Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Kotivakuutuksella voit turvata kodin, kesämökin, ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun vapaa-ajan asunnon, rakenteilla olevan asuinrakennuksen, niihin liittyvät piharakennukset sekä irtaimiston. Kotivakuutukseen kuuluva vastuu- ja oikeusturvavakuutus on myös tärkeä osa vakuutusturvaasi.

Kotivakuutus verkosta -20 %

Nyt saat Turvan verkkokaupasta ostettuun kotivakuutukseen 20 % verkko-ostajan edun ensimmäiseksi vuodeksi koodilla KOTI2023. Etu koskee kotivakuutuksen irtaimistoa ja rakennusta. Lue edusta tarkemmin.Laske hinta ja osta

Kerros- tai rivitalon kotivakuutus

Tutustu

Omakotitalon kotivakuutus

Tutustu

Paritalon tai erillistalon kotivakuutus

Tutustu

Mökin vakuutus

Tutustu


Laske kotivakuutuksen hinta verkossa

Kerrostalon, rivitalon, paritalon ja omakotitalon kotivakuutuksen hinnan voit laskea kätevästi vakuutuslaskurillamme. Saat laskurilta kotivakuutuksen hinnan jo muutamalla klikkauksella. Laske hinta ja osta kotivakuutus verkosta. Huom! Jos vierailet kotivakuutuslaskurilla mobiililaitteella, voit tarkastella hintaa ja kampanjakoodia sivun alareunasta.

Laske hinta ja osta

Mikä on paras kotivakuutus juuri sinulle?

Laajat kotivakuutukset tarjoavat parhainta turvaa kodillesi. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa vielä lisäksi Laaja Plus -lisäturvalla. Vertaile vakuutuksia ja valitse itsellesi sopivin laajuus.

Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi ikäsi, rakennuksen sijaintipaikkakunta, kokonaispinta-ala, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, käyttötarkoitus, tekniset ominaisuudet, enimmäiskorvausmäärä, vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä.


Kotivakuutus korvaa erilaisia vahinkoja riippuen vakuutusturvasi laajuudesta. Tuotesivuilla pystyt vertailemaan, mitä eri kotivakuutukset korvaavat. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavinta turvaa omaisuudellesi. Se korvaa esimerkiksi omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Perustason kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppea kotivakuutus korvaa suppeimmillaan vain palovahinkoja, mutta voit halutessasi laajentaa sitä murto- ja varkausturvilla.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Vastuuvakuutus korvaa toiselle henkilölle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on lain mukaan vahingonkorvausvastuussa. Vastuuvakuutus auttaa esimerkiksi silloin, kun lapsesi naarmuttaa naapurin autoa tai törmäät pyöräillessäsi jalankulkijaan, joka loukkaantuu. Turva selvittää puolestasi, oletko vahingosta korvausvastuussa. Oikeusturvavakuutus on taas apunasi monenlaisissa oikeusasioissa. Oikeusturva korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jos tarvitset lakimiesapua esimerkiksi riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka koskevat yksityiselämääsi. Tällaisia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat.

Turvan irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Rakennuksen vakuutus on voimassa myös sen rakentamisen ja remontoinnin aikana. Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet. Lisäksi vakuutus kattaa 5 000 euroon asti rakennus- ja korjaustyötä varten vuokratut ja lainatut koneet ja laitteet sekä tilapäiset työmaarakennelmat ja -rakennukset. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.

Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Tutustu talkoovakuutukseen tästä. Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Tutustu tapaturmavakuutukseen tästä.


Saamme uuden postiosoitteen tietoomme suoraan väestörekisterikeskuksesta ellei uusi osoite ole salainen tai väliaikainen.

Jos sinulla on kotivakuutus Turvassa, tarvitsemme sinulta uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Sinun ei tarvitse irtisanoa nykyistä kotivakuutustasi, vaan siirrämme sen uuteen asuntoosi ilmoituksesi perusteella. Ilmoita muutosta kätevästi verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Jos sinulla ei ole vielä kotivakuutusta Turvassa, voit ostaa sen kätevästi verkkokaupasta.

Laske hinta ja osta


Suosittelemme irtaimistolle täysarvovakuutusta, jolloin irtaimisto on vakuutettu asuinpinta-alan mukaan laskettaviin enimmäiskorvausmääriin asti. Enimmäiskorvausmäärien riittävyyttä voit arvioida miettimällä mitä tavarat maksaisivat, jos ostaisit ne kaikki uusina.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon
  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa
  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja on korvattu laadukkaammilla.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa
  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä
  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.Katso myös: