Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Asioi digissä

Turva palvelee sinua siellä, missä sinulle kulloinkin parhaiten sopii. Voit hoitaa vakuutusasiat digitaalisten palveluidemme avulla vaikka illalla kotisohvalta käsin.

Hoida vakuutusasiasi kätevästi verkossa

Asiointi vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ilmoita vahingosta

Katso ohjeet liitteiden toimittamiseen. Lähetäthän lisäselvitykset kuitenkin vain pyydettäessä.

Jos olet jo tehnyt vahinkoilmoituksen ja haluat lisätä siihen uusia kuluja, valitse verkkopalvelussa Korvaus- ja vahinkoasiat -> Hae korvausta -> valitse, minkälaisesta vahingosta on kyse ja lomakkeella voit valita, että kyse on jo ilmoitetusta vahingosta.

Tositteita ei tarvitse toimittaa, jos niitä ei erikseen pyydetä käsittelyymme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Vakuutukset

Oletko muuttamassa? Jos sinulla on kotivakuutus Turvassa, tarvitsemme sinulta uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Katso ohjeet osoitteenmuutokseen.

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, asiointi on sujuvampaa. Voit päivittää osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostin sekä tilinumeron TaskuTurvassa ja verkkopalvelussa.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Onpa harmi, että mietit lähtemistä Turvasta. Ennen kuin teet lopullisen päätöksen Turvan vakuutuksen irtisanomisesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme p. 01019 5110 tai varaa aika tapaamiseen, niin voimme vielä kartoittaa tilanteesi ja keskustella siihen liittyvistä vaihtoehdoista.

Jos kuitenkin päätät lähteä Turvasta ja haluat irtisanoa vakuutuksesi, se on aina tehtävä kirjallisesti. Voit lähettää meille verkkopalvelun kautta viestin, jossa irtisanot vakuutuksesi. Kirjaudu verkkopalveluun ja siirry Viestit > Kirjoita uusi viesti > Mitä asiasi koskee? > Valitse: Vakuutusta. Kirjoita viestin aihe kenttään: Vakuutuksen irtisanominen. Verkkopalvelun kautta viestisi kulkee automaattisesti salattuna. Vaihtoehtoisesti voit käydä Turvan toimipaikassa ja allekirjoittaa irtisanomisilmoituksen.

Tarkemmin asiasta lausuu vakuutussopimuslain 12 § jossa todetaan, että vakuutuksenottajalla on oikeus milloin tahansa irtisanoa vakuutus päättymään vakuutuskauden aikana. Irtisanominen on suoritettava kirjallisesti. Muu irtisanominen on mitätön. Jos vakuutuksenottaja ei ole määrännyt vakuutuksen päättymisaikaa, vakuutus päättyy, kun irtisanomista koskeva ilmoitus on annettu tai lähetetty vakuutuksenantajalle. Irtisanomisoikeutta ei kuitenkaan ole, jos vakuutussopimuksen sovittu voimassaoloaika on lyhyempi kuin 30 päivää.

Laskut

Voit pyytää maksuaikaa lisää jopa 4 viikkoa alkuperäisestä eräpäivästä. Myönnämme lisämaksuajan, jos sinulla ei ole muita maksamattomia laskuja. Lisäajalta peritään korkolain mukainen viivästyskorko. Maksuaikaa voit pyytää Turvan verkkopalvelussa ja TaskuTurva-sovelluksessa laskut-osiossa avoimen laskun kohdalta, kun eräpäivä ei ole vielä mennyt.

Kirjaudu verkkopalveluun Lataa TaskuTurva

Suosittelemme asiakkaillemme sähköistä aisaparia: paperiton palvelu + e-lasku. Tällä yhdistelmällä vakuutuspaperisi ovat tallessa Turvan verkkopalvelussa ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi hyväksyttäväksi.

Paperittoman palvelun voit ottaa käyttöön TaskuTurvassa tai verkkopalvelussa. E-laskun saat käyttöön omassa verkkopankissasi. Lue lisää e-laskusta ja paperittomasta palvelusta ja katso tarkemmat ohjeet käyttöönottoon!

Kysyttävää Turvan laskuihin liittyen? Katso usein kysytyt kysymykset täältä.

Oletko tuottanut Turvalle tuotteen tai palvelun? Tältä sivulta löydät ohjeet laskun lähettämiseen.

Valtakirjat ja todistukset

Vihreä kortti eli green card on vakuutusyhtiön antama kansainvälinen todistus siitä, että liikennevakuutus on voimassa. Katso vinkit ulkomaan automatkaan ja tilaa vihreä kortti täältä!

Kun sinulla on matkavakuutus tai ammattiliittosi on vakuuttanut sinut matkavakuutuksella, reissujasi turvaava matkavakuutuskortti löytyy TaskuTurvasta. Löydät TaskuTurvasta myös luotettavan lääkärin yhteystiedot matkalla sekä suomenkielisen SOS-hätäpalvelun numeron, joka auttaa ulkomaan matkoilla hätätilanteissa.

Halutessasi voit myös tulostaa matkavakuutustodistuksen mukaan matkallesi. Löydät sen kirjautumalla verkkopalveluun.

Viisumitodistuksen voit tilata täältä.

Lataa TaskuTurva

Haluatko valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan vakuutus- ja vahinkoasioitasi Turvassa? Silloin sinun täytyy antaa valtakirja. Valtakirjaa tarvitaan, koska laissa määrätään vakuutussalaisuudesta. Valtakirjan teet helposti TaskuTurvassa tai verkkopalvelussa Omat tiedot -osiossa.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Tarvitsetko valtakirjan kuolinpesän asioiden hoitamiseksi? Löydät valtakirjan ja ohjeet kuolinpesän käytännön asioiden hoitamiseen täältä.

Tarvitsetko

 • todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle? Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus.

 • todistuksen lapsen tapaturmavakuutuksesta urheiluseuralle? Urheiluseuralle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus urheiluseuralle / Lataa voimassaolotodistus.

Kirjaudu verkkopalveluun

Muut asiat

Kun läheinen ihminen kuolee, on surun keskellä hoidettava myös paljon käytännön asioita. Vakuutusasioiden hoitamisella ei onneksi ole kiire. Jotta voit hoitaa menehtyneen vakuutusasioita, sinun täytyy toimittaa Turvaan asianmukaiset dokumentit.

Lue lisää toimintaohjeita kuolinpesän hoitamiseen.

Turva selvittää aina vakuutushakemuksen käsittelyn yhteydessä vakuutuksen hakijan luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Rekisterissä oleva maksuhäiriömerkintä voi olla esteenä vapaaehtoisen vakuutuksen myöntämiselle tai edellyttää lakisääteisen vakuutuksen myöntämisessä vuoden etukäteismaksua. Lisätietoa maksuhäiriömerkinnän vaikutuksesta vakuutusasioissa.

Oletko tyytymätön saamaasi korvaus- tai vakuutuspäätökseen? Katso ohjeet muutoksenhakuun.

5 vinkkiä, miten saat kaiken irti digiasiakkuudesta

Pääset hoitamaan asiasi tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 1. 1.

  Lataa TaskuTurva-sovellus. Sieltä näet omat ja liittosi ottamat vakuutukset. Voit tarkastella laskujasi, viestitellä kanssamme tai hoitaa korvausasioita.

 2. 2.

  Hoida valtakirja-asiat kuntoon. Ilman valtakirjaa esimerkiksi puolisosi ei voi hoitaa sinun ottamiisi vakuutuksiin liittyviä asioita, kuten korvausten hakua.

 3. 3.

  Tilaa e-lasku. E-laskun avulla vakuutuslaskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi hyväksyttäväksi.

 4. 4.

  Ota käyttöön paperiton palvelu ja säästyt paperipostilta. Vakuutuspaperisi ovat tallessa Turvan verkkopalvelussa sekä TaskuTurvassa.

 5. 5.

  Anna meille markkinointilupa. Saat ensimmäisenä tiedon uusista eduista, kilpailuista ja palveluista.

Android-puhelimen käyttäjä, törmäsitkö ongelmaan TaskuTurva-sovelluksen päivityksessä? Katso ohjeet tästä.

Hyödynnä digipalveluita asioinnissasi

Verkkopalvelu

Verkkopalvelussa tarkastelet vakuutustesi tietoja ja laskujasi, ilmoitat vahingosta tai viestittelet kanssamme.

Tutustu verkkopalveluun

TaskuTurva-mobiilisovellus

TaskuTurvasta näet omat ja liittosi ottamat vakuutukset. Voit tarkastella laskujasi, viestitellä kanssamme tai hoitaa korvausasioita.

Tutustu TaskuTurvaan

Ota käyttöön e-lasku & paperiton palvelu

Vakuutuspaperisi pysyvät tallessa Turvan verkkopalvelussa ja laskut hyväksyt suoraan omassa verkkopankissasi.

E-lasku ja paperiton palvelu

Verkkotapaaminen ja sähköinen allekirjoitus

Verkkotapaamisessa voit ostaa vakuutuksia tai tehdä niihin muutoksia. Myös vakuutuspaperien allekirjoitus onnistuu sähköisesti.

Verkkotapaaminen

Laske hinta ja osta vakuutus verkosta

Vakuutusten ostaminen verkosta on helppoa. Täytä vain vakuutuslaskurin tiedot ja saat nopeasti vakuutuksen hinnan.

Vakuutuslaskuri