Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
27.2.2024

Miksi vauvavakuutus kannattaa hankkia jo raskauden aikana?

Lapsen vakuutuksiin liittyen kuulee usein puhuttavan lapsivakuutuksen varauksesta tai syntymättömän lapsen vakuutuksesta. Meillä Turvassa ennen lapsen syntymää otettavaa vakuutusta kutsutaan vauvavakuutukseksi, joka lapsen synnyttyä muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi. Mutta mitä ne oikeastaan tarkoittavat?

Raskaana oleva nainen ottaa vauvanvaatteita pois pyykkikoneesta.

Miten vauvavakuutus käytännössä toimii?

Voit hakea vauvavakuutuksen lapsellesi raskauden aikana ja se on voimassa heti lapsen syntyessä. Näin voit varmistaa, että saat lapsellesi vakuutuksen ilman mahdollisia terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja.

Vauvavakuutusta voi hakea aikaisintaan, kun rakenneultraäänitutkimus on tehty ja se myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella. Äidin on oltava vakuutusta haettaessa alle 43-vuotias.

Vauvavakuutus muuttuu automaattisesti lapsivakuutukseksi, kun lapsi on syntynyt. Tässä vaiheessa lapsen nimi ja henkilötunnus pitää ilmoittaa Turvaan. Sairauskuluvakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen lisäksi vakuutukseen voi valita vakuutukset myös tapaturmasta aiheutuvalle pysyvälle haitalle ja tapaturmaiselle kuolemalle.

Mitä hyötyä lapsivakuutuksesta on?

Lapsivakuutus on avuksi, jos lapsi sairastuu tai joutuu tapaturmaan. Toisin sanoen vakuutus koostuu kahdesta eri tärkeästä osasta: tapaturmavakuutuksesta ja sairauskuluvakuutuksesta. Ne yhdessä luovat lapsellesi monipuolisen turvan heti syntymästä varttuneemmille vuosikymmenille – sairauskuluvakuutuksen osalta 80-vuotiaaksi ja tapaturmavakuutuksen kohdalla aina 100-vuotiaaksi saakka.

Lapsivakuutus korvaa Suomessa sekä julkisella että yksityisellä lääkäriasemalla annetun hoidon, joten lapsesi pääsee nopeasti hoitoon siellä missä haluat. Tavallisimpia lapsivakuutuksesta korvattavia menoja ovat erilaiset hoitokulut, tutkimukset ja lääkkeet tai esimerkiksi allergiatestit. Lapsivakuutus onkin turvana niin arkisissa kuin isommissakin murheissa.

Vauvavakuutuksella varmistat lapsellesi kattavimman turvan

Synnytykseen voi harvinaisissa tapauksissa liittyä komplikaatioita, jotka voivat aiheuttaa lapselle sairauden tai vamman. Jotkin sairaudet voidaan myös havaita vasta synnytyksen jälkeen tai keskoslapsi voi tarvita erityissairaanhoitoa syntymän jälkeen.

Jos lapsi on vakuutettu jo ennen syntymäänsä, myös nämä synnytyksessä aiheutuneet tai syntymän jälkeen havaitut sairaudet sisältyvät vakuutukseen. Jos vakuutus hankitaan vasta syntymän jälkeen, jo todetut sairaudet ja synnytyksessä aiheutuneet vauriot joudutaan rajaamaan vakuutuksen ulkopuolelle.

Vauvavakuutuksesta ei korvata raskaudenaikaisia tai äidin hoitoon liittyviä kuluja.

TaskuTurva-sovellus helpottamaan arkea

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla lapsesi lääkärikäynnit hoituvat mutkattomasti. TaskuTurvan avulla löydät näppärästi hoitolaitoksen, hyödynnät hoitolaitosten kumppanihinnat sekä ilmoitat lääkäri- ja lääkekulut helposti. Kun omavastuu on maksettu, suorakorvaus on käytössäsi TaskuTurvassa koko loppuvuoden!

TaskuTurvasta löytyvän suorakorvauskortin avulla voit asioida Pihlajalinnassa, Terveystalossa tai muissa hoitolaitoksissa. Lue lisää TaskuTurvasta.

Mikä vaikuttaa vakuutuksen hinnoitteluun?

Vauvavakuutus ei sisällä erillistä varausmaksua, vaan vakuutusmaksua aletaan periä lasketusta ajasta lähtien. Ennen lapsen syntymää vauvavakuutusta haettaessa hintaan vaikuttaa äidin asuinpaikka. Lapsen synnyttyä hintaan vaikuttaa lapsen ikä, asuinpaikka, valitut vakuutusturvat ja -määrät sekä omavastuuosuus. Jos lapsi muuttaa vakuutuksen voimassaoloaikana, muuttuu vakuutuksen hinta seuraavan vakuutuskauden vaihtuessa.

Keskittäminen Turvaan kannattaa, sillä Turvan kotivakuutusasiakkaat saavat 25 % alennuksen vauvavakuutuksesta. Jos kotivakuutus Turvassa päättyy, poistuu edellä mainittu alennus seuraavan vakuutuskauden vaihtuessa. Ammattiliittoon kuuluvat Turvan kotivakuutusasiakkaat saavat lisäksi 10 % jäsenalennuksen sekä 10 % omistaja-alennuksen kaikista vapaaehtoisista, jatkuvista vakuutuksista.