Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
22.8.2023

Koiranpennun vakuutukset – mitä vakuutuksia pennulle?

Millaisen vakuutuksen koiralle voi saada, mitä se korvaa ja miksi sellainen kannattaa hankkia? Lue vinkit koiran vakuuttamiseen, jotta lemmikkisi on vahingon sattuessa varmasti turvassa.

Viisi samojedin pentua rivissä.

Millaisen vakuutuksen koiranpentu tarvitsee?

Pennun vakuutuksia valittaessa kannattaa miettiä, millaista elämää koiran kanssa on tulevaisuudessa haaveissa viettää? Onko koira potentiaalinen jalostustoivo ja kantauros, Suomen seuraava agilitymestari, näyttelykehien kuninkaallinen vai ehkä seurakoirien valioyksilö?

Yleisin ja monen mielestä tärkein on eläinlääkärikuluvakuutus, joka korvaa nimensä mukaisesti eläinlääkärikuluja. Eläinlääkärikuluvakuutukseen voi hankkia myös Hoitoturva Plus –lisäturvan, joka on tavallista eläinlääkärikuluvakuutusta kattavampi. Hoitoturva Plussasta korvataan tiettyjä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vammoja, joita muutoin ei korvata.

Koiralle on saatavissa myös Henkivakuutus kuoleman varalle. Henkivakuutuksen laajennuksena on saatavilla käyttöominaisuusturva, jos haluat vakuuttaa koirasi harrastus-, jalostus- tai työominaisuudet, esimerkiksi agility-, metsästys- tai palveluskäytön. Näiden lisäksi voit hankkia koiran vastuuvakuutuksen, joka auttaa, jos koirasi aiheuttaa vahinkoja vieraille tai heidän omaisuudelleen.

Näistä turvista voit koota pennullesi sopivan paketin, jota on mahdollista täydentää myös myöhemmin. Kannattavinta on kuitenkin hankkia vakuutukset jo pentuikäisenä ja pitää ne voimassa.

Nuorena vakuuttamalla saat pennulle parhaan turvan

Turvan koiravakuutuksen voi pennulle ottaa aikaisintaan silloin, kun koira on viiden viikon ikäinen ja muuttanut uuteen kotiinsa. Tavallisin pentujen luovutusikä on kahdeksan viikon paikkeilla, mikä on oikein hyvä aika myös vakuutuksen alkamiselle.

Paras vaihtoehto on vakuuttaa koira jo ennen 4 kuukauden ikää. Kun hankit pennulle vakuutuksen ennen 4 kuukauden ikää ja pidät vakuutuksen katkeamattomana voimassa, saat Hoitoturva Plus –lisäturvan ja henkivakuutuksen voimaan kaikkein laajimmilla ehdoilla, kattaen myös koiran kasvuhäiriöt.

Kun pennun vakuuttaa mahdollisimman nuorena, ei sille yleensä vielä ole sattunut sairauksia tai tapaturmia, joita sitten jouduttaisiin rajaamaan pois eläinlääkärikuluvakuutuksesta. Ennen 4 kuukauden ikää vakuuttamalla saatkin pennullesi monella tapaa laajimman ja kattavimman turvan.

Eläinlääkärikuluvakuutus ja vastuuvakuutus ovat voimassa koko koirasi elämän ajan, eli ne eivät lopu tietyn ikäisenä. Henkivakuutus päättyy pääsääntöisesti 10 vuoden iässä, tietyillä lyhytikäisemmillä roduilla jo 8-vuotiaana.

Sekarotuisuus ei haittaa, terveysselvitys tarvitaan kaikilta pennuilta

Sekarotuiselle koiralle saa Turvasta vakuutuksen ihan samoilla ehdoilla kuin rotukoirallekin, eli rotu ei ole este. Kaikenikäisiltä ja -rotuisilta koirilta tarvitaan kuitenkin kirjallinen terveysselvitys, jolla varmistetaan, voidaanko koiralle myöntää vakuutus normaalisti tai tarvitseeko siihen tehdä rajauksia aiempien sairauksien tai tapaturmien vuoksi.

Terveysselvityslomakkeen saat meiltä sähköisesti ja sen täyttäminen onnistuu kotoa käsin, kirjekuoria ei siis onneksi tarvitse lähteä etsimään.

Aiemmat sairaudet tai tapaturmat eivät yleensä estä vakuutuksen saamista

Jos pennulla on jo ollut sairauksia, tapaturmia tai muita terveysmurheita ennen vakuutuksen voimaantuloa, voit silti hankkia sille vakuutuksen. Vanhat vaivat rajataan tällöin vakuutuksen ulkopuolelle, eli vakuutus korvaa vain niitä sairauksia ja tapaturmia, jotka ovat sattuneet vakuutuksen alkamisen jälkeen.

Jos sairauksia on ollut jo paljon tai niiden joukossa on vakavia perussairauksia, koiravakuutusta ei välttämättä saa. Tämä on kuitenkin pennuilla hyvin harvinaista ja jokaisen koiran tilanne arvioidaan yksilöllisesti.

Kuinka paljon joudun itse maksamaan eläinlääkärillä ja miten korvaukset saa?

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Hoitoturva Plus –laajennuksen yhteisen enimmäiskorvausmäärän vaihtoehdot ovat 2 000, 3 000 tai 4 000 euroa vakuutuskautta kohti, eli 12 kuukauden aikana. Summa valitaan vakuutusta ostettaessa, ja se vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

Omavastuu eläinlääkärikuluista on 60 € + 25 % lopuista kuluista per eläinlääkärikäynti. Eli jokaisella eläinlääkärikäynnillä omavastuu koostuu kiinteästä 60 euron osuudesta sekä 25 % osuudesta lopuista kuluista. 500 euron eläinlääkärikulusta korvausta saa 330 euroa.

Kun olet käyttänyt koiraa eläinlääkärillä, varaa kaikki käyntiin liittyvät asiakirjat ja tee vahinkoilmoitus TaskuTurvassa, Turvan verkkopalvelussa tai puhelimitse 01019 5108 . Turvalla ei toistaiseksi ole eläinlääkärikumppaneita, vaan voit vapaasti valita haluamasi palveluntarjoajan ja tehdä meille korvaushakemuksen jälkikäteen.

Eniten vakuutuksen hintaan voi vaikuttaa sillä, millaisia turvia koiran vakuutuspakettiin valitsee. Pelkän eläinlääkärikuluvakuutuksen saa edullisemmin kuin paketin, johon kuuluu myös henkivakuutus ja vastuuvakuutus tai muita lisävakuutuksia.

Pennun vakuutus on edullisempi kuin aikuisen koiran, koska sairauksien riski kasvaa koiran vanhetessa. Tästä syystä vakuutuksen hinta nousee vähitellen koiran iän mukana. Lisäksi hintaan vaikuttavat koiran rotu sekä asuinpaikkakunta.

Jäikö mietityttämään? Soita meille niin autetaan!

Ensimmäisen koiran ensimmäiset vakuutukset voivat tuntua sekavalta sopalta, se on tuttua kaikille koiraihmisille. Autamme mielellämme selvittämään, millaiset vakuutukset pentusi tarvitsee. Soita meille puh. 01019 5110 tai katso muut yhteystiedot täältä .

Koiravakuutuksemme tarkempiin ehtoihin voit tutustua täällä .