Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutus

Verkosta kaikki kaskot vuodeksi -15 %

Saat kaikkiin kaskoihin vuodeksi 15 % verkko-ostajan edun verkkokaupasta. Ammattiliiton jäsenenä säästät vieläkin enemmän: Saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen. Kun vakuutat meillä myös kotisi, saat vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikennevakuutusta.

Laske autovakuutuksen hinta ja bonusLaske hinta

Miksi Turvan autovakuutus?

Turvan liikennevakuutus ja Turvakasko ovat Kuluttaja-lehden testivoittajia (08/2019)

Hätäpalvelu auttaa tien päällä 24/7

Ammattiliiton jäsenille jatkuva 10 % alennus kaskoista ja ylivoimaisen kattava Liittokasko

Turva on pieni ja paras myös asiakkaiden mielestä (EpsiRating 2021)


Tietoa autovakuutuksesta

 • Autovakuutus muodostuu liikennevakuutuksesta ja kaskovakuutuksesta.
 • Kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille tulee ottaa liikennevakuutus, joka turvaa vahinkotilanteissa ihmiset sekä vahinkoon syyttömän osapuolen omaisuuden.
 • Kaskovakuutus korvaa ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja. Voit valita kaskon laajuuden tarpeesi mukaan.
 • Olemme räätälöineet ammattiliittojen jäsenten henkilöautoille ja pakettiautoille ainutlaatuisen kattavan Liittokaskon, joka sisältää muun muassa pysäköintiturvan, laajan sijaisautoedun sekä bonusturvan.

Laske hinta

Laske autovakuutuksen hinta kätevästi laskurilla

Kilpailuta autovakuutuksesi kätevästi verkossa. Voit laskea autovakuutuksen hinnan verkkokaupassamme, vaikka et ostaisikaan vakuutusta heti. Sinun tarvitsee vain tietää ajoneuvosi rekisterinumero. Kun tunnistaudut laskurin alussa, saat laskelmaan myös oikeat bonustietosi.

Laske hinta


Autovakuutuksen vertailu - mitä Turvan kaskot korvaavat?

Autovakuutus muodostuu liikennevakuutuksesta ja kaskovakuutuksesta. Liikennevakuutus korvaa vastapuolen vahinkoja, kun sinä aiheutat liikenteessä vahingon sekä kaikkien osapuolten henkilövahinkoja. Kaskovakuutus korvaa autollesi sattuneita vahinkoja valitsemasi laajuuden mukaan. Vertaile kaskovakuutuksia ja valitse ajoneuvollesi paras autovakuutus.

  Liitto­kasko Turva­kasko Perus­kasko Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Saat käyttöösi sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana kaskovahingon takia tai kun matkasi keskeytyy teknisen vian vuoksi.

Laaja sijaisautoetu, sisältyy Laaja sijaisautoetu, ei sisälly Laaja sijaisautoetu, ei sisälly Laaja sijaisautoetu, ei sisälly

Saat käyttöön sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana kaskovahingon takia.

Sijaisautoetu, ei sisälly valinnainen valinnainen Sijaisautoetu, ei sisälly

Bonusturva säilyttää kaskovakuutuksen bonuksen ennallaan yhden kolarointivahingon jälkeen. Bonusturva on Liittokaskossa voimassa heti, jos aiemmasta kaskovakuutuksestasi ei ole korvattu Turvassa vahinkoa kolmeen vuoteen. Turvakaskossa bonusturva tulee voimaan kolmen vahingottoman vuoden jälkeen.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Lasivahinkoturva korvaa ajoneuvon tuulilasiin, sivulaseihin ja takalasiin osuneen iskun lasille aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Jos lasi korjataan, omavastuuta ei ole.

Lasivahinkoturva, sisältyy Lasivahinkoturva, sisältyy valinnainen henkilöautolle valinnainen
henkilöautolle

Pysäköintiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvolle toisella moottoriajoneuvolla aiheutetun vahingon ilman bonusmenetystä, kun vahingon aiheuttaja ei ole tiedossa.

Pysäköintiturva, sisältyy Pysäköintiturva, sisältyy Pysäköintiturva, ei sisälly Pysäköintiturva, ei sisälly

Lunastusedusta maksetaan uusi vastaava ajoneuvo lunastukseen menneen tilalle tai jos uuden ajoneuvon korvauksen edellytykset eivät täyty, lunastusedusta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi.

Lunastusetu, sisältyy Lunastusetu, sisältyy Lunastusetu, ei sisälly Lunastusetu, ei sisälly

Jos ajoneuvon omistaja on rahoitusyhtiö tai autoliike tai jos ajoneuvo on leasing-vuokrattu, kaskovakuutukseen liitetään rahoitusturva korvaamaan vahinkoja ajoneuvon omistajalle.

Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, ei sisälly

Kolarointiturva korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, ei sisälly

Luonnonilmiöturva korvaa myrskyn kaataman puun, raesateen tai myrskyn irrottaman esineen sekä pysähtyneeseen autoon nousseen tulvaveden aiheuttamat vahingot.

Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, ei sisälly

Hirvivahinkoturva korvaa hirvieläinkolarista ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy

Paloturva korvaa irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy

Varkausturva korvaa ajoneuvolle varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy

Ilkivaltaturva korvaa tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy

Ulkomaan vastuuturvasta korvataan ulkomailla tapahtuneita liikennevahinkoja, joista ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuvat korvausvastuuseen.

Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy

Autopalveluetu eli hinausvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa ja Peruskaskossa.

Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy

Eläintörmäysturva korvaa ilman bonusmenetystä vahingon, jonka syynä on törmäys villi-, koti- tai lemmikkieläimeen. Hirvieläinvahingot (hirvi, poro, peura, kauris) korvataan hirvivakuutuksesta.

Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy


Kaskovakuutus antaa haluamasi kokoista turvaa autollesi

Turvasta saat ajoneuvollesi juuri niin kattavan kaskovakuutuksen kuin haluat.

Ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheilleen luotu Liittokasko on pakattu täyteen turvia ja etuja, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen kattavan kaskovakuutuksen. Liittokasko sisältää muun muassa pysäköintiturvan, lunastusedun sekä bonusturvan, jonka myötä bonuksesi ei tipu vahingon sattuessa. Vakuutukseen kuuluvan laajan sijaisautoedun turvin allesi toimitetaan jopa tunnissa vara-auto, kun oma ajopelisi simahtaa teknisen vian vuoksi tai vahingoittuu kesken matkan. Uuteen Liittokaskoon on mahdollista saada lähtöbonusta heti kättelyssä 70 %, minkä lisäksi bonusturva tulee voimaan välittömästi.


Turvakasko sopii kuskeille, jotka ovat paljon tien päällä ja haluavat tavallisten kaskoturvien lisäksi muun muassa lunastusedun, pysäköintiturvan ja turvan lasivahinkojen varalta. Turvakasko sisältää myös bonusturvan, jolla suojaat bonuksesi vahingolta jo kolmen vahingottoman vuoden jälkeen. Liittokaskon lailla Turvakasko on erinomainen valinta uudelle autolle, ja siihen on saatavilla halutessasi sijaisautoetu. Sijaisauton avulla pääset jatkamaan matkaa, vaikka vahinko sattuisi.

Peruskasko on hyvä vaihtoehto, jos haluat turvata autosi kolarivahingoilta, mutta et tarvitse esimerkiksi lunastusetua tai bonusturvaa. Peruskaskoa voit täydentää sijaisautoedulla ja henkilöauton vakuutukseen on mahdollista lisätä myös lasiturva.

Tämä kaskovakuutus sisältää myös eläintörmäysturvan ja sopii oivallisesti kuskeille, jotka pärjäävät kevyemmällä ja sen myötä edullisemmalla turvalla. Henkilöauton vakuutukseen voit halutessasi lisätä lasiturvan.

Mikä olisi paras autovakuutus autollesi? Tee testi!

Oikeanlaisen kaskovakuutuksen valinnassa voit käyttää apuna Turvan kaskovalitsinta. Testaa tästä millainen kaskovakuutus sinun autollesi sopisi parhaiten.

Autovakuutuksen hinta

Autovakuutuksen eli kaskon ja liikennevakuutuksen hinta muodostuu useista tekijöistä. Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi auton ominaisuudet sekä vakuutuksen laajuus. Kaskon bonus alentaa vakuutuksen hintaa. Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat ajoneuvon tekniset tiedot, esimerkiksi teho. Myös kotikuntasi, ikäsi ja ajohistoriasi vaikuttavat maksuun. Ajohistoriasi perusteella määräytyy liikennevakuutuksen bonusalennus. Voit tarkistaa oman bonuksesi kirjautumalla pankkitunnuksillasi autovakuutuslaskurille.

Tarkista oma bonuksesi


Kilpailuta autovakuutus

Autovakuutusten kilpailuttaminen onnistuu kätevästi vakuutuslaskurilla. Autovakuutuksen vaihtaminen Turvaan on helppoa, sillä ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanhat vakuutuksesi aiemmassa vakuutusyhtiössäsi päättyvät automaattisesti. Laske autovakuutuksen hinta vakuutuslaskurilla.

Laske hinta


Autovakuutuksen bonukset

Turvan liikennevakuutuksen lähtöbonus on 25% ja maksimibonus 80%

Näin Turvan liikennevakuutuksen bonukset kertyvät

 1. Bonusta kertyy viiden prosenttiyksikön vuosivauhdilla, jos vahinkoja ei satu.
 2. Kahden peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen bonus nousee tuplasti eli 10 prosenttiyksikköä - huolelliset kuskit palkitaan.
 3. Maksimibonuksemme on 80 %. Sen saavutettuasi olet ansainnut myös bonusturvan, joka suojaa bonuksesi vahingon sattuessa.
 4. Uudet kuskit ilman vahinkoja vakuutushistoriassaan saavat 25 prosentin lähtöbonuksen, ja maksimibonus on mahdollista saavuttaa jo kahdeksassa vuodessa.
 5. Vahingon sattuessa bonus tipahtaa 15 prosenttiyksikköä.

Esimerkki: Reilut bonukset sekä nuorille että kokeneille kuskeille

Pasi, Niina ja heidän tyttärensä Laura viettävät aktiivista elämää, ja niinpä perheessä on kaksi autoa sekä skootteri. Niina hoitaa vakuutukset koko perheelle, ja huolellisena kuskina hänellä on täydet bonukset, liikennevakuutuksessa 80 ja Liittokaskossa 70 prosenttia. Bonukset koskevat perheen kumpaakin autoa, sillä ne ovat Niinan nimissä. Kun Laura täyttää kahdeksantoista ja ajaa ajokortin, hänelle ostetaan oma auto, jonka hän vakuuttaa itse. Laura saa liikennevakuutukseen 25 % lähtöbonuksen. Laura ottaa ajoneuvolleen Turvakaskon, johon hän saa heti 70 prosentin bonuksen.

Tarkista oma bonuksesi vakuutuslaskurilla

Muista tunnistautua laskurin alussa, niin saat laskelmaan oikeat bonustietosi!
Tarkista oma bonuksesi

Bonusturva suojaa ansaitsemasi bonukset

Bonusturva kuuluu liikennevakuutukseen sekä Liitto- ja Turvakaskoon. Ansaittuasi bonusturvan säilytät saavuttamasi bonuksen vahingon sattumisesta huolimatta.

Liikennevakuutuksen bonusturva

 • tulee voimaan jopa heti, jos takanasi on riittävän monta vahingotonta vuotta ja liikennevakuutusbonuksesi on Turvassa 80 %.
 • on käytettävissä mille tahansa vakuuttamallesi autolle vahingon sattuessa.


Kaskovakuutusten bonusturva

 • on Liittokaskossa voimassa välittömästi, jos aiemmasta kaskovakuutuksestasi ei ole korvattu Turvassa vahinkoa kolmeen vuoteen.
 • Turvakaskossa bonusturva tulee voimaan kolmen vahingottoman vuoden jälkeen.
 • on ajoneuvokohtainen.

Bonusturvan käyttämällä vältyt bonuksen putoamiselta. Kun olet käyttänyt bonusturvan, seuraavat vahingot alentavat bonusta normaalisti, kunnes olet ansainnut bonusturvan uudestaan. Vahingon jälkeen liikennevakuutuksen bonusturva tulee uudelleen voimaan jo kahden vahingottoman vuoden kuluttua. Kaskovakuutuksen bonusturva tulee vahingon jälkeen voimaan kolmen vahingottoman vuoden jälkeen.

Laske hinta


 1. Voit ostaa autovakuutuksen verkkokaupasta, jättämällä tarjouspyynnön, soittamalla meille tai käymällä toimistollamme.
 2. Kun vaihdat vakuutukset Turvaan, ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanhat vakuutuksesi aiemmassa vakuutusyhtiössäsi päättyvät automaattisesti.

Voit laskea autovakuutuksen hinnan kirjautumatta verkkokaupassamme vaikka et ostaisikaan vakuutusta heti. Sinun tarvitsee vain tietää ajoneuvosi rekisterinumero. Jos haluat saada laskelmaan oikeat bonustietosi, tulee sinun kirjautua verkkopalvelun alussa. Laske autovakuutuksen hinta tästä.

Ajoneuvon rekisteröinti ja vakuuttaminen hoituvat Turvassa yhdellä kertaa. Tutustu toimintaohjeisiin ja lue lisää ajoneuvon sähköisestä rekisteröinnistä täältä.

Vakuutuksen voi ottaa joko ajoneuvon omistaja tai haltija. Ajoneuvon haltijaksi on rekisteröitävä henkilö, joka on ajoneuvon todellinen käyttäjä.

Kokeneena tien päällä liikkujana voit saada 80 % liikennevakuutusbonuksen ja 70 % kaskobonuksen jopa välittömästi. Uudet kuskit saavat liikennevakuutukseen 25 % bonuksen, ja maksimibonus on mahdollista saavuttaa jo kahdeksassa vuodessa. Tarkista oma bonuksesi Turvassa.


Voimassa oleva bonusturva suojaa bonuksen vahingon sattuessa. Bonusturva on käytettävissä mille tahansa Turvassa vakuuttamallesi autolle vahingon sattuessa. Vahingon jälkeen voit ansaita bonusturvan uudelleen ajamalla kaksi vuotta ilman vahinkoa.
Voit tarkistaa bonustietosi autovakuutuslaskurillamme. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi ennen laskurin täyttämistä, niin saat laskelmaan mukaan todelliset bonustietosi ja alennukset.

Bonusturva on Liittokaskossa voimassa heti, jos aiemmasta kaskovakuutuksestasi ei ole korvattu Turvassa vahinkoa kolmeen vuoteen. Turvakaskossa bonusturva tulee voimaan kolmen vahingottoman vuoden jälkeen. Bonusturva säilyttää kaskovakuutuksen bonuksen ennallaan yhden kolarointivahingon jälkeen.

Voit ilmoittaa vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soittamalla korvauspalveluumme numeroon 01019 5108.

Katso ohjeet vahingosta ilmoittamiseen tästä.

Rikkoutuiko autosi tuulilasi?
Lasivahingot hoituvat näppärästi yhteistyökorjaamoillamme InCarilla, Carglassilla tai Pilkingtonilla. Vahinkoilmoitusta ei siis tarvita. Lasin korjaus hoituu rahaa käyttämättä. Lasin vaihdosta maksetaan omavastuu lasikorjaamolle. Lasivakuutuksen korvaus ei vaikuta kaskon bonukseen.
Katso tarkemmat ohjeet tuulilasivahinkoihin.

Hätäpalvelu palvelee liikennevahingoissa 24/7
Jos ajoneuvosi jättää tien päälle ja tarvitset hinausta, ota yhteyttä Turvan hätäpalveluun numeroon 01019 5111. Hätäpalvelu palvelee 24h vuorokaudessa.


Kaikissa kaskovakuutuksissamme on omavastuuosuus, joka vähennetään korvaussummasta. Omavastuuosuus jää vakuutuksenottajan maksettavaksi. Omavastuu on henkilö- ja pakettiautojen kaskoissa 200 €, lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

 • sijaisautoedussa ja laajassa sijaisautoedussa ei ole omavastuuta
 • vastuuturvassa ja autopalveluedussa ei ole omavastuuta
 • lasivahinkoturvaan ei kuulu omavastuuta, jos lasi korjataan eikä vaihdeta
 • oikeusturvan omavastuu on 15 % korvauksen määrästä, vähintään 219 €
 • rahoitusvakuutuksen omavastuu on 500 €
 • Turvakaskoon ja Peruskaskoon voit halutessasi valita myös 400 euron omavastuun.

 1. Luo sähköinen varmenne ajoneuvollesi Traficom.fi-sivulla. Huom! Varmenne on voimassa 14 vuorokautta.
 2. Tee ajoneuvosta kauppakirja sekä myyjälle että ostajalle. Voit käyttää Traficomin asiointipalvelusta löytyvää kauppakirjaa/luovutuskirjaa (laita hakuun kauppakirja). Jos tunnistaudut Traficomin Oma asiointi –palveluun, voit tulostaa sieltä esitäytetyn luovutuskirjan.
 3. Kun ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle, tee luovutusilmoitus Turvan verkkopalvelussa (vakuutusyhteenveto > ajoneuvon liikennevakuutus > asiointi) tai Traficom.fi-sivulla. Luovutusilmoitus lukitsee luovutuspäivän ja päättää vakuutukset sekä ajoneuvoveron perinnän.

 1. Tarkista myyjältä saamasi sähköisen varmenteen voimassaolo Traficom.fi-sivulla. Varmenteen tarkistuspalvelussa saat lisäksi tiedon ajoneuvon mahdollisista rajoituksista ja rekisteriin merkityn omistajan nimen.
 2. Tee kauppakirja.
 3. Osta ajoneuvolle liikennevakuutus ja rekisteröi samalla omistajanvaihto. Liikennevakuutus on pakollinen ja se on edellytyksenä ajoneuvon rekisteröinnille. Voit ostaa samalla vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.
 4. Vakuutusten oston ja rekisteröinnin voit hoitaa Turvan verkkokaupassa, Turvan toimipaikoissa, autoliikkeessä tai katsastustoimipaikalla.

Liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton voit tehdä helposti verkossa Traficomin sivuilla. Tieto ajoneuvon liikennekäytöstä poistosta ja käyttöönotosta välittyy Traficomista Turvaan automaattisesti. Lue lisää ajoneuvon liikennekäytöstäpoistosta.

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Omavastuu voi vaihdella maittain. Tarkistathan sen kaskovakuutusehdoista ennen matkustamista.


Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta (aukeaa uuteen ikkunaan) voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Tilaa tästä vihreä kortti.