Moottorikelkka

Vakuuta moottorikelkkasi

Moottorikelkalle tarvitaan aina lakisääteinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, koska liikenteessä voit aiheuttaa vahinkoa paitsi itsellesi, myös ulkopuoliselle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.

Oman moottorikelkan vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Moottorikelkan Peruskasko korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen, koska voit aiheuttaa liikenteessä vahinkoja paitsi itsellesi, myös ulkopuolisille. Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
  • Turvan moottorikelkkavakuutuksessa (alkamispäivä 1.6.2017 tai sen jälkeen) vakioajokausi on marraskuun alusta huhtikuun loppuun.
    Jos käytät moottorikelkkaa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä kesäkausi on valmiiksi otettu maksussa huomioon. Voit ajaa myös vakioajokauden ulkopuolella, jos kelejä riittää etkä ole poistanut kelkkaa liikennekäytöstä. Jos taas ajat vähemmän, moottorikelkka kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Kun poisto kestää marras-huhtikuussa vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, hyvitämme ajokauden maksua liikenne- ja kaskovakuutuksesta.
  • Jos vakuutuksesi on alkanut ennen 1.6.2017 ja haluat poistaa moottorikelkan liikennekäytöstä, irtisano liikennevakuutus maksuhyvityksen saamiseksi.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Peruskasko

Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Ulkomaan vastuu
Eläintörmäys
Luonnonilmiö
Rahoitus

Vakuutustuotteet


Peruskasko

Peruskasko korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Sen voi ottaa alle 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus


Hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutus sisältää hirvi-, ilkivalta-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Lisätietoa ajoneuvon vakuuttamisesta


Avaintietoesitteet, vakuutusoppaat ja -ehdot

Ajoneuvon vakuutuksen vaihtaminen Turvaan käy kätevästi

Ajoneuvon vakuutusten vaihtaminen Turvaan käy helposti. Kun vaihdat vakuutukset Turvaan, ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanhat vakuutuksesi aiemmassa vakuutusyhtiössäsi päättyvät automaattisesti.

Vakuutusyhtiön vaihto onnistuu kätevästi verkkokaupassa tai ottamalla yhteyttä Turvaan. Verkkokaupassa tunnistaudut pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Saat Turvasta reilut bonukset sekä tuoreena kuskina että kokeneena tien päällä liikkujana. Tarkista liikennevakuutuksesi bonus Turvassa.

Osta tästä

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat yhdellä kertaa Turvan verkkokaupassa tai Turvan toimistolla. Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa.

Voit ottaa vakuutuksen ja rekisteröidä ajoneuvon Turvan verkkokaupassa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lue lisää ajoneuvon rekisteröinnistä.


Autovakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.

Vihreä kortti mukaan ulkomaan automatkoille

Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Tilaa vihreä kortti


Mitä tehdä, jos vahinko tapahtuu?

Jos ajoneuvollesi tapahtuu vahinko, saat puhelimitse avun korvauspalvelustamme. Käsittelemme asiasi heti, ja saat useimmiten korvauspäätöksen jo puhelusi aikana. Lue lisää vahingon ilmoittamisesta.