Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
24.10.2022

Veneen kevätkunnostus

Ennen venekauden alkua ja vesille lähtöä täytyy muistaa veneen kevätkunnostus, oli kyseessä sitten purje-, moottori- tai soutuvene.

Vene järvellä ilta-auringossa.

Vene kuntoon

Kaikki alkaa puhdistuksesta. Samalla pinnat vahataan UV-suojan sisältävällä vahalla. Tarkista myös pohjamaalin kunto. Puuvene kannattaa hioa ja lakata joka kevät.

Tarkista ja lataa akut, muista myös veneen muu sähköjärjestelmä. Toivottavasti olet syksyllä tehnyt moottorin syyshuollon – se nopeuttaa veneen käyttöönottoa keväällä. Kaikki putket, pumput ja letkut pitää tarkistaa halkeamien ja vuotojen varalta. Säilytyksen aikana on saattanut kertyä roskia, jotka pitää poistaa. Vaijerit ja köydet on syytä olla kunnossa kaikissa venetyypeissä.

Muista turvallisuus

Muistathan tuoda veneeseen kaikki talvisäilössä olleet turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten pelastusliivit, hätäraketit, pelastusrenkaat ja heittoliinan. Ensiaputarvikkeet ja lääkkeiden päiväykset on hyvä käydä läpi. Jos veneessäsi on keittotilat, käy myös ne läpi, tarkista letkujen ja kiinnitysten kunto. Uusia kaasulaitteita saavat kytkeä vain valtuutetut asentajat.

Jos käytät navigointiin elektronisia laitteita, päivitä laitteen ohjelmisto ja kartat. Myös vinssien
kunnosta ja huollosta pitää huolehtia valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Keväällä saattaa yllättää niin kova veneilykuume, että tulee hankittua uusi vene. Lisätietoja veneen rekisteröintiä ja omistajanvaihdosta koskien löydät Traficomin verkkosivustolta. Ja vakuutuksen saat kätevästi meiltä Turvasta. Tutustu venevakuutuksiimme täällä.

Turvallista veneilyä!