Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus vuokra-asuntoon

Kotivakuutuksella turvaat vuokra-asuntosi irtaimiston vahinkojen varalta. Vertaile vakuutuksia ja valitse juuri sinun kodillesi sopiva turva.

Miksi Turvan kotivakuutus vuokra-asuntoon?

Voit valita kotivakuutuksen laajuuden tarpeidesi mukaan.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Onko kotivakuutus pakollinen vuokra-asuntoon?

Kotivakuutus vuokra-asuntoon ei ole pakollinen, mutta usein vuokranantajat edellyttävät, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus. Kotivakuutuksen on hyvä sisältää myös vastuuvakuutus siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa vahinkoa asunnolle. Irtaimiston kotivakuutus turvaa niin vuokralaisen omat tavarat kuin asunnon kiinteät sisusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat.

Pariskunta tai perhe voi ottaa yhden yhteisen kotivakuutuksen vuokra-asuntoon. Tällöin vakuutus otetaan toisen asunnossa asuvan henkilön nimiin. Kotivakuutus koskee sinua ja kaikkia kanssasi vakituisesti samassa taloudessa ja samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä.

Tiesithän, että kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana. Kotivakuutus on voimassa, kun muutat vakinaisesta asunnosta toiseen vakinaiseen asuntoon. Muistathan kuitenkin päivittää meille uudet tiedot. Lue lisää osoitteenmuutoksesta täältä .

Mitä vuokra-asunnon kotivakuutus korvaa?

Vuokra-asunnon kotivakuutuksen korvaavuus riippuu valitsemastasi vakuutuksen laajuudesta. Turvalla on neljä vaihtoehtoa, joista valita: Laaja, Laaja Plus, Perus tai Suppea. Tutustu kotivakuutuksiin tarkemmin .

  • Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen . Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla.

  • Laaja Plus -lisäturva korvaa koti-irtaimistoa pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla. Se korvaa lisäksi kiinteisiin sisustuksiin kuuluvat myös yhtiöjärjestyksessä mainitut huoneistoa koskevat asukkaan kunnossapitovastuun laajennukset. Kiinteitä sisuksia ovat esimerkiksi tapetit ja lattiapinnoitteet. Laaja Plus -lisäturvan ansiosta säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

  • Perustason kotivakuutus on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa rikkoutumisvahinkojen varalta, mutta haluat turvata omaisuutesi esimerkiksi palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalta.

  • Suppea kotivakuutus on sopiva turva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Palovahinkojen lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan myös vahinkoja, jotka johtuvat luonnonilmiöistä, varkaudesta tai vahingonteosta.

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukana olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

Asutko kimppakämpässä tai soluasunnossa?

Solu- tai yhteisasunnossa jokainen asukas tarvitsee oman kotivakuutuksensa. Tällöin asunnon neliöt jaetaan kaikkien asukkaiden kesken ja jokainen vakuuttaa oman osuutensa asuinneliöistä sekä omat tavaransa

Vuokralaisen kotivakuutuksen hinta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta. Voit ostaa kotivakuutuksen kätevästi verkkokaupastamme. Muista ottaa käyttöösi myös paperiton palvelu, jolloin vakuutuspaperisi pysyy tallessa verkkopalvelussa.

Usein kysyttyä vuokralaisen kotivakuutuksesta

Vuokralaisen ei ole pakko ottaa kotivakuutusta, mutta usein vuokranantajat edellyttävät voimassa olevaa kotivakuutusta. Kotivakuutuksen on hyvä sisältää myös vastuuvakuutus siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa vahinkoa asunnolle. Irtaimiston kotivakuutus turvaa niin vuokralaisen omat tavarat kuin asunnon kiinteät sisusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat.

Vuokralaisen kotivakuutus korvaa erilaisia vahinkoja riippuen vakuutusturvasi laajuudesta. Turvalla on neljä vaihtoehtoa, joista valita: Laaja, Laaja Plus, Perus tai Suppea. Tuotesivuilla pystyt vertailemaan, mitä eri kotivakuutukset korvaavat. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuudellesi. Se korvaa esimerkiksi omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Perustason kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppea kotivakuutus korvaa suppeimmillaan vain palovahinkoja, mutta voit halutessasi laajentaa sitä murto- ja varkausturvilla. Katso esimerkkitilanteet kotivakuutuksen korvaavuudesta .

Kotivakuutusta valitessa tulee ottaa huomioon monia tekijöitä. Tarvitsetko turvaa vain kodin irtaimistolle vai kenties koko rakennukselle? Haluatko vakuuttaa myös matkatavarasi? Vakuutuksen kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea. Halutessasi voit kasvattaa laajaa koti-irtaimistovakuutustasi Laaja Plus –turvan tuomilla lisäetuuksilla. Turvassa kotivakuutukseesi kuuluu aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon

  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa

  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja on korvattu laadukkaammilla.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa

  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä

  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla .

Rakennuksen vakuutus on voimassa myös sen rakentamisen ja remontoinnin aikana. Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet. Lisäksi vakuutus kattaa 5 000 euroon asti rakennus- ja korjaustyötä varten vuokratut ja lainatut koneet ja laitteet sekä tilapäiset työmaarakennelmat ja -rakennukset. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.

Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Tutustu talkoovakuutukseen tästä . Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Tutustu lakisääteiseen tapaturmavakuutukseen tästä .

Muista vakuuttaa myös itsesi ja perheesi tapaturmien varalta! Tutustu tapaturmavakuutukseen .

Kännykän tai muiden älylaitteiden rikkoutumisia korvataan Turvan laajan tason kotivakuutuksesta. Älylaitteiden hajoamiset ovatkin yleisimpiä vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Turvassa laajan tason kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, voit korjauttaa rikkoutuneen puhelimesi vaivattomasti yhteistyökumppanillamme Fonumilla. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan sinulta kysytään Fonumilla tarvittavat yksityiskohdat vahinkoasian hoitamiseksi. Lue, kuinka helposti voit korjauttaa rikkinäisen mobiililaitteesi .

Kotivakuutus koskee sinua ja kaikkia kanssasi vakituisesti samassa taloudessa ja samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä. Kotivakuutuksen avulla turvaat sekä kotisi, että siihen liittyvän irtaimiston vahinkojen varalta. Solu- ja yhteisasunnoissa jokainen asukas tarvitsee oman kotivakuutuksensa.

Sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Ilmoita meille tiedot uudesta asunnostasi verkkopalvelussamme. Kun olemme vastaanottaneet ilmoituksesi, olemme sinuun yhteydessä ja vahvistamme vakuutusturvasi muutoksen. Jos uuden asuntosi vakuutus on kalliimpi kuin vanhassa asunnossasi, lähetämme sinulle lisälaskun.

Jos et tarvitse uuteen kotiisi kotivakuutusta, niin muistathan irtisanoa kotivakuutuksesi kirjallisesti. Voit tehdä irtisanomisen verkkopalvelussamme. Vakuutus ei pääty automaattisesti muuttoon.

Irtaimistosi on vakuutettu sekä Suomessa muuttokuljetuksen aikana että molemmissa asunnoissa kaksi kuukautta.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Asiaa kotivakuutuksesta

Eikö sinulla ole vielä kotivakuutusta?

Hanki se helposti muutamalla klikkauksella verkosta.

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Katso esimerkkejä siitä, miten Turva korvaa kotivakuutukseen liittyviä vahinkoja.