Perävaunu ja asuntovaunu

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.

Myös kevyt perävaunu sekä asuntovaunu tarvitsevat lakisääteisen liikennevakuutuksen. Omalle perävaunulle sattuvien vahinkojen varalle kannattaa lisäksi ottaa vapaaehtoinen vakuutus. Voit valita Kaikenvaran, joka sisältää myös kolarointi- ja ilkivaltavakuutuksen, tai suppeamman osakaskon, joka tuo turvaa esim. palo- ja varkausvahinkojen varalle.

Kaskovakuutukset verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Lyhyesti

  • Auton perävaunun ja asuntovaunun liikennevakuutus on pakollinen. Kaskovakuutus korvaa omalle vaunulle sattuvia vahinkoja.
  • Myös hinattavat laitteet on liikennevakuutettava ja rekisteröitävä.
  • Esim. traktorin tai moottoripyörän rekisteröintivelvollisuudesta vapautettu perävaunu tai moottorikelkan reki ei tarvitse omaa liikennevakuutusta.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Kaikenvara

Hirvi-palo-varkaus

Palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Keskeytys
valinnainnen
Rahoitus

Vakuutustuotteet

Kaikenvara

Kaikenvara korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Siihen voi liittää myös keskeytysvakuutuksen. Kaikenvara on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhoille perävaunuille.

Hirvi-palo-varkausvakuutus


Hirvi-, palo- ja varkausvakuutus sisältää hirvi-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhoille perävaunuille.

Palo-varkausvakuutus


Palo-varkausvakuutus sisältää palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhoille perävaunuille.

Lisätietoa ajoneuvon vakuuttamisesta

Avaintietoesitteet, vakuutusoppaat ja -ehdot

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa.

Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.


Autovakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Vihreä kortti mukaan ulkomaan automatkoille

Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Tilaa vihreä kortti


Mitä tehdä, jos vahinko tapahtuu?

Jos ajoneuvollesi tapahtuu vahinko, saat puhelimitse avun korvauspalvelustamme. Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Lue lisää vahingon ilmoittamisesta.