Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
18.10.2022

Lapsen tapaturmavakuutus on voimassa myös kilpaurheilussa

Monenlaiset kaatumiset, kolhut ja lipsahdukset korvaavan tapaturmavakuutuksen voi saada Turvasta kuka tahansa (0–99-vuotias) vauvasta vaariin ilman terveysselvitystä. Tavallisimmin tapaturmavakuutuksesta korvataan erilaisia tutkimuksia ja hoitokuluja, kuten kipsauksia tai röntgenkuvia ilman omavastuuta.

Lapsi makaa lumessa lumilaudan kanssa.

Tapaturmavakuutus urheillessa

Kaikenikäisillä tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-ajan urheilussa, kuten kaveriporukan pallopeleissä tai lenkkeillessä. Poikkeuksen tähän tekee kilpaurheilu, eli urheiluliittojen ja -seurojen alaisuudessa tapahtuva kilpailullinen urheilu, joka yleensä vaatii myös kilpailulisenssin.

Kilpaurheilu ei sisälly yli 18-vuotiaiden tapaturmavakuutukseen, vaan kilpaurheilua varten on syytä hankkia erillinen urheiluvakuutus, jos seuralla tai joukkueella ei ole jäsenilleen tapaturmavakuutusta.

Lapsen tapaturmavakuutukseen kilpaurheilu kuitenkin sisältyy 18-vuotiaaksi saakka. Perheiden nuoret jalkapalloilijat, jääkiekkoilijat, voimistelijat ja muut kilpaurheilijat eivät tarvitsekaan erillistä urheiluvakuutusta, kun heillä on Turvan täysajan tapaturmavakuutus.

Kun urheilija täyttää 18 vuotta

Kun vakuutettu täyttää 18 vuotta, tapaturmavakuutus jatkuu automaattisesti. Kilpaurheilussa sattuvat tapaturmat eivät kuitenkaan sisälly vakuutukseen enää 18-vuotispäivän jälkeen. Tällöin on syytä olla yhteydessä Turvaan, jos kilpaurheilu jatkuu ja siinä sattuvien haavereiden varalle tarvitaan vakuutus.

Lapsen tapaturmavakuutus on osa terveysvakuutusta . Turvan asiantuntijoiden kanssa onkin syytä selvittää, onko vakuutusturvaan tarpeen sisällyttää myös sairauskuluvakuutus tai esimerkiksi matkustajavakuutus . Katso yhteystiedot täältä .

Tutustu myös Turvan lapsivakuutukseen .