Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henki­vakuutus

Elämä voi pysähtyä yhtäkkiä, mutta arki jatkuu. Henkivakuutuksella huolehdit, että perheesi pärjää taloudellisesti, jos jonain päivänä äkillisesti menehdyt.

Miksi Turvassa-henkivakuutus?

Turvassa-henkivakuutus on erityisesti ammattiliiton jäsenelle edullinen henkivakuutus.

Henkivakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttamat kuolemantapaukset.

Voit määritellä kuolemantapauksessa maksettavan korvaussumman.

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen kätevästi verkosta.

Laske henkivakuutuksen hinta

Täyttämällä laskuriin tietosi näet henkivakuutuksen hinnan. Tämän jälkeen voit tunnistautua ja jatkaa LähiTapiolan palveluun täyttämään hakemuksen ja terveysselvityksen. Henkivakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Sinun tietosi

Olen ammattiliiton jäsen. Valitsemalla tämä kohta avautuu lisää valintoja jäsenyyteen liittyen.
Lupa jäsenyystiedon käyttämiseen Ammattiliiton jäsenet saavat merkittäviä etuja. Huomaathan, että vain antamalla luvan jäsentietojesi käyttämiseen voit saada jäsenyyteesi perustuvan asiakashyvityksen. Voit peruuttaa antamasi luvan koska tahansa esimerkiksi verkkoviestillä. Luvan peruuttaminen tarkoittaa sitä, että asiakashyvitys päättyy ja vakuutuksen hinta voi muuttua.

Annan LähiTapiola Henkiyhtiölle luvan liittotietojeni käyttämiseen mahdollisten jäsenyyteen perustuvien etujen osalta sekä jäsenyyteni tarkistamiseen ammattiliitosta.

Vakuutusehdot ja oppaat

Alta löydät henkivakuutuksen vakuutusehdot ja oppaat. Tutustu niihin huolella, sillä niistä löydät vielä tarkemmat tiedot, mitä henkivakuutus pitää sisällään ja mitä se korvaa.

Vakuutusehdot ja -opas

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi, valittu korvausmäärä ja mahdollinen liittoetu eli asiakashyvitys. Jäsenyytesi suomalaisessa ammattiliitossa voi vaikuttaa asiakashyvityksen suuruuteen. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa henkivakuutuksen hintaan.

Turvassa-henkivakuutus on erityisesti ammattiliittojen jäsenille edullinen ja usean liiton jäsenelle jopa Suomen edullisin . Iän vaikutus henkivakuutuksen hintaan on Turvalla maltillisempaa kuin usealla kilpailijalla: mitä enemmän sinulla on ikää, sitä enemmän säästät valitsemalla Turvassa-henkivakuutuksen. Voit laskea laskurilla, paljonko henkivakuutus maksaa.

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen ostaminen

Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea Turvassa-henkivakuutusta aikaisintaan 18-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee vakuutusaikana. Vakuutushakemukseen merkitään edunsaaja eli vakuutuksenottaja määrää siitä, kenelle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Edunsaajan valinta kannattaa miettiä tarkkaan, jotta vakuutus turvaa juuri heitä, keiden vuoksi se on otettu.

Edunsaajia voi olla useita. Edunsaajien muuttaminen voi olla tarpeen elämäntilanteiden muuttuessa, ja edunsaajamääräyksen muutos on ilmoitettava kirjallisesti. Edunsaajamääräystä ei voi muuttaa testamentilla. Edunsaajaksi voi valita esimerkiksi omaiset ja puolison. Puolisolla tarkoitetaan henkilöä, jonka kanssa vakuutettu oli kuollessaan avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa. Jos korvaussumma halutaan maksettavaksi avopuolisolle, hänet on nimettävä erikseen edunsaajaksi.

Kerrothan edunsaajille, että olet turvannut heidän tulevaisuuttaan, vaikka jonain päivänä itse olisitkin poissa.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti esimerkiksi Turvan verkkopalvelun kautta .

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta . Turvassa-henkivakuutuksen korvaussumma voi vakuutusta hakiessa olla 50 000–200 000 euroa vakuutettua kohden. Voit täydentää nykyistä vakuutustasi uudella Turvassa-henkivakuutuksella 200 000 euroon asti hakemalla täydentävää turvaa verkkosivujen kautta.

Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys. Jos sinulla on tarvetta 200 000 euroa suuremmalle korvaussummalle, voit olla yhteydessä Turvaan.

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi, valittu korvausmäärä ja mahdollinen asiakashyvitys. Jäsenyytesi suomalaisessa ammattiliitossa voi vaikuttaa asiakashyvityksen suuruuteen. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

LähiTapiola Henkiyhtiön hallitus vahvistaa asiakashyvityksen kalenterivuodeksi kerrallaan. Sen suuruus voi vaihdella tai sitä voidaan olla antamatta. Asiakashyvityksen määrässä pyritään jatkuvuuteen ja noudatetaan vakuutusyhtiölain kohtuusperiaatteen mukaista ylijäämän jakoa asiakkaille. Lisätietoja asiakashyvityksestä voit lukea LähiTapiolan sivulta .

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Oston jälkeen

Rakennamme uutta! Turvassa-henkivakuutuksesi vakuutuskirja ja lasku ovat tulossa verkkopalveluumme. Sillä välin voit tarkastella niitä LähiTapiolan verkkopalvelussa .

Huomaathan, että jos olet valinnut paperittoman palvelun, löytyy vakuutuksesi ensimmäinen lasku toistaiseksi vain LähiTapiolan verkkopalvelusta. Tähän on kuitenkin tulossa muutos ja tulevaisuudessa lasku on löydettävissä myös Turvan verkkopalvelusta .

Turvassa-henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa jäsenyys ammattiliitossa. Tämän vuoksi mahdollisista ammattiliiton jäsenyydessä tapahtuvista muutoksista tulee ilmoittaa LähiTapiola Henkiyhtiölle puhelimitse 09 453 8654 (ma-ke, pe klo 8–16, to 10.30-16).

LähiTapiolalla on oikeus tarkistaa jäsenyyden voimassaolo järjestöltä vakuutusta myönnettäessä, vakuutuksen voimassa ollessa ja korvauksenmaksun yhteydessä. Järjestöjäsenyyden vaihtumisella tai jäsenyyden päättymisellä voi olla vaikutusta vakuutuksen hintaan.

LähiTapiolalla on oikeus periä takautuvasti vakuutusmaksuja, jos et ole ilmoittanut oikeita ja ajantasaisia järjestöjäsenyystietoja ja tällä on ollut vaikutusta vakuutusmaksujen suuruuteen. Virheelliset järjestöjäsenyystiedot voivat vaikuttaa myös mahdollisen vakuutuskorvauksen suuruuteen vakuutussopimuslain mukaisesti.

Turvassa-henkivakuutuksen korvaussumma voi vakuutusta hakiessa olla 50 000–200 000 euroa vakuutettua kohden. Voit täydentää nykyistä vakuutustasi uudella Turvassa-henkivakuutuksella 200 000 euroon asti hakemalla täydentävää turvaa verkkosivujen kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Jos sinulla on tarvetta 200 000 euroa suuremmalle korvaussummalle, voit olla yhteydessä meihin. Jos haluat pienentää vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta .

Tyypillisiä muutoksia vakuutuksen voimassa ollessa ovat esimerkiksi edunsaajan ja maksueräisyyden muuttaminen. Näistä tai muista muutoksista voit olla meihin yhteydessä laittamalla viestiä verkkopalvelun kautta .

Korvauksen hakeminen

Turvassa-henkivakuutuksesta maksetaan korvaus valituille edunsaajille, jos vakuutettu menehtyy vakuutuksen voimassa ollessa.

Korvauksenmaksun hoitaa vakuutuksen myöntäjä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Jos läheisesi on kuollut ja hänellä on Turvassa-henkivakuutus, ilmoitathan asiasta LähiTapiolalle puhelimitse. ​Kun LähiTapiola on saanut ilmoituksen kuolemasta, he lähettävät vakuutuksen tiedot vakuutuksen edunsaajalle / -saajille. Kirjeen liitteenä lähetetään korvaushakemus sekä korvauksen hakuohjeet. Kuolemantapauskorvaus tulee myös ilmoittaa perunkirjassa.

Kuolemantapauskorvausta varten hakijan on toimitettava LähiTapiolalle virkatodistukset vakuutetusta ja edunsaajista, lääkärin antama kuolintodistus ja muut selvitykset, jotka mahdollisesti ovat tarpeen korvausasian ratkaisemiseksi. Hakijan on toimitettava korvaushakemuksen käsittelemiseksi tarvittavat asiakirjat omalla kustannuksellaan LähiTapiolalle.

Tarkempia ohjeita saat soittamalla LähiTapiolan puhelinpalveluun 09 453 8000 (ma - pe klo 8–17, la 9–15).

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.9.2021 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Asiaa henkivakuutuksesta

Viisi syytä ottaa henkivakuutus

Henkivakuutus tuo edunsaajalle helpotusta niin arkeen kuin velkojen maksuun.Henkivakuutus – miten, miksi ja kenelle?

Kenelle siitä on eniten hyötyä ja mitä kannattaa miettiä jo ennen vakuutuskaupoille astelemista?

Turvassa-henkivakuutus

Turvassa-henkivakuutus on Suomen edullisin usean ammattiliiton jäsenille. Tutustu tarkemmin tutkimustuloksiin.

Tutustu myös muihin vakuutuksiin

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .