseessä sitten purje-, moottori- tai soutuvene.

Veneen kevätkunnostus

Joko nostit veneen talviteloille?

Kun veneilykausi lähenee loppuaan, on vene syytä nostaa talviteloille ennen pakkasia.

Laita vene talviteloille

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Tutustu Avainlippuun