Omakotitalo

Omakotitalo, Kotivakuutus

Omakotitalossa asuvan tulee vakuuttaa irtaimistonsa lisäksi myös itse rakennus. Rakennuksen vakuutuksella voit vakuuttaa asuinrakennuksen, vapaa-ajan rakennuksen sekä ulkorakennuksen. Rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii aina rakennuksen omistaja.

Kotivakuutus nyt verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Lyhyesti

  • Suosittelemme rakennukselle laajinta mahdollista täysarvoperusteista vakuutusta. Vakuutusmuodon valintaan vaikuttaa rakennuksen ikä, kunto sekä rakennukseen tehdyt perusparannukset.
  • Omakotitalossa asuva tarvitsee myös irtaimistovakutuksen. Koti-irtaimisto kannattaa vakuuttaa myös täysarvovakuutuksena. Kun asuinneliöt on oikein ilmoitettu, irtaimisto on vakuutettu täydestä arvostaan.
  • Rakennuksen vakuutukseen sisältyvät myös pihapiiri kasvustoineen ja alle kuuden neliön rakennelmat, kuten esimerkiksi leikkimökki. Tätä suuremmat piharakennukset vakuutetaan erikseen.
  • Voit vaikuttaa vakuutuksen hintaan omavastuun määrällä. Mitä suurempi omavastuu, sitä pienempi on vakuutuksen hinta.

Omakotitalon vakuutukset - Vertailutaulukko

 

Isokoto

Isohima

Vakikoto

Pikkukoto

 

Rikkoutuminen tai muu äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma
Varkaus, murto , ryöstö, ilkivalta
Vuotovahingot
Salamanisku ja sähköilmiö
Räjähdys
Liikenne- ja vesiliikenneonnettomuus
Villieläinten aiheuttamat vahingot
Raesadevahingot
Myrskyvahingot
Poikkeukselliset tulvavahingot
Palo- ja nokivahingot
Matkatavaravahinko

Vakuutustuotteet


Laaja kotivakuutus

Turvan laajin kotivakuutus, Isokoto, korvaa rakennukselle aiheutuneita rikkoutumisvahinkoja. Rakennuksen talotekniikan (LVISA-laitteiden) rikkoutuminen korvataan vain tästä laajimmasta vakuutuksesta.

Laaja Isokoto-vakuutus korvaa irtaimistolle sattuneita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Vakuutus on voimassa myös matkatavaravakuutuksena 4500 euroon asti alle 45 vuorokautta kestävillä matkoilla kaikkialla maailmassa. Vakuutus sisältää myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Nuorten Isohima irtaimistovakuutus on edullinen, alle 27-vuotiaan nuoren kotivakuutus. Vakuutus korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja, ja vahingon sattuessa omavastuu on pienempi kuin tavallisessa kodin irtaimistovakuutuksessa. Isohima on hyvä turva myös opiskelija-asunnon irtaimistolle. Vakuutus on voimassa myös matkatavaravakuutuksena 4 500 euroon asti alle kuusi kuukautta kestävillä matkoilla kaikkialla maailmassa. Vakuutus sisältää myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Perus kotivakuutus

Turvan Vakikoto korvaa rakennukselle aiheutuneet palo-, vuoto-, myrsky-, tulva-, sekä ilkivaltavahinkoja ehdoissa mainituin edellytyksin. Vakuutus ei sisällä rakennuksen rikkoutumisvahinkoja eikä LVISA-laitteiden rikkoutumisia.

Vakikoto korvaa irtaimistolle sattuneita murto-, ryöstö-, vuoto-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja sekä palo-, myrsky- ja sähköilmiövahinkoja. Vakuutus ei sisällä rikkoutumisvahinkoja eikä matkatavaravakuutusta.

Suppea kotivakuutus

Turvan Pikkukoto korvaa rakennukselle aiheutuneita palo- ja nokivahinkoja sekä myrskyvahinkoja ehdoissa mainituin edellytyksin. Vakuutukseen ei sisälly rakennuksen rikkoutumisvahingot, LVISA-laitteiden rikkoutumisvahingot, vuoto- tai ilkivaltavahingot.

Pikkukoto korvaa irtaimistolle sattuneita palo-, noki- ja myrskyvahinkoja. Vakuutus ei sisällä murto-, ryöstö-, vuoto-, varkaus-, sähköilmiö-, eikä ilkivaltavahinkoja. Vakuutukseen ei sisälly myöskään esineiden rikkoutumisvahingot eikä matkatavaravakuutus.


Katso myös:

Vapaa-ajan asunto, Kotivakuutus, Mökki
Vapaa-ajan asunto

Vakuutus vapaa-ajan asunnolle

Tutustu Turvan autovakuutuksiin
Henkilöauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle henkilöautolle.

Henkilövakuutus, Aikuisen ja nuoren vakuutukset
Aikuisen ja nuoren vakuutukset

Henkilövakuutukset aikuisille ja nuorille