Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Muiden ajoneuvojen vakuutukset

Liikenteessä käytettävälle moottoriajoneuvolle täytyy ottaa lakisääteinen liikennevakuutus riippumatta siitä, onko ajoneuvo rekisteröitävä vai ei. Liikennevakuutuksen tarvitsevat myös monet työkoneet sekä esimerkiksi motocross-pyörät. Mopoautolle, mönkijälle ja traktorille on mahdollista ottaa myös kaskovakuutus.

Liikennevakuutus korvaa ihmisille liikenteessä sattuneita vahinkoja ja tilanteeseen syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Mopoautolle, mönkijälle ja traktorille voit ottaa kolarointivakuutuksen sisältävän kaskovakuutuksen tai suppeamman osakaskon.

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus kaskovakuutuksista.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Mitä muiden ajoneuvojen vakuutukset korvaavat?

Liikennevakuutus korvaa ihmisille liikenteessä sattuneita vahinkoja ja tilanteeseen syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Oman ajoneuvojen vahinkojen varalle voit ottaa kaskovakuutuksen. Kaikenvara-kaskovakuutus sisältää mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle. Hirvi-, palo- ja varkausvakuutuksen ja Palo-varkausvakuutuksen voit ottaa enintään 30 vuotiaalle ajoneuvolle.

KaikenvaraHirvi - palo - varkausPalo - varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan auton omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Mopoauton, mönkijän ja traktorin vakuutuksen hinta

Mopoauton, mönkijän ja traktorin vakuutuksen hinta muodostuu kulkupelin ja kuskin mukaan. Esimerkiksi mopoauton vakuutuksen hintaan vaikuttaa mm. oma kotikuntasi. Pyydä tästä tarjous mopoauton, mönkijän tai traktorin vakuutuksesta.

Pyydä tarjous

Usein kysyttyä

Kaikilla liikenteeseen käytettävillä moottoriajoneuvoilla on oltava lakisääteinen liikennevakuutus, riippumatta siitä, onko ajoneuvo rekisteröitävä vai ei. Pakollinen liikennevakuutus korvaa tien päällä sattuvissa ikävissä tilanteissa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Myös ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassaolevaa liikennevakuutusta.

Esimerkiksi mopoauto tai mönkijä on liikennekäytössä myös yksityisellä tiellä, piha-alueella, metsässä tai jäällä. Liikennevakuutuksen tarvitsevat myös monet työkoneet sekä esimerkiksi motocross-pyörät.

Vakuutuksen hinta muodostuu aina ajoneuvon ja kuskin mukaan. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi mopoauton, mönkijän tai traktorin paino ja oma kotikuntasi.

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaskovakuutuksista! Kun vakuutat meillä lisäksi kotisi, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Kyllä. Valittavanasi on kolme eri laajuista kaskovakuutusta, joissa on kattavuudeltaan toisistaan poikkeavat korvattavat vahingot. Laajin kaskovakuutus sisältää myös rahoitusturvan, kun omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan ajoneuvon omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Oman moottorikelkan vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Moottorikelkan Peruskasko korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Turvan moottorikelkkavakuutuksessa vakioajokausi on marraskuun alusta huhtikuun loppuun. Jos käytät moottorikelkkaa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä kesäkausi on valmiiksi otettu maksussa huomioon. Voit ajaa myös vakioajokauden ulkopuolella, jos kelejä riittää etkä ole poistanut kelkkaa liikennekäytöstä. Jos taas ajat vähemmän, moottorikelkka kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Kun poisto kestää marras-huhtikuussa vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, hyvitämme ajokauden maksua liikenne- ja kaskovakuutuksesta.

Jos moottorikelkkasi vakuutus on alkanut ennen 1.6.2017, tee liikennekäytöstä poisto vuodenajasta riippumatta silloin, kun et käytä kelkkaa liikenteeseen. Saat hyvitystä maksusta, kun poisto kestää vähintään 30 päivää kerrallaan.

Asiaa ajoneuvojen vakuuttamisesta

Kevyen sähköajoneuvon vakuutus

Tuleeko esimerkiksi sähköpotkulauta tai sähköpyörä vakuuttaa? Lue lisää ja tee testi

Kevyen sähköajoneuvon vakuutus

Auton rekisteröinti

Auton vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa.

Auton rekisteröinti

Mitä liikennevakuutus ja kasko korvaavat?

Pelkkä liikennevakuutus ei korvaa oman auton vaurioita tai auton varusteita.

Lue lisää autovakuutuksesta

Tutustu myös muihin vakuutuksiin