Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Omakotitalon kotivakuutus

Omakotitaloasujana sinun kannattaa ottaa vakuutus irtaimiston lisäksi myös talolle sekä muille tontilla sijaitseville rakennuksille. Jos asut asunto-osakeyhtiömuotoisessa omakotitalossa, sinun tulee vakuuttaa vain irtaimistosi ja kiinteät sisusteet. Talosi vakuuttamisesta huolehtii taloyhtiö.

Kotivakuutus verkosta -20 %

Nyt saat Turvan verkkokaupasta ostettuun kotivakuutukseen 20 % verkko-ostajan edun ensimmäiseksi vuodeksi koodilla KOTI2023. Etu koskee kotivakuutuksen irtaimistoa ja rakennusta. Lue edusta tarkemmin.Laske hinta ja osta

Hyvä tietää omakotitalon kotivakuutuksesta

 • Voit valita irtaimistolle ja talolle erikseen kotivakuutuksen kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea.
 • Saunat sekä kooltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen.
 • Halutessasi voit laajentaa laajaa koti-irtaimistovakuutusta Laaja Plus -turvan tuomilla lisäetuuksilla.
 • Kun kotisi on vakuutettu Turvassa, sopimukseen kuuluvat myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Laske hinta ja osta


Millaisia vahinkoja kotivakuutus korvaa?

  Laaja Perus Suppea

Lisäturva koti-irtaimistolle, joka tekee laajasta irtaimiston vakuuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen lisäturva irtaimistolle Laaja Plus -lisäturva, ei sisälly Laaja Plus -lisäturva, ei sisälly

Esimerkiksi:
- parketti vahingoittuu
- jääkaappi rikkoutuu
- pakastimen termostaatti rikkoutuu ja pakasteet sulavat
- ilmalämpöpumppu rikkoutuu

Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, sisältyy Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, ei sisälly Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, ei sisälly

Esimerkiksi:
- puhelimen näyttö rikkoutuu
- ukkonen rikkoo television

Tavaroiden rikkoutuminen, sisältyy Tavaroiden rikkoutuminen, ei sisälly Tavaroiden rikkoutuminen, ei sisälly

Esimerkiksi:
- astianpesukone päästää vedet lattialle
- talon käyttövesiputkisto rikkoutuu ja aiheuttaa vuodon

Vuotovahinko, sisältyy Vuotovahinko, sisältyy Vuotovahinko, ei sisälly

- Poikkeuksellisesta rankkasateesta (30 mm/h tai 75 mm/vrk) tai poikkeuksellisesta veden- tai merenpinnan noususta aiheutunut vahinko.

Poikkeuksellinen tulva, sisältyy Poikkeuksellinen tulva, sisältyy Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Esimerkiksi:
- lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa
- taloon murtaudutaan ja viedään omaisuutta

Varkaus ja vahingonteko, sisältyy Varkaus ja vahingonteko, sisältyy Valinnainen lisäturva

Esimerkiksi:
- kaatunut puu vahingoittaa rakennusta
- rakennuksen peltikatto vaurioituu myrskyn voimasta

Luonnonilmiö, sisältyy Luonnonilmiö, sisältyy valinnainen lisäturva

Esimerkiksi:
- tulipalo vahingoittaa rakennusta ja tuhoaa omaisuutta
- savuvahingot ja sammutusvedet tekevät kodista asumiskelvottoman

Tulipalo, sisältyy Tulipalo, sisältyy Tulipalo, sisältyy

Näiden esimerkkien lisäksi kotivakuutus korvaa paljon muutakin. Vakuutusoppaassa kerrotaan myös vakuutukseen liittyvistä rajoituksista. Tutustu avaintietoesitteeseen, vakuutusoppaaseen ja -ehtoihin:

Millainen vakuutus omakotitalolle?

Kattava laaja kotivakuutus

Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla.

Vielä kattavampi Laaja Plus -lisäturva kotivakuutukseen

 • Korvaa koti-irtaimistoa pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla
 • Korvaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja yhteensä enintään 2000 euroon asti yksityiskäytössäsi olevaa laitetta kohti.
 • Kiinteisiin sisustuksiin kuuluvat myös yhtiöjärjestyksessä mainitut huoneistoa koskevat osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennukset. Kiinteitä sisuksia ovat esimerkiksi tapetit ja lattiapinnoitteet.
 • Säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaaan pois kotoa.

Voit ostaa Laaja Plus -lisäturvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Joskus perustason kotivakuutus riittää

Perustaso on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa rikkoutumisvahinkojen varalta, mutta haluat turvata omaisuutesi esimerkiksi palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalta.

