Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Asunto­vaunun vakuutus

Asuntovaunu tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen. Asuntovaunulle ja sen varusteille sattuvia vahinkoja korvaa vapaaehtoinen kaskovakuutus.

Voit valita asuntovaunullesi tarpeisiisi sopivan kaskovakuutuksen

Ammattiliiton jäsenelle 10 % jatkuva alennus kaskovakuutuksista.

Turva on paras vakuutusyhtiö – myös asiakkaidemme mielestä ( EPSI Rating 2023 ).

Mitä asuntovaunun vakuutus korvaa?

Laajin asuntovaunun vakuutus on Kaikenvara, joka korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Kaikenvara on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle asuntovaunulle. Hirvi-, palo- ja varkausvahingon varalta voit vakuuttaa enintään 30 vuotta vanhan asuntovaunun.

Kaikenvara Hirvi - palo - varkaus Palo - varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan ajoneuvon omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan päiväkorvaus päiviltä, jolloin et voi käyttää ajoneuvoasi esinevakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät ajoneuvovakuutusten vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusopas

Avaintietoesite liikennevakuutus

Avaintietoesite kaskovakuutus

Vakuutusehdot liikennevakuutus

Vakuutusehdot kaskovakuutus

Asuntovaunun vakuutuksen hinta

Asuntovaunun vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse ajoneuvo, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Ammattiliiton jäsenenä saat asuntovaunun kaskovakuutuksesta 10 % jatkuvan alennuksen. Voit laskea asuntovaunun vakuutuksen hinnan verkkokaupassamme.

Usein kysyttyä

Asuntovaunun vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse ajoneuvo, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Ammattiliiton jäsenenä saat asuntovaunun kaskovakuutuksesta 10 % jatkuvan alennuksen. Voit laskea asuntovaunun vakuutuksen hinnan verkkokaupassamme.

Asuntovaunu tarvitsee aina lakisääteisen liikennevakuutuksen , joka turvaa liikenteessä ihmiset ja syyttömän osapuolen omaisuuden. Kaskovakuutus korvaa asuntovaunulle ja sen varusteille sattuvia vahinkoja. Voit valita asuntovaunulle kolaroinnin sisältävän kaskovakuutuksen tai suppeamman osakaskon, joka tuo turvaa esim. palo- ja varkausvahinkojen varalle.

Laajin asuntovaunun kaskovakuutus on Kaikenvara, joka korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Kaikenvara on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle asuntovaunulle.

Hirvi-palo-varkausvakuutus korvaa hirvi-, palo- ja varkausvahinkoja. Vakuutus sisältää myös oikeusturvavakuutuksen. Hirvi-, palo- ja varkausvahingon varalta voit vakuuttaa enintään 30 vuotta vanhan asuntovaunun.

Palo-varkausvakuutuksella voit vakuuttaa palo- ja varkausvahinkojen varalta enintään 30 vuotta vanhan asuntovaunun.

Jos asuntovaunua käytetään liikenteessä, vaunun pitää olla rekisteröity liikennekäyttöön ja sillä pitää olla liikennevakuutus. Tämä koskee myös tilanteita, joissa asuntovaunua kuljetetaan piha- tai leirintäalueella. Jos asuntovaunua ei enää käytetä liikenteessä, sen voi poistaa liikennekäytöstä Traficomissa. Sen jälkeen liikennevakuutuksenkin voi irtisanoa.

Kun automatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle, ota mukaan vihreä kortti. Se on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Lisätietoja vihreästä kortista ja vakuutuksen voimassaoloalueesta saat Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta . Voit tilata maksuttoman vihreän kortin täältä .

Tarkista ennen matkalle lähtöä kaskovakuutuksen voimassaoloalueen poikkeukset vakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Voit ostaa asuntovaunullesi vakuutuksen verkkokaupasta. Jos asuntovaunullasi on vakuutus toisessa yhtiössä, hoidamme sen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoitamme muutoksesta Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Kyllä voit! Tarjoamme jatkuvan 10 % jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille. Kun vakuutat meillä kotisi ja otat lisäksi yhden tai useamman muun vakuutuksen, saat vakuutusmaksuista 10 % omistaja-alennuksen! Alennukset eivät koske henki- ja liikennevakuutusta.

Haluatko hoitaa korvaus- tai vahinkoasiaa?

Katso ensin toimintaohjeet vahinkotilanteissa . Moni asia hoituu kätevimmin verkossa tai suoraan kumppanillamme.

Omat vakuutukset

Voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi TaskuTurva-sovelluksessa sekä kirjautumalla verkkopalveluun .

TaskuTurvassa vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa!

TaskuTurva-mobiilisovelluksen avulla voit tarkastella vakuutuksiasi missä ja milloin vain.

Suorakorvauskortit ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

Oma ja ammattiliittosi tarjoama turva aina mukanasi

Hae korvausta ja viestittele kanssamme turvallisesti

Näet laskusi ja voit hakea lisää maksuaikaa

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Asiaa asuntovaunun vakuutuksesta

Automatka ulkomaille

Ulkomaille suuntautuvaa automatkaa suunniteltaessa on hyvä tietää muutamia asioita.

Mihin green cardia tarvitaan?

Vihreä kortti eli green card on vakuutusyhtiön antama kansainvälinen todistus siitä, että liikennevakuutus on voimassa.

Turvan tuotteilla on Avainlippu

Avainlippu on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on kotimaista alkuperää.

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .