Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus -20 %

Kotivakuutus tuo turvaa kodillesi ja sen irtaimistolle jänniin paikkoihin. Voit vakuuttaa myös piharakennukset, mökin ja vapaa-ajan asunnon. Nyt saat verkosta ostettuun kotivakuutukseen 20 % edun vuodeksi.

Lue edusta tarkemmin

Miksi Turvan kotivakuutus?

Voit valita kotivakuutuksen laajuuden tarpeidesi mukaan.

Ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kotivakuutuksesta.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä (EPSI Rating 2023).

Hätäpalvelu auttaa vesi-, myrsky- ja palovahingoissa 24/7.

Kotivakuutus kaikenlaisiin koteihin

Kotivakuutus rakentamisen ja remontoinnin aikana

Rakennus kannattaa vakuuttaa valmiin rakennuksen tiedoilla heti kun rakennuksen pohjatyöt aloitetaan. Vakuutusturvaan kuuluvat silloin muun muassa tontille tuotavat rakennustarvikkeet. Kotivakuutukseen sisältyvät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat myös apunasi, jos rakentaessa esimerkiksi aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle.

Laaja vai suppea kotivakuutus – kotivakuutusten vertailu kannattaa

Kotivakuutuksen kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: suppea, perus ja laaja kotivakuutus. Vertaile kotivakuutuksia ja valitse juuri sinun kodillesi sopiva vakuutus. Voit laskea ja vertailla kotivakuutuksen hintoja kätevästi verkkokaupassamme. Lue lisää kotivakuutuksen vertailusta.

Mikä on paras kotivakuutus juuri sinulle?

Kattava laaja kotivakuutus

Laaja kotivakuutus on vaihtoehtosi, kun haluat kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Moni asiakas valitseekin laajan kotivakuutuksen, jota voi entisestään parantaa Laaja Plus -lisäturvalla. Tutustu laajaan kotivakuutukseen.

Vielä kattavampi Laaja Plus -lisäturva

Laaja Plus -lisäturva korvaa koti-irtaimistoa pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla. Se kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja yhteensä enintään 2 000 euroon asti, kun kyseessä on yksityiskäytössäsi oleva laite. Laaja Plus -lisäturvassa kiinteisiin sisustuksiin, joita ovat mm. tapetit ja lattiapinnoitteet, kuuluvat myös yhtiöjärjestyksessä mainitut, huoneistoa koskevat osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennukset enintään 15 000 euroon asti. Kun sinulla on Laaja Plus -lisäturva, säästät omavastuun osuudessa, jos joudut korvattavan vahingon vuoksi tilapäisesti muuttamaan pois kotoa.

Joskus perustason kotivakuutus riittää

Perustaso on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa rikkoutumisvahinkojen varalta, mutta haluat turvata omaisuutesi esimerkiksi palo-, varkaus-, murto- ja vuotovahinkojen varalta.

Suppea kotivakuutus tarpeesi mukaan

Suppea taso on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Palovahinkojen lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan myös vahinkoja, jotka johtuvat luonnonilmiöistä, varkaudesta tai vahingonteosta.

Matkatavaraturva mukaan matkalle

Lähtiessäsi reissuun ulkomaille tarvitset matkatavaraturvan, jonka voit helposti liittää irtaimistosi vakuutukseen. Matkatavaraturvalla turvaat omasi ja samassa taloudessa kanssasi asuvien perheenjäsenten ulkomaanmatkalla mukana olevat matkatavarat. Matkatavaraturva korvaa esimerkiksi rikkoutumisia ja varkauksia. Lue lisää matkatavaravakuutuksesta.

Laske kotivakuutuksen hinta verkossa

Voit laskea kotivakuutuksen ja mökkivakuutuksen hinnan kätevästi vakuutuslaskurillamme. Saat laskurilta kotivakuutuksen hinnan jo muutamalla klikkauksella. Laske hinta ja osta kotivakuutus verkosta.

Laske hinta ja osta

Tarvitsetko vakuutuksen mökillesi? Laske hinta tästä.

Tiesitkö, että kodin turvalaitteet voivat alentaa kotivakuutuksen hintaa?

Saat kodin, mökin ja niiden irtaimistojen vakuutusmaksuista alennusta, kun olet suojannut omaisuuttasi turvalaitteilla. Toimivat turvalaitteet voivat myös poistaa omavastuusi vahingon sattuessa. Lue lisää alennukseen oikeuttavista turvalaitteista.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutus korvaa irtaimiston ja rakennuksen vahinkoja riippuen vakuutusturvasi laajuudesta. Irtaimiston kotivakuutus on turvanasi, jos kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tavaroita kohtaa äkillinen ja yllättävä vahinko. Kun otat vakuutuksen omakotitalollesi tai vapaa-ajan rakennuksellesi, turvaat itse rakennuksen, siihen kuuluvan tekniikan sekä kiinteät sisustukset. Lue esimerkit, mitä kotivakuutus korvaa.

Tarvitsetko todistuksen kotivakuutuksesta vuokranantajalle?

Todistus edellyttää, että vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus. Vuokranantajalle toimitettava todistus löytyy verkkopalvelusta Vakuutukset-välilehdeltä vakuutuksen tarkemmista tiedoista: Todistus vuokranantajalle/Lataa voimassaolotodistus.

Kirjaudu verkkopalveluun

Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

Koti-irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakuntasi, ikäsi, asuntosi asuinpinta-ala, valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Rakennuksen vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi ikäsi, rakennuksen sijaintipaikkakunta, kokonaispinta-ala, rakennuksen ja sen käyttövesiputkiston ikä, käyttötarkoitus, tekniset ominaisuudet, enimmäiskorvausmäärä, vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Voit vaikuttaa alentavasti kotivakuutuksesi hintaan suojaamalla omaisuuttasi vuoto- ja murtohälyttimillä.

Ostaessasi uuden kotivakuutuksen Turvan verkkokaupasta, saat automaattisesti ensimmäisen vuoden -20% alennuksella. Alennus on automaattisesti huomioitu hinnassa, kun etenet ostossa.

Jatkuvan 10 % jäsenalennuksen tarjoamme kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat kaikista vakuutusmaksuista lisäksi 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske liikenne- ja henkivakuutusta.

Muut henkilökohtaiset kampanjakoodit saat hyödynnettyä Turvan verkkokaupassa, muista syöttää kampanjakoodisi laskurilla "Syötä kampanjakoodi" kenttään, kun lasket vakuutuksesi hintaa!

Kotivakuutus korvaa erilaisia vahinkoja riippuen vakuutusturvasi laajuudesta. Tuotesivuilla pystyt vertailemaan, mitä eri kotivakuutukset korvaavat. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuudellesi. Se korvaa esimerkiksi omaisuutesi rikkoutumisvahinkoja. Perustason kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja. Suppea kotivakuutus korvaa suppeimmillaan vain palovahinkoja, mutta voit halutessasi laajentaa sitä murto- ja varkausturvilla. Katso esimerkkitilanteet kotivakuutuksen korvaavuudesta.

Turvan irtaimistovakuutukseen kuuluvat yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi autonrenkaat ja -vanteet, useimmat moottorikäyttöiset kulkuvälineet sekä niiden osat ja varusteet eivät kuulu irtaimistovakuutukseen. Kodin irtaimistovakuutus on turvanasi myös, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Vastuuvakuutus korvaa toiselle henkilölle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on lain mukaan vahingonkorvausvastuussa. Vastuuvakuutus auttaa esimerkiksi silloin, kun lapsesi naarmuttaa naapurin autoa tai törmäät pyöräillessäsi jalankulkijaan, joka loukkaantuu. Turva selvittää puolestasi, oletko vahingosta korvausvastuussa. Oikeusturvavakuutus on taas apunasi monenlaisissa oikeusasioissa. Oikeusturva korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jos tarvitset lakimiesapua esimerkiksi riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka koskevat yksityiselämääsi. Tällaisia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat. Tutustu tarkemmin vastuu- ja oikeusturvavakuutuksiin.

Rakennuksen vakuuttamisessa käytetään sen bruttopinta-alaa.

Bruttopinta-alan laskeminen

Laske yhteen kaikkien kerrosten pinta-ala mitattuna ulkoseinien ulkopinnasta. Ota mukaan kaikki huonekorkeudeltaan yli 160 cm korkeat kylmät ja lämpimät tilat, myös kellaritilat, varastot, autotallit ja tekniset tilat. Laske mukaan myös rakennuksen avoimet osat, kuten avokatokset ja –kuistit, jos niiden yhteenlaskettu pinta-ala on suurempi kuin muun rakennuksen pinta-ala.

Miksi oikea pinta-ala on tärkeä?

Korvaustilanteessa tarkistamme vakuutetun kohteen tiedot. Kun pinta-ala on oikein, saat vahingon sattuessa rakennuksen iän ja kunnon mukaisen korvauksen. Jos pinta-ala vakuutuksella on liian pieni, vahinkoa ei välttämättä korvata kokonaan.

Irtaimiston vakuuttamisessa käytetään asuinpinta-alaa.

Asuinpinta-alan laskeminen

Laske yhteen kaikkien kerrosten pinta-ala mitattuna sisäseinien sisäpinnasta. Ota mukaan kaikki huonekorkeudeltaan yli 160 cm korkeat asuintilat, joita ovat mm. asuinhuoneet, käytävät, sauna- ja peseytymistilat, lämpöeristetyt kuistit sekä vaatehuoneet. Älä laske mukaan muussa kuin asuinkäytössä olevia tiloja. Tällaisia ovat esimerkiksi autotallit, avokuistit ja terassit, tekniset tilat sekä erilliset varastotilat.

Miksi oikea pinta-ala on tärkeä?

Asuinpinta-alan mukaan muodostuu vakuutuksellesi enimmäiskorvausmäärä, joka on korvauksen yläraja. Korvaustilanteessa tarkistamme vakuutetun kohteen tiedot. Kun pinta-ala on oikein ja enimmäiskorvausmäärä riittävä, saat vahingon sattuessa irtaimistosi arvon mukaisen korvauksen.

Kotivakuutusta valitessa tulee ottaa huomioon monia tekijöitä. Tarvitsetko turvaa vain kodin irtaimistolle vai kenties koko rakennukselle? Haluatko vakuuttaa myös matkatavarasi? Vakuutuksen kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea. Halutessasi voit kasvattaa laajaa koti-irtaimistovakuutustasi Laaja Plus –turvan tuomilla lisäetuuksilla. Turvassa kotivakuutukseesi kuuluu aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärää voi tarvittaessa korottaa, jos esimerkiksi

  • kotisi tavarat ovat tavanomaista arvokkaampia tai omaisuutta on paljon

  • kodissasi on yksittäisiä arvokkaita esineitä, kokoelmia tai erityistä irtaimistoa

  • asuinhuoneiston remontissa sen alkuperäisiä materiaaleja on korvattu laadukkaammilla.

Tarvitset erillistä vakuutusturvaa, jos esimerkiksi

  • kuljetat mukanasi soitinta, korua tai muuta yli 10 000 euron arvoista tavaraa

  • säilytät omaisuutta muualla kuin kotona, esim. treenikämpällä

  • omistat asuinhuoneiston, jonka olet vuokrannut ulkopuoliselle.

Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalta. Tämän vuoksi suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin laajan vakuutuksen. Halutessasi voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa Laaja Plus –lisäturvalla.

Jos puhelimesi tai muu älylaitteesi rikkoutuu, se korvataan Turvan laajan tason kotivakuutuksesta. Älylaitteiden hajoamiset ovat yleisimpiä vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Tiesithän, että kun sinulla on Turvassa laaja kotivakuutus ja TaskuTurva-mobiilisovellus ladattuna, voit korjauttaa rikkoutuneen puhelimesi helposti yhteistyökumppanillamme Fonumilla.

Kotivakuutus koskee sinua ja kaikkia kanssasi vakituisesti samassa taloudessa ja samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä. Kotivakuutuksen avulla turvaat sekä kotisi, että siihen liittyvän irtaimiston vahinkojen varalta. Solu- ja yhteisasunnoissa jokainen asukas tarvitsee oman kotivakuutuksensa.

Kun kotivakuutuksesi on Turvassa ja olet muuttamassa, sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Muistathan tehdä myös osoitteenmuutoksen verkkopalvelussamme. Irtaimistosi on vakuutettu sekä Suomessa muuttokuljetuksen aikana että molemmissa asunnoissa kaksi kuukautta.

Kirjaudu verkkopalveluun Lataa TaskuTurva

Jos joudut kotivakuutuksesta korvattavan vahingon, kuten vuodon tai palon, vuoksi muuttamaan pois vakituisesta asunnostasi korjaustöiden ajaksi, ole yhteydessä Turvaan. Turva korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita etukäteen hyväksyttyjä ylimääräisiä kustannuksia jopa 3 000 €/kuukausi enintään vuoden pituiselta ajalta. Korvattavia kustannuksia ovat asumis-, kuljetus- ja varastointikustannukset.

Kotivakuutus kuuluu jokaisen kodin perusturvaan. Kotivakuutus ei ole pakollinen, mutta ilman sitä et saa korvauksia vahingon sattuessa. Usein vuokra-asunnoissa vuokrasopimus kuitenkin velvoittaa asukkaan ottamaan kotivakuutuksen.

Jos sinulla on jo kotivakuutus Turvassa ja olet muuttamassa, sinun ei tarvitse ostaa uutta kotivakuutusta. Tarvitsemme sinulta kuitenkin uuden asuntosi tiedot kotivakuutuksen muutosta varten. Lue lisää muutonaikaisesta vakuutusturvasta ja tee osoitteenmuutos kätevästi verkossa. Katso ohjeet osoitteenmuutokseen.

Osta kotivakuutus

Näin asiakkaamme kertovat kotivakuutuksesta

"Soittopyyntöön vastattiin nopeasti ja asiakaspalvelija jonka kanssa hoidin kotivakuutuksen siirron uuteen osoitteeseen oli todella mukava ja ystävällinen!"

"Oli kyseessä koti-irtaimiston rikkoutuminen, kaikki hoitui todella hyvin saman puhelun aikana. Sain erittäin ystävällistä palvelua, todella."

"Todella asiantuntevaa ja ammattimaista palvelua. Nyt kotivakuutusasiat ovat hyvällä mallilla!"

Sitaatit ovat Turvan asiakaspalautekyselystä (2023). Olemme varmistaneet palautteiden aitouden lähettämällä palautekyselyyn johtavan linkin tekstiviestillä vain Turvassa asioineille.

Kerros- ja rivitalon kotivakuutus

Turvaa kotisi tavarat ja kiinteät sisusteet kotivakuutuksella.

Kerros- ja rivitalon kotivakuutus

Omakotitalon kotivakuutus

Turvaa rakennuksesi ja kotisi tavarat.

Omakotitalon kotivakuutus

Paritalon ja erillistalon kotivakuutus

Valitse tilanteeseesi sopiva kotivakuutus.

Pari- ja erillistalon kotivakuutus

Opiskelijan ja nuoren kotivakuutus

Valitse kotivakuutus oman elämäntilanteesi mukaan.

Opiskelijan ja nuoren kotivakuutus

Mökin tai vapaa-ajanasunnon vakuutus

Turvaa mökkisi odottamattomien vahinkojen varalta.

Mökkivakuutus

Vuokranantajan vakuutus

Muista vakuuttaa sijoitusasuntosi tai -kiinteistösi.

Vuokranantajan vakuutus

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät kotivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä kotivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Avaintietoesite
Vakuutusehdot
Vakuutusopas
Yleiset sopimusehdot

Asiaa kotivakuutuksesta

Vinkit terassin rakentamiseen

Katso vinkit, joilla onnistut terassin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Terassin rakentaminen

Kotivakuutuksen kilpailutus

Kilpailuta ja vertaile kotivakuutuksia ja valitse kodillesi sopivin vakuutus.

Kilpailuta kotivakuutus

Myyttejä koti­vakuutuksen omavastuusta

Mikä on omavastuu? Miksi kotivakuutuksessa on sellainen? Miksei vahinkoani korvattu kokonaan?

Asiaa omavastuusta

Tutustu myös muihin vakuutuksiin