Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Kotivakuutuksella voit turvata kodin, kesämökin, ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun vapaa-ajan asunnon, rakenteilla olevan asuinrakennuksen, niihin liittyvät piharakennukset sekä irtaimiston. Kotivakuutukseen kuuluva vastuu- ja oikeusturvavakuutus on myös tärkeä osa vakuutusturvaasi.Laske hinta ja osta

Kerros- tai rivitalon kotivakuutus

Tutustu

Omakotitalon kotivakuutus

Tutustu

Paritalon tai erillistalon kotivakuutus

Tutustu

Mökin vakuutus

Tutustu


Laske kotivakuutuksen hinta verkossa

Kerrostalon, rivitalon, paritalon ja omakotitalon kotivakuutuksen hinnan voit laskea kätevästi vakuutuslaskurillamme. Saat laskurilta kotivakuutuksen hinnan jo muutamalla klikkauksella. Laske hinta ja osta kotivakuutus verkosta.

Laske hinta ja osta

Mikä vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan?

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi vakuutusturvan laajuus, vakuutuksenottajan ikä, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, rakennuksen sijaintipaikkakunta, käyttötarkoitus ja tekniset ominaisuudet sekä mahdollinen enimmäiskorvausmäärä. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavinta turvaa omaisuudellesi. Vain laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Lisäksi laaja kotivakuutus korvaa muita vahinkoja laajemmin kuin muut kotivakuutuksemme. Perustason kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, noki-, räjähdys-, salamanisku-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppea kotivakuutus korvaa suppeimmillaan vain palovahinkoja, mutta voit halutessasi laajentaa sitä murto- ja varkausturvilla.

Kotivakuutukseen täyden kympin alennukset!

  • Jatkuva 10 % jäsenalennus kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille.
  • Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen!

Alennukset ei koske liikenne- ja henkivakuutusta. Laske kotivakuutuksen hinta kätevästi laskurillamme!

Vastuuvakuutus sisältyy kotivakuutukseen

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi lapsesi naarmuttaa naapurin autoa, törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu, tai jos huolimattomuutesi aiheuttaa naapurin asuntoon vesivahingon. Vastuuturva ei kuitenkaan korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja tai esimerkiksi vahinkoa, joka johtuu siitä, että suihku- tai kylpyveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.

Mitä irtaimiston kotivakuutus turvaa?

Irtaimiston kotivakuutus on turvanasi, jos kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tavaroita kohtaa äkillinen ja yllättävä vahinko. Irtaimistovakuutukseen kuuluvat muun muassa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Täysarvovakuuttaminen kannattaa

Suosittelemme irtaimistolle täysarvovakuutusta, jolloin irtaimisto on vakuutettu asuinpinta-alan mukaan laskettaviin enimmäiskorvausmääriin asti. Enimmäiskorvausmäärien riittävyyttä voit arvioida miettimällä mitä tavarat maksaisivat, jos ostaisit ne kaikki uusina.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon
  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa
  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja on korvattu laadukkaammilla.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa
  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä
  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Kotivakuutus remontoinnin tai rakentamisen aikana

Rakennuksen vakuutus on voimassa myös sen rakentamisen ja remontoinnin aikana. Kun rakennat itsellesi uutta kotia, rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet. Lisäksi vakuutus kattaa 5 000 euroon asti rakennus- ja korjaustyötä varten vuokratut ja lainatut koneet ja laitteet sekä tilapäiset työmaarakennelmat ja -rakennukset. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.

Kun rakennat tai peruskorjaat, muista rakennuksen lisäksi vakuuttaa itsesi, perheesi ja talkooväkesi! Tutustu talkoovakuutukseen tästä. Palkatut työntekijät on vakuutettava lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Tutustu tapaturmavakuutukseen tästä.

Mitä tehdä, kun vahinko tapahtuu?

Kun rakennuksellesi tai irtaimistollesi tapahtuu vahinko, saat avun korvauspalvelustamme 01019 5108.

Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Vahinkoilmoitus on tehtävä vuoden kuluessa siitä, kun sait tietää vahingosta ja mahdollisuudestasi korvaukseen. Voit tehdä vahinkoilmoituksen myös verkkopalvelussamme. Jos omaisuusvahinkojen korvaus viivästyy tarvittavien selvitysten saamisesta yli kuukauden tai henkilövahinkojen kohdalla kolmen kuukauden, Turva maksaa korvaukselle viivästyskorkoa.Katso myös: