Muut ajoneuvot

Muut ajoneuvot

Liikenteessä käytettävälle moottoriajoneuvolle täytyy ottaa lakisääteinen liikennevakuutus riippumatta siitä, onko ajoneuvo rekisteröitävä vai ei. Esimerkiksi mopo tai mönkijä on liikennekäytössä myös yksityisellä tiellä, piha-alueella, metsässä tai jäällä. Liikennevakuutuksen tarvitsevat myös monet työkoneet sekä esimerkiksi motocross-pyörät.

Useimmille ajoneuvoille on mahdollista ottaa myös kaskovakuutus, joko kolarointivakuutuksen sisältävä Kaikenvara tai suppeampi osakasko.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen, koska voit aiheuttaa liikenteessä vahinkoja paitsi itsellesi, myös ulkopuolisille. Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
  • Kaskovakuutus korvaa esim. kolarointi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja vakuutuspaketin laajuuden mukaan.
  • Joillekin ajoneuvoille on saatavissa vain liikennevakuutus.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Kaikenvara

Hirvi-palo-varkaus

Palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Rahoitus

Vakuutustuotteet

Kaikenvara

Kaikenvara sisältää mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Hirvi-palo-varkaus

Hirvi-palo-varkaus korvaa hirvivahinko-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Vakuutus on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Palo-varkaus

Palo-varkausvakuutus korvaa palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.


Lisätietoa ajoneuvon vakuuttamisesta

Avaintietoesitteet, vakuutusoppaat ja -ehdot

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa.

Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.


Autovakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Vihreä kortti mukaan ulkomaan automatkoille

Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Tilaa vihreä kortti


Mitä tehdä, jos vahinko tapahtuu?

Jos ajoneuvollesi tapahtuu vahinko, saat puhelimitse avun korvauspalvelustamme. Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Lue lisää vahingon ilmoittamisesta.