Muut ajoneuvot

Muut ajoneuvot

Liikenteessä käytettävälle moottoriajoneuvolle täytyy ottaa lakisääteinen liikennevakuutus riippumatta siitä, onko ajoneuvo rekisteröitävä vai ei. Esimerkiksi mopo tai mönkijä on liikennekäytössä myös yksityisellä tiellä, piha-alueella, metsässä tai jäällä. Liikennevakuutuksen tarvitsevat myös monet työkoneet sekä esimerkiksi motocross-pyörät.

Useimmille ajoneuvoille on mahdollista ottaa myös kaskovakuutus, joko kolarointivakuutuksen sisältävä Kaikenvara tai suppeampi osakasko.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen, koska voit aiheuttaa liikenteessä vahinkoja paitsi itsellesi, myös ulkopuolisille. Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
  • Kaskovakuutus korvaa esim. kolarointi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja vakuutuspaketin laajuuden mukaan.
  • Joillekin ajoneuvoille on saatavissa vain liikennevakuutus.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Kaikenvara

Hirvi-palo-varkaus

Palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Rahoitus

Vakuutustuotteet


Kaikenvara

Kaikenvara sisältää mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Hirvi-palo-varkaus

Hirvi-palo-varkaus korvaa hirvivahinko-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Vakuutus on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Palo-varkaus

Palo-varkausvakuutus korvaa palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.


Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa

Vakuutusmaksu

Ajoneuvon vakuutusmaksuun vaikuttavat esim. ajoneuvon merkki ja malli, sylinteritilavuus, teho, paino, haltijan ikä ja kotikunta.

Auton kaskovakuutuksessa bonus palkitsee kuljettajan vahingottomista vuosista. Enimmillään kaskovakuutukseen myönnetään bonusalennusta 70 %

Vakuutus ulkomailla

Turvan kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Liikennekäytöstä poisto

Auton ja moottoripyörän sekä 1.6.2017 tai sen jälkeen alkaneen mopon ja moottorikelkan vakuutuksen maksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Hyvitystä ei anneta mahdollisesta pohjamaksusta.

Muiden vakuutusten maksuun liikennekäytöstä poisto ei vaikuta. Muiden ajoneuvojen vakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon vakuutuksen.

Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Trafin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Trafin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla. Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos.

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.

Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa.

Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta löydät Trafin verkkosivuilta.


Katso myös:

Tutustu Turvan autovakuutuksiin
Henkilöauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle henkilöautolle.

Pakettiauto
Pakettiauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle pakettiautolle.

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta
Moottoripyörä

Moottoripyörän kaskovakuutus korvaa pyörälle ja varusteille sattuneita vahinkoja.

Mopovakuutus
Mopo

Mopokin tarvitsee aina liikennevakuutuksen. Oman mopon turvaksi kaskovakuutus.

Matkailuauto
Asuntoauto

Asuntoauton kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa.

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.
Perävaunu ja asuntovaunu

Myös perävaunu ja asuntovaunu tarvitsevat liikennevakuutuksen. Lisäturvaa saat kaskovakuutuksella.

Niin nuorten kuin kokeneidenkin kuskien kannattaa hankkia Turvan uusi liikennevakuutus, joka palkitsee huolellisesta ajamisesta.
Turvan liikennevakuutus palkitsee huolellisen kuskin

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.