Mopo

Mopovakuutus

Mopolle tarvitaan aina lakisääteinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, koska liikenteessä voit aiheuttaa vahinkoa paitsi itsellesi, myös ulkopuoliselle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.

Oman mopon vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen mopovakuutus. Mopon Peruskasko korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Jos sinulla on mopoauto, löydät tietoa sen vakuuttamisesta täältä.

Kaskovakuutukset verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen myös mopolle. Vakuutuksen ottaa mopon omistaja tai haltija. Kaskovakuutus korvaa omalle mopolle sattuneita vahinkoja.
  • Turvan mopovakuutuksessa (alkamispäivä 1.6.2017 tai sen jälkeen) vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun.
    Jos käytät mopoa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä talvikausi on valmiiksi otettu maksussa huomioon. Jos taas ajat vähemmän, mopo kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Jos poisto kestää huhti-lokakuussa vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, hyvitämme ajokauden maksua liikenne- ja kaskovakuutuksesta.
  • Jos vakuutuksesi on alkanut ennen 1.6.2017 ja haluat poistaa mopon liikennekäytöstä, irtisano liikennevakuutus maksuhyvityksen saamiseksi.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Peruskasko

Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Ulkomaan vastuu
Eläintörmäys
Luonnonilmiö
Rahoitus

Vakuutustuotteet


Peruskasko

Peruskasko korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Sen voi ottaa alle 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus


Hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutus sisältää hirvi-, ilkivalta-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Lisätietoa ajoneuvon vakuuttamisesta


Avaintietoesitteet, vakuutusoppaat ja -ehdot

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa.

Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.


Autovakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Vihreä kortti mukaan ulkomaan automatkoille

Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Tilaa vihreä kortti


Mitä tehdä, jos vahinko tapahtuu?

Jos ajoneuvollesi tapahtuu vahinko, saat puhelimitse avun korvauspalvelustamme. Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Lue lisää vahingon ilmoittamisesta.