Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
1.6.2023

Vakuutukset nuorelle aikuiselle

Kun rakkaat ihmiset ja asiat on vakuutettu, ei tarvitse murehtia etukäteen turhasta. Jos elämä kolhaisee, on hyvä olla Turvassa. Ensimmäisia vakuutuksia ottaessasi haluamme käydä vakuutuksen sisällön kanssasi läpi.

Kaksi nuorta poikaa istuu sohvalla syömässä pitsaa.

Millaisia vakuutuksia nuori aikuinen tarvitsee?

 1. 1.

  Laaja kotivakuutus antaa turvaa äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalle, esimerkiksi silloin, jos kännykkäsi rikkoutuu, oman tai vuokra-asunnon parketti vahingoittuu, astianpesukone päästää vedet lattialle tai pyöräsi varastetaan.

  Laaja kotivakuutus on hyvä turva myös opiskelija-asunnon irtaimistolle. Aina vahinko ei johdu sinusta. Irtaimistovakuutus antaa turvaa myös esimerkiksi silloin, jos naapurisi vesivahinko vahingoittaa sinunkin omaisuuttasi.

 2. 2.

  Täysajan tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-ajan lisäksi myös työaikana. Vakuutus toimii apunasi, jos esimerkiksi kompastut kotipihassa, putoat hevosen selästä tai loukkaat muuten itseäsi. Vakuutukseen sisältyy hoitokulujen lisäksi valitsemasi pysyvän haitan kertakorvaus, ja voit lisätä siihen myös turvan ohimenevän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen kuoleman varalle.

  Jos kilpaurheilet tai harrastat vakuutusehdoissa mainittuja ns. riskialttiita lajeja kuten kamppailulajeja tai sukellusta, tarvitset lisäksi urheiluvakuutuksen.

 3. 3.

  Matkustajavakuutus on turvanasi, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma matkalla. Matkustajavakuutukseen kuuluvat lisäksi matkan peruuntumis-, keskeytymis- ja matkalta myöhästymisen turvat. Vakuutus kannattaa ottaa ajoissa, sillä peruuntumisturva tulee voimaan vain, jos vakuutus on otettu vähintään 3 vuorokautta ennen matkaa. Jos harrastat urheilua tai aiot kokeilla vaikka laitesukellusta, varmista vakuutuksen voimassaolo kyseisessä lajissa. Esimerkiksi kilpaurheilua ja laitesukellusta tavallinen matkustajavakuutus ei kata.

 4. 4.

  Jos perheeseesi kuuluu puoliso ja jälkikasvua, on hyvä vakuuttaa itsesi henkivakuutuksella . Sillä turvaat perheesi toimeentulon, jos sinulle sattuu jotakin.