Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Kodin vakuutuksilla voit turvata kodin, kesämökin, ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun vapaa-ajan asunnon, rakenteilla olevan asuinrakennuksen, niihin liittyvät piharakennukset sekä irtaimiston. Kotivakuutukseen kuuluva vastuu- ja oikeusturvavakuutus on myös tärkeä osa vakuutusturvaasi.

Kotivakuutukseen täyden kympin alennukset!

Tarjoamme kotivakuutukseen jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset ei koske liikennevakuutusta.Kotivakuutuksen hinta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen kotivakuutuksen hintaan puolestaan vaikuttaa valitun vakuutusturvan, omavastuun ja rakennuksen sijaintipaikkakunnan lisäksi rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, bruttopinta-ala, käyttötarkoitus sekä lämmönjakelutapa. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavinta turvaa omaisuudellesi. Vain laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja tai matkatavaravahinkoja. Lisäksi laaja kotivakuutus korvaa muita vahinkoja laajemmin kuin muut kotivakuutuksemme. Vakikoto on perustason kotivakuutus, joka korvaa muun muassa tulipalo-, noki-, räjähdys-, salamanisku-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppein kotivakuutus Pikkukoto korvaa palovahinkojen lisäksi noki- ja myrskyvahinkoja.

Vastuuvakuutus sisältyy kotivakuutukseen

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi lapsesi naarmuttaa naapurin autoa tai törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu. Voit joutua korvausvastuuseen myös, jos huolimattomuutesi aiheuttaa naapurin asuntoon vesivahingon. Vastuuturva ei kuitenkaan korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja tai esimerkiksi vahinkoa, joka johtuu siitä, että suihku- tai kylpyveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.


Mitä irtaimiston vakuutus turvaa?

Irtaimiston kotivakuutus on turvanasi, jos kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tavaroita kohtaa äkillinen ja yllättävä vahinko. Irtaimistovakuutukseen kuuluvat muun muassa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Täysarvovakuuttaminen kannattaa

Suosittelemme irtaimistolle täysarvovakuutusta, jolloin irtaimisto on vakuutettu asuinpinta-alan mukaan laskettaviin enimmäiskorvausmääriin asti.
Enimmäiskorvausmäärien riittävyyttä voit arvioida miettimällä mitä tavarat maksaisivat, jos ostaisit ne kaikki uusina.

Määrää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon
  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa
  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja
  • on korvattu laadukkaammilla.

Erillistä vakuutusturvaa tarvitset, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 4 500 euron arvoista tavaraa
  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä
  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Kotivakuutus remontoinnin tai rakentamisen aikana

Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet.

Lisäksi vakuutus kattaa rakennustyömaalla olevat työkalut, vuokratut ja lainatut koneet (nostureita lukuunottamatta) ja tilapäisen työmaakopin yhteensä enintään 4 000 euroon asti ilman rikkoutumisvahinkoja. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutus voivat olla avuksi, jos rakentaessa aiheutuu esimerkiksi vahinkoa ulkopuoliselle.

Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa
itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella.


Mitä tehdä, kun vahinko tapahtuu?

Kun rakennuksellesi tai irtaimistollesi tapahtuu vahinko, saat avun korvauspalvelustamme 01019 5108. Palvelemme sinua ma-pe klo 8-17.

Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Vahinkoilmoitus on tehtävä vuoden kuluessa siitä, kun sait tietää vahingosta ja mahdollisuudestasi korvaukseen. Voit tehdä vahinkoilmoituksen myös verkkopalvelussamme. Jos omaisuusvahinkojen korvaus viivästyy tarvittavien selvitysten saamisesta yli kuukauden tai henkilövahinkojen kohdalla kolmen kuukauden, Turva maksaa korvaukselle viivästyskorkoa.