Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Koti­vakuutus opiskelijalle ja nuorelle

Omaan kotiin muuttava tarvitsee kotivakuutuksen, joka turvaa kodin kiinteät kalusteet ja pinnat sekä kodissa olevat tavarat. Myös soluasuntoon tarvitsee oman kotivakuutuksen.

Miksi Turvan kotivakuutus?

Irtaimiston kotivakuutus turvaa tavarasi äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta.

Korvaa sijaisasunnon, jos joudut esimerkiksi palo- tai vesivahingon takia muuttamaan pois asunnostasi.

Laaja kotivakuutus korvaa myös puhelimen ja muiden laitteiden rikkoutumisvahinkoja.

Tarjoamme kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille jatkuvan 10 % alennuksen.

Millainen kotivakuutus opiskelijalle tai nuorelle?

Laaja kotivakuutus tarjoaa nuorelle ja opiskelijalle kattavaa turvaa omaisuuden rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Lisäturvaa vakuutukseen saa valitsemalla Laaja Plus -lisäturvan.Perustason vakuutus taas on hyvä turva isompien vahinkojen, kuten palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalle. Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluaa varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Vertaile, mitä irtaimiston kotivakuutus korvaa ja valitse itsellesi sopivin laajuus.

Mitä korvataanLaajaPerusSuppea

Lisäturva, joka tekee laajasta kotivakuutuksesta entistä paremman! Korvausten ikävähennykset alkavat myöhemmin. Tietokonevahingon yhteydessä korvataan tiedostojen palautuksia. Kiinteiden sisustuksien vakuutus on laajempi. Lisäksi säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

valinnainen lisäturva

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa kodin irtaimiston, kuten puhelimen, silmälasien, television, pakastimen, huonekalujen ja muun kodin päivittäiseen käyttöön tarkoitetun esineen äkillisen rikkoutumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa 15 000 euroon asti esimerkiksi kodin lattia- ja seinäpintojen, kiinteiden kaapistojen, sähkölieden ja liesituulettimen äkillisen rikkoutumisen tai vahingoittumisen.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vuotaneen veden huoneiston pinnoitteille ja tavaroille aiheuttaman vahingon, kun vesi on vuotanut rakennuksen kiinteästä putkistosta, käyttölaitteesta, kuten astianpesukoneesta, säiliöstä tai akvaariosta. Veden lisäksi vuotanut aine voi olla myös muuta nestettä, höyryä tai kaasua.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa, kun omaisuutta varastetaan, sille aiheutetaan ilkivaltaa tai murtaudutaan lukittuun tilaan. Esimerkiksi lukittu polkupyörä varastetaan ulkoa tai lukitusta häkkivarastosta varastetaan laskettelusukset.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa, kun myrskytuuli, trombi, syöksyvirtaus tai raesade aiheuttaa rikkoutumisvahingon esimerkiksi pihapiirille tai sen kalusteille. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

valinnainen lisäturva

Korvaa irtipäässeen tulen, noen, savun tai räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi, kun tulipalo tuhoaa kaiken omaisuuden tai savuvahingot ja sammutusvedet tekevät kodista asumiskelvottoman.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, palovahingoissa enintään 18 kuukauden ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden vuoksi. Kustannuksia korvataan enintään 3 000 euroa/kuukausi. Esimerkiksi, jos tulipalo on vahingoittanut kotiasi ja joudut vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan pois kotoa. Laaja ja peruskotivakuutus korvaavat myös, jos väliaikaisen poismuuttamisen syynä on esimerkiksi astianpesukoneesta aiheutunut korvattava vuotovahinko.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa poikkeuksellisen rankkasateen, vesistö- tai merivesitulvan aiheuttaman vahingon, kun vesi tunkeutuu rakennukseen vaurioittaen rakennusta tai siellä olevaa irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa ulkopuoliselle henkilölle vahingossa aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja saattaa syntyä, jos esimerkiksi koirasi puree lenkkeilijää, lapsesi vahingoittaa naapurin autoa tai törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua riita-asioissa. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, joka korvaa omasi ja kanssasi asuvien perheenjäsentesi matkatavaroille sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia.

valinnainen lisäturva

valinnainen lisäturva

valinnainen lisäturva

Tarvitsetko todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle?

Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus.

Kirjaudu verkkopalveluun

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Kotivakuutuksen hinta nuorelle ja opiskelijalle

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä. Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta. Saat alennuksen myös silloin, kun olet liiton opiskelijajäsen.

Laske hinta ja osta

Usein kysyttyä

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, asuinpaikkakuntasi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus.

Kerros- ja rivitaloasujana vastaat oman irtaimistosi ja kotisi pinnoitteiden vahingoista ja näiden vahinkojen varalle kannattaa ottaa vakuutus. Oma kotivakuutus on hyvä olla, vaikka olisit erityisen huolellinen oman omaisuutesi kanssa. Esimerkiksi naapurin saunan kiukaan oikosulusta alkunsa saanut tulipalo voi tuhota myös sinun omaisuuttasi, jolloin oma vakuutuksesi tulee tarpeeseen.  Rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii asunto-osakeyhtiö. Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat tärkeitä, koska vahingonkorvaukset tai asianajokulut saattavat nousta korkeiksi.

Voit valita kotivakuutuksen oman tarpeesi mukaan. Turvan laajin kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan kotivakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus -lisäturvalla. Voit vertailla ja laskea hinnan vakuutuslaskurilla.

Turvan irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kännykät, tietokoneet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Irtaimistolla tarkoitetaan kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa ja säilytystiloissa, kuten kellari- ja ullakkovarastoissa, jotka ovat omassa käytössä.

Asuntokohtaisessa varastotilassa ja taloyhtiön yhteiskäytössä olevassa urheilu- ja harrastevälinevarastossa oleva irtaimistosi on vakuutettu 5 000 euroon asti. Muista pitää omaisuutesi lukittuna myös varastotiloissa.

Kännykän tai muiden älylaitteiden rikkoutumisia korvataan Turvan laajan tason kotivakuutuksesta. Älylaitteiden hajoamiset ovatkin yleisimpiä vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Turvassa laajan tason kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, voit korjauttaa rikkoutuneen puhelimesi vaivattomasti yhteistyökumppanillamme Fonumilla. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan sinulta kysytään Fonumilla tarvittavat yksityiskohdat vahinkoasian hoitamiseksi. Lue, kuinka helposti voit korjauttaa rikkinäisen mobiililaitteesi.

Soluasunnossa kaikki asukkaat tarvitsevat oman kotivakuutuksen. Vakuutat solukämpästä oman huoneesi neliöt ja yhteisistä tiloista oman osuutesi verran.

Jos sinulla on jo kotivakuutus Turvassa ja olet muuttamassa, sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Lue lisää muutonaikaisesta vakuutusturvasta ja tee osoitteenmuutos kätevästi verkossa.

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukana olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi matkatavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia.

Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin