Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Moottorikelkka

Moottorikelkalle tarvitaan aina lakisääteinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, koska liikenteessä voit aiheuttaa vahinkoa paitsi itsellesi, myös ulkopuoliselle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.

Oman moottorikelkan vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Moottorikelkan Peruskasko korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Moottorikelkan vakuutuksesta lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen, koska voit aiheuttaa liikenteessä vahinkoja paitsi itsellesi, myös ulkopuolisille. Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
  • Turvan moottorikelkkavakuutuksessa (alkamispäivä 1.6.2017 tai sen jälkeen) vakioajokausi on marraskuun alusta huhtikuun loppuun.
  • Jos käytät moottorikelkkaa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä kesäkausi on valmiiksi otettu maksussa huomioon. Voit ajaa myös vakioajokauden ulkopuolella, jos kelejä riittää etkä ole poistanut kelkkaa liikennekäytöstä. Jos taas ajat vähemmän, moottorikelkka kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Kun poisto kestää marras-huhtikuussa vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, hyvitämme ajokauden maksua liikenne- ja kaskovakuutuksesta.
  • Jos vakuutuksesi on alkanut ennen 1.6.2017 ja haluat poistaa moottorikelkan liikennekäytöstä, irtisano liikennevakuutus maksuhyvityksen saamiseksi.

Vertaile moottorikelkan kaskovakuutuksia

  Peruskasko Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Kolarointi, sisältyy Kolarointi, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutuksesta korvataan vahinko, jonka syynä on törmäys villi-, koti- tai lemmikkieläimeen. Hirvieläinvahingot (hirvi, poro, peura, kauris) korvataan hirvivakuutuksesta

Eläintörmäys, sisältyy Eläintörmäys, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutuksesta korvataan ajoneuvon vaurioituminen esim. rakeista, tulvasta (kun ajoneuvo on ollut pysäköitynä) tai muusta äkillisestä luonnonilmiöstä, esim. myrskystä.

Luonnonilmiö, sisältyy Luonnonilmiö, ei sisälly

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan ajoneuvon omistajalle tai leasing-vuokranantajalle ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.

Rahoitus, sisältyy Rahoitus, ei sisälly

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Hirvi, sisältyy Hirvi, sisältyy

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Ilkivalta, sisältyy Ilkivalta, sisältyy

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Palo, sisältyy Palo, sisältyy

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Varkaus, sisältyy Varkaus, sisältyy

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutuksesta korvataan ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä ulkomailla aiheutuneita vahinkoja, kun vakuutettu on siitä paikallisen lainsäädännön mukaisesti vahingonkorvausvastuussa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa lukuunottamatta Irania, Israelia, Marokkoa ja Tunisiaa.

Ulkomaan vastuu, sisältyy Ulkomaan vastuu, sisältyy

Vakuutustuotteet

Peruskasko korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Sen voi ottaa alle 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.Hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutus sisältää hirvi-, ilkivalta-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Lisätietoa ajoneuvon vakuuttamisesta


Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa.

Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.


Voit ilmoittaa vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soittamalla korvauspalveluumme numeroon 01019 5108. Katso ohjeet vahingosta ilmoittamiseen.


Liikennekäytöstä poiston voit tehdä helposti verkossa Traficomin sivuilla. Tieto ajoneuvon liikennekäytöstä poistosta ja käyttöönotosta välittyy Traficomista Turvaan automaattisesti. Lue lisää ajoneuvon liikennekäytöstä poistosta.