Suppea kotivakuutus tarpeesi mukaan

Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Palovahinkojen lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan myös vahinkoja, jotka johtuvat luonnonilmiöistä, varkaudesta tai vahingonteosta.

Matkatavaraturva mukaan matkalle

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukanan olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

Laske hinta ja osta


Miksi kannattaa valita Turvan kotivakuutus?

 1. Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta. Lue lisää asiakaseduistamme.
 2. Turvalla on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Lue lisää erinomaisesta palvelustamme.
 3. Turva on kotimainen yritys ja tuotteita koristaa avainlippu. Turvan asiakkaana luot hyvinvointia myös muille suomalaisille, sillä Turva työllistää ympäri Suomea yli 300 vakuutusalan ammattilaista. Lue lisää avainlipusta tästä.Usein kysytyt kysymykset kotivakuutuksesta

Jos sinulla on jo kotivakuutus Turvassa ja olet muuttamassa, sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Lue lisää muutonaikaisesta vakuutusturvasta ja tee osoitteenmuutos kätevästi verkossa.


Ilmoita osoitteenmuutoksesta


Irtaimistolla tarkoitetaan kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa ja säilytystiloissa, kuten kellari- ja ullakkovarastoissa, jotka ovat omassa käytössä. Lue lisää, missä kaikkialla kotivakuutus on voimassa.


Kun otat vakuutuksen omakotitalollesi, turvaat itse rakennuksen, siihen kuuluvan tekniikan sekä kiinteät sisustukset. Saunat ja kooltaan yli 15 neliön piharakennukset tai -rakennelmat, kuten varasto tai autotalli pitää vakuuttaa aina erikseen.


Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutuksenottajan ikä, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, rakennuksen sijaintipaikkakunta, käyttötarkoitus ja tekniset ominaisuudet sekä mahdollinen enimmäiskorvausmäärä. Täysarvovakuutuksessa vakuutusmaksuun vaikuttaa erityisesti rakennuksen koko, joka lasketaan bruttopinta-alan perusteella. Myös omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutusmaksuun. Korkeamman omavastuun myötä maksat itse enemmän vahingon sattuessa, mutta vakuutusmaksu on pienempi.


Rakennuksen vakuutus on voimassa myös sen rakentamisen ja remontoinnin aikana. Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet.

Lisäksi vakuutus kattaa 5 000 euroon asti rakennus- ja korjaustyötä varten vuokratut ja lainatut koneet ja laitteet sekä tilapäiset työmaarakennelmat ja -rakennukset.

Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.
Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa
itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Tutustu talkoovakuutukseen tästä. Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Tutustu tapaturmavakuutukseen tästä.

Vastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää tai törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu. Voit joutua korvausvastuuseen myös, jos huolimattomuutesi aiheuttaa naapurin asuntoon vesivahingon. Vastuuturva ei kuitenkaan korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja tai esimerkiksi vahinkoa, joka johtuu siitä, että suihku- tai kylpyveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena. Lue lisää vastuu- ja oikeusturvasta kodin vakuutusoppaasta.


Kännykän tai muiden älylaitteiden rikkoutumisia korvataan Turvan laajan tason kotivakuutuksesta. Älylaitteiden hajoamiset ovatkin yleisimpiä vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Turvassa laajan tason kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, voit korjauttaa rikkoutuneen puhelimesi vaivattomasti yhteistyökumppanillamme Fonumilla. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan sinulta kysytään Fonumilla tarvittavat yksityiskohdat vahinkoasian hoitamiseksi. Lue, kuinka helposti voit korjauttaa rikkinäisen mobiililaitteesi.


 • Kun rakennuksellesi tai irtaimistollesi tapahtuu vahinko, saat avun korvauspalvelustamme 01019 5108. Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Voit tehdä vahinkoilmoituksen myös verkkopalvelussamme.
 • Kodin omaisuusvahingoissa, joissa tarvitaan pikaista apua, esimerkiksi palo- tai vesivahingoissa voit ottaa yhteyttä hätäpalveluun 01019 5111. Hätäpalvelu palvelee 24 h vuoden jokaisena päivänä.

Vahinkoilmoitus on tehtävä vuoden kuluessa siitä, kun sait tietää vahingosta ja mahdollisuudestasi korvaukseen.

Jos omaisuusvahinkojen korvaus viivästyy tarvittavien selvitysten saamisesta yli kuukauden tai henkilövahinkojen kohdalla kolmen kuukauden, Turva maksaa korvaukselle viivästyskorkoa.

Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen

Sinua saattavat kiinnostaa myös:Katso myös: