Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matkailu­auton vakuutus

Matkailuautolle tarvitset pakollisen liikennevakuutuksen. Lisäksi voit turvata matkailuautosi kolari-, hirvi-, palo- ja varkausvahinkojen varalta vapaaehtoisella kaskovakuutuksella.

Voit valita matkailuauton kaskon laajuuden tarpeidesi mukaan.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus kaskovakuutuksista.

Hätäpalvelu auttaa tien päällä 24/7, tilaa hinaus verkosta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä matkailuauton vakuutus korvaa?

Kaikenvara on laajin kaskovakuutuksemme matkailuautolle ja voit ottaa sen enintään 20 vuotta vanhalle asuntoautolle. Hirvi-palo-varkausvakuutuksen tai palo-varkausvakuutuksen voit ottaa enintään 30 vuotta vanhalle asuntoautolle.

KaikenvaraHirvi-palo-varkausPalo-varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan auton omistajalle tai leasing-vuokranantajalle auton menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla autopalveluvakuutus on voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa, MP Turvakaskossa, Peruskaskossa ja Kaikenvarassa. Autopalveluvakuutus päättyy, kun ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä on kulunut 16 vuotta.

Sisältyy vakuutukseen

Alle 16 v vanhalle autolle

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan päiväkorvaus päiviltä, jolloin et voi käyttää ajoneuvoasi esinevakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Lasivakuutus korvaa ajoneuvon tuulilasiin, sivulaseihin ja takalasiin osuneen iskun lasille aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Jos lasi korjataan, omavastuuta ei ole.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Matkailuauton vakuutuksen hinta

Matkailuauton vakuutuksen hinta muodostuu ajoneuvon ja kuskin mukaan. Kokeneena tien päällä liikkujana voit saada asuntoautollesi 80 % liikennevakuutusbonuksen jopa välittömästi. Voit tarkistaa oman bonuksesi, kun kirjaudut laskurille ennen hinnan laskemista.

Laske hinta ja osta

Usein kysyttyä

Liikennevakuutuksen lisäksi voit valita vapaaehtoisen vakuutuksen kolmesta vaihtoehdosta.

Kaikenvara on laajin kaskovakuutuksemme matkailuautolle ja voit ottaa sen enintään 20 vuotta vanhalle matkailuautolle. Kaikenvara sisältää mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Voit valita bonuksellisen tai bonuksettoman vakuutuksen ja siihen vielä lisäturvaksi lasivakuutuksen ja keskeytysvakuutuksen.

Hirvi-palo-varkausvakuutus korvaa nimensä mukaan hirvi-, palo- ja varkausvahinkoja. Lisäksi se sisältää oikeusturvavakuutuksen ja autopalveluvakuutuksen alle 16 vuotta vanhalle autolle. Hirvi-palo-varkausvakuutuksen voit ottaa enintään 30 vuotta vanhalle asuntoautolle.

Palo-varkausvakuutus on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle matkailuautolle. Palo- ja varkausvakuutuksen lisäksi se sisältää oikeusturvavakuutuksen.

Vakuutusmaksuusi vaikuttavat esimerkiksi ajoneuvosi tekniset tiedot sekä ajoneuvon haltijan ikä.

Liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa ja sekä vastuuvakuutuksena myös ETA:n ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Kaskovakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Vakuutukset eivät ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä eivätkä Iranissa. Tarkista muut voimassaoloon ja omavastuuseen liittyvät poikkeukset vakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Ajoneuvosi lisäksi kaskoon kuuluvat sen vakiovarusteet sekä esimerkiksi seuraavia varusteita: palosammutin, ensiapulaukku, lasten turvaistuimet, vetokoukku ja varkaudenestolaite. Kaikenvara-vakuutukseen kuuluu lisäksi muut ajoneuvon käyttöön liittyvät tavanomaiset lisävarusteet ja kiinteästi asennetut kodinkoneet.

Vakuutukseen eivät kuulu esimerkiksi vaatteet, vuodevaatteet, ruokailuvälineet, ruokatarvikkeet eikä muu vastaava irtain omaisuus.

Kun automatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle, ota mukaan vihreä kortti. Se on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Lisätietoja vihreästä kortista ja vakuutuksen voimassaoloalueesta saat Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Voit tilata maksuttoman vihreän kortin täältä.

Tarkista ennen matkalle lähtöä kaskovakuutuksen voimassaoloalueen poikkeukset vakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa. Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Autovakuutuslaskuri

Liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton voit tehdä helposti verkossa Traficomin sivuilla. Tieto ajoneuvon liikennekäytöstäpoistosta ja -käyttöönotosta välittyy Traficomista Turvaan automaattisesti. Lue lisää ajoneuvon liikennekäytöstäpoistosta täältä.

Kyllä voit! Saat kaskovakuutuksen vuodeksi 20 % alennuksella verkkokaupasta. Lisäksi tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske henki- ja liikennevakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Asiaa matkailuauton vakuutuksesta

Automatka ulkomaille

Ulkomaille suuntautuvaa automatkaa suunniteltaessa on hyvä tietää muutamia asioita.

Vinkit suunnitteluun

Mihin green cardia tarvitaan?

Vihreä kortti eli green card on vakuutusyhtiön antama kansainvälinen todistus siitä, että liikennevakuutus on voimassa.

Lue lisää vihreästä kortista

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Tutustu Turvan palveluun

Tutustu myös muihin vakuutuksiin