Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kerros- ja rivitalon kotivakuutus

Rivi- ja kerrostalossa asuessasi tarvitset kotivakuutuksen, joka turvaa kotisi tavarat sekä lattia- ja seinäpinnat. Kotivakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon takia muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Kotivakuutukset verkosta vuodeksi -20 %

Nyt saat Turvan verkkokaupasta ostettuun kotivakuutukseen 20 % verkko-ostajan edun ensimmäiseksi vuodeksi koodilla KOTI2023. Etu koskee kotivakuutuksen irtaimistoa ja rakennusta. Ensimmäisen vuodenkaan jälkeen hinta ei päätä huimaa, kun saat ammattiliiton jäsenen jatkuvan 10 % alennuksen. Lue edusta tarkemmin.Laske hinta ja osta

Kotivakuutukseen täyden kympin alennukset!

Tarjoamme kotivakuutukseen jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta.

Laske hinta ja osta


Mitä irtaimiston kotivakuutus turvaa?

  1. Irtaimistovakuutus turvaa muun muassa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuuden.
  2. Koti-irtaimistovakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon takia muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.
Laske hinta ja osta

Mitä kerros- ja rivitalon vakuutus korvaa?

Laajat kotivakuutukset tarjoavat parhainta turvaa kodillesi. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Vertaile vakuutuksia ja valitse itsellesi sopivin laajuus.

  Laaja Perus Suppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen lisäturva Laaja Plus -lisäturva, ei sisälly Laaja Plus -lisäturva, ei sisälly

Esimerkiksi:
- puhelimen näyttö rikkoutuu
- ukkonen rikkoo television

Tavaroiden rikkoutuminen, sisältyy Tavaroiden rikkoutuminen, ei sisälly Tavaroiden rikkoutuminen, ei sisälly

Esimerkiksi:
- parketti vahingoittuu
- jääkaappi rikkoutuu

Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, sisältyy Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, ei sisälly Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen, ei sisälly

Esimerkiksi:
- astianpesukone päästää vedet lattialle
- koti on asuinkelvoton taloyhtiön putkivuodon vuoksi ja tarvitaan tilapäisasunto

Vuotovahinko, sisältyy Vuotovahinko, sisältyy Vuotovahinko, ei sisälly

Esimerkiksi:
- lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa
- varastoon murtaudutaan ja viedään kalusteita

Varkaus ja murto, sisältyy Varkaus ja murto, sisältyy valinnainen lisäturva

Esimerkiksi:
- tulipalo tuhoaa kaiken omaisuuden
- savuvahingot ja sammutusvedet tekevät kodista asumiskelvottoman

Tulipalo, sisältyy Tulipalo, sisältyy Tulipalo, sisältyy

Näiden esimerkkien lisäksi kotivakuutus korvaa paljon muutakin. Vakuutusoppaassa kerrotaan myös vakuutukseen liittyvistä rajoituksista. Tutustu avaintietoesitteeseen, vakuutusoppaaseen ja -ehtoihin:

Millaisen kotivakuutuksen valitsen?

Kattava laaja kotivakuutus

Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla.

Vielä kattavampi Laaja Plus -lisäturva kotivakuutukseen

  • Korvaa koti-irtaimistoa pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla
  • Korvaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja yhteensä enintään 2000 euroon asti yksityiskäytössäsi olevaa laitetta kohti.
  • Kiinteisiin sisustuksiin kuuluvat myös yhtiöjärjestyksessä mainitut huoneistoa koskevat osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennukset. Kiinteitä sisuksia ovat esimerkiksi tapetit ja lattiapinnoitteet.
  • Säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaaan pois kotoa.

Voit ostaa Laaja Plus -lisäturvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Joskus perustason kotivakuutus riittää

Perustaso on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa rikkoutumisvahinkojen varalta, mutta haluat turvata omaisuutesi esimerkiksi palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalta.

Suppea kotivakuutus tarpeesi mukaan

Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Palovahinkojen lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan myös vahinkoja, jotka johtuvat luonnonilmiöistä, varkaudesta tai vahingonteosta.

Matkatavaraturva mukaan matkalle

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukanan olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.


Laske hinta ja osta


Kerros- ja rivitalon kotivakuutuksen hinta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus.

Laske hinta ja osta

Usein kysytyt kysymykset kotivakuutuksesta

Jos sinulla on jo kotivakuutus Turvassa ja olet muuttamassa, sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Lue lisää muutonaikaisesta vakuutusturvasta ja tee osoitteenmuutos kätevästi verkossa.


Ilmoita osoitteenmuutoksesta


Irtaimistolla tarkoitetaan kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa ja säilytystiloissa, kuten kellari- ja ullakkovarastoissa, jotka ovat omassa käytössä. Lue lisää, missä kaikkialla kotivakuutus on voimassa.


Vastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää tai törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu. Voit joutua korvausvastuuseen myös, jos huolimattomuutesi aiheuttaa naapurin asuntoon vesivahingon. Vastuuturva ei kuitenkaan korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja tai esimerkiksi vahinkoa, joka johtuu siitä, että suihku- tai kylpyveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.


Kännykän tai muiden älylaitteiden rikkoutumisia korvataan Turvan laajan tason kotivakuutuksesta. Älylaitteiden hajoamiset ovatkin yleisimpiä vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Turvassa laajan tason kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, voit korjauttaa rikkoutuneen puhelimesi vaivattomasti yhteistyökumppanillamme Fonumilla. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan sinulta kysytään Fonumilla tarvittavat yksityiskohdat vahinkoasian hoitamiseksi. Lue, kuinka helposti voit korjauttaa rikkinäisen mobiililaitteesi.


Kun rakennuksellesi tai irtaimistollesi tapahtuu vahinko, saat avun korvauspalvelustamme 01019 5108.

Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Vahinkoilmoitus on tehtävä vuoden kuluessa siitä, kun sait tietää vahingosta ja mahdollisuudestasi korvaukseen. Voit tehdä vahinkoilmoituksen myös verkkopalvelussamme. Jos omaisuusvahinkojen korvaus viivästyy tarvittavien selvitysten saamisesta yli kuukauden tai henkilövahinkojen kohdalla kolmen kuukauden, Turva maksaa korvaukselle viivästyskorkoa.

Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen


Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus.

Miksi kannattaa valita Turvan kotivakuutus?

  1. Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta. Lue lisää asiakaseduistamme.
  2. Turvalla on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Lue lisää erinomaisesta palvelustamme.
  3. Turva on kotimainen yritys ja tuotteita koristaa avainlippu. Turvan asiakkaana luot hyvinvointia myös muille suomalaisille, sillä Turva työllistää ympäri Suomea yli 300 vakuutusalan ammattilaista. Lue lisää avainlipusta tästä.

Katso myös